Vilgain Baton proteinowy Candy – 25% białka mleka, kremowa puszysta konsystencja, bogaty smak z naturalnych składników
Vilgain Baton proteinowy Candy – 25% białka mleka, kremowa puszysta konsystencja, bogaty smak z naturalnych składników
100% naturalnych składników, doskonały smak i świetnie przyswajalne białko
Mamy dla Ciebie wysokiej jakości napój białkowy uczciwej czeskiej produkcji: naturalne składniki, kremowa puszysta konsystencja, intensywny smak bez nieprzyjemnego posmaku. Batony są pokryte delikatną mleczną czekoladą, która doskonale uzupełnia smak, ale go nie zastępuje.
Doskonale przyswajalne źródło białka
Ten batonik jest słusznie nazywany batonem białkowym: zawiera zarówno wysokiej jakości koncentraty serwatki (szybko wchłaniające się), jak i kazeinę micelarną (wolno wchłaniającą się). Połączenie tych dwóch rodzajów białka zapewni odpowiednie źródło białka o doskonałej wchłanialności przez długi czas. Unikaliśmy soi i innych tanich źródeł białka o niskiej przyswajalności.
Naturalne słodzenie
Batony mają przyjemnie słodki smak dzięki bogatemu w błonnik syropowi z cykorii i kokosowi. Są to smakowe i odżywcze alternatywy dla zwykłego cukru i skoncentrowanych sztucznych słodzików, które mogą być potencjalnie szkodliwe.
Ponad 65% zalecanego spożycia błonnika w jednym batonie
17–22 gramów błonnika z kukurydzy i cykorii jest ukrytych w jednym batonie. Ten prebiotyczny błonnik jest ważny dla zdrowego funkcjonowania jelit i korzystnego składu naszego mikrobiomu. Przyczynia się do naszego ogólnego stanu zdrowia.
Stop wzdęciom i bólom brzucha
Optymalna zawartość błonnika w odpowiedniej formie i brak maltitolu zapewniają prawidłowe funkcjonowanie układu trawiennego bez wzdęć i innych problemów trawiennych.
Porównaj nasz Protein Candy Bar ze zwykłym batonem białkowym
Vilgain® Protein Candy Bar | Zwykły baton białkowy |
Słodzik |
Słodzik |
syrop kokosowy, błonnik z korzenia cykorii | syrop glukozowo‑fruktozowy, cukier, syrop inwertowany |
Źródło białka |
Źródło białka |
koncentrat/izolat serwatki + kazeina micelarna | izolat białka sojowego + koncentrat białka serwatkowego + płatki sojowe |
Zawartość błonnika |
Zawartość błonnika |
do 22 % | 1,9 % |
Najpierw składniki |
Najpierw składniki |
polewa mleczna / pasta orzechowa | syrop glukozowo‑fruktozowy |
Zawartość białka |
Zawartość białka |
do 27% z wysokiej jakości źródeł | 25 % ze źródeł niższej jakości |
Ilość cukru |
Ilość cukru |
maks. 15 % | 32,5 % |
Praktyczna przekąska do kieszeni
Niezależnie od tego, czy masz ciężki dzień w pracy, czy jesteś na całodniowej wycieczce, nasz batonto Twój kumpel białkowy, którego zawsze będziesz mieć pod ręką.
Składniki
Czekoladamleczna 20% (masło kakaowe, naturalny błonnik z korzenia cykorii, pełne mleko w proszku, masa kakaowa, naturalny błonnik kukurydziany, emulgator: lecytyna słonecznikowa, naturalny ekstrakt waniliowy), koncentrat białka serwatkowego( białkomleka ) 16,3 %, błonnik kukurydziany, koncentrat kazeiny micelarnej( białkomleka ) 11,87 %, syrop z cykorii, organiczna ciemna czekolada* (masa kakaowa*, cukier trzcinowy*, masło kakaowe*, emulgator: lecytyny*, kakao* 50 % min.) 7,5 %, syrop kokosowy, substancja utrzymująca wilgoć: glicerol, masło shea, kakao w proszku 3 %.
Jakość składników
- 1x uważaj
Zawartość masy kakaowej w czekoladzie: minimum 44 %.
*z rolnictwa ekologicznego
Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcion ką w składzie produktu. Produkt może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych, soi, nasion sezamu i orzechów.
Składniki
Czekolada mleczna 20%(masło kakaowe, naturalny błonnik z korzenia cykorii, pełne mleko w proszku) mlekomasa kakaowa, naturalny błonnik kukurydziany, emulgator: lecytyna słonecznikowa, naturalny ekstrakt waniliowy), koncentrat białek serwatkowych( białkomleka ) 17,6 %, koncentrat kazeiny micelarnej( białkomleka ) 12,8 %, błonnik kukurydziany, syrop kokosowy, syrop z cykorii, masło shea, truskawki liofilizowane 4,9 %, substancja utrzymująca wilgoć: glicerol, przeciwutleniacz: witamina C(kwas askorbinowy).
Jakość składników
- 1x w miarę ok
Zawartość masy kakaowej w czekoladzie co najmniej 44%.
Alergeny są wskazane pogrubioną czcion ką w składnikach produktu. Produkt może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych, soi, nasion sezamu i orzechów.
Składniki
Czekoladamleczna 20% (masło kakaowe, naturalny błonnik z korzenia cykorii, pełne mleko w proszku, masa kakaowa, naturalny błonnik kukurydziany, emulgator: lecytyna słonecznikowa, naturalny ekstrakt waniliowy), koncentrat białka serwatkowego( białkomleka ) 13,22 %, błonnik z cykorii, syrop kokosowy, błonnik kukurydziany, koncentrat kazeiny micelarnej( białkomleka ) 9,6 %, błonnik kukurydziany, substancja utrzymująca wilgoć: glicerol, orzeszki ziemne 2,03 %, masło shea.
Zawartość masy kakaowej w czekoladzie wynosi co najmniej 44%.
Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcion ką w składzie produktu. Produkt może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych, soi, nasion sezamu i orzechów.
Tabele kaloryczne
100 g | 60 g | |
Wartość energetyczna | 1813 kJ / 433 kcal | 1088 kJ / 260 kcal |
Tłuszcz | 25 g | 15 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 8,2 g | 4,9 g |
Węglowodany | 19 g | 11,4 g |
- w tym cukry | 13 g | 7,8 g |
Błonnik | 17,2 g | 10,3 g |
Białko | 27 g | 16,2 g |
Sól | 0,05 g | 0,03 g |
Tabele kaloryczne
100 g | 60 g | |
Wartość energetyczna | 1602 kJ / 383 kcal | 961 kJ / 230 kcal |
Tłuszcz | 18 g | 10,8 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 8,9 g | 5,3 g |
Węglowodany | 25 g | 15 g |
- w tym cukry | 15 g | 9 g |
Błonnik | 20 g | 12 g |
Białko | 25 g | 15,6 g |
Sól | 0,07 g | 0,04 g |
Tabele kaloryczne
100 g | 60 g | |
Wartość energetyczna | 1604 kJ / 384 kcal | 962 kJ / 230 kcal |
Tłuszcz | 17 g | 10,2 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 9,1 g | 5,5 g |
Węglowodany | 24 g | 14,4 g |
- w tym cukry | 14 g | 8,4 g |
Błonnik | 22 g | 13,2 g |
Białko | 25 g | 15 g |
Sól | 0,07 g | 0,04 g |
Uwaga
- Żywność zawierająca substancje słodzące.
- Przechowywać w chłodnym, suchym i ciemnym miejscu.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, NIP 29269555.