Vilgain Bezglutenowa mieszanka chlebowa BIO – mieszanka bezglutenowych mąk i nasion z upraw ekologicznych, idealna do szybkich wypieków bezglutenowych
Vilgain Mieszanka na chleb bezglutenowy BIO - mieszanka mąk, z której można upiec domowy chleb bezglutenowy
Jesteś bezglutenowcem lub starasz się ograniczyć gluten, ale nie chcesz wydawać pieniędzy na drogie wypieki w sklepach? Spróbuj upiec własny chleb bezglutenowy w domu. Aby uczynić to tak łatwym, jak to tylko możliwe, przedstawiamy mieszankę do wypieku chleba bezglutenowego Vilgain, dzięki której zrobisz go w jeden‑dwa.
Domowy chleb w 10 minut
Dzięki bezglutenowej mieszance chlebowej Vilgain będziesz mieć wypieki na stole bez żadnych opóźnień. Wystarczy zalać mieszankę wodą, dodać suche drożdże i pozostawić do wyrośnięcia, a także dodać orzechy lub inne smakołyki, aby nadać chlebowi trochę dodatkowego kopa. Następnie przełożyć na blachę do pieczenia i piec w temperaturze 250°C. W ciągu 10 minut masz swój własny bezglutenowy chleb, który jest bogaty w błonnik dzięki mieszance organicznych mąk i nasion.
Możesz również upiec bagietki lub domowe bułeczki
Konsystencja ciasta umożliwia stworzenie dowolnego rodzaju pieczywa. Świetnie nadaje się do tego na przykład forma do bagietek. Mieszanka będzie bardziej płynna, więc zawsze piecz ją w natłuszczonej i posypanej mąką formie lub domowej formie do pieczenia.
Vilgain Mieszanka na chleb bezglutenowy BIO w punktach:
- proste i szybkie przygotowanie
- wysoka zawartość błonnika
- nadaje się również do innych produktów piekarniczych
- jakość BIO
- długi okres przydatności do spożycia
Składniki
Mąka z sorgo*, skrobia kukurydziana*, mąka gryczana*, mąka kukurydziana*, kasza gryczana*, skrobia ziemniaczana*, brązowy len*, nasiona słonecznika*, mąka ryżowa*, sól morska, psyllium*, pestki dyni*, kminek*.
Jakość składników
- 1x dobrze
*z upraw ekologicznych.
Ostrzeżenie dla alergików: może zawierać śladowe ilości sezamu. Zawartość glutenu maks. 20 mg/kg.
Tabele kaloryczne
100 g | |
Wartość energetyczna | 1497 kJ / 358 kcal |
Tłuszcz | 5,6 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,6 g |
Węglowodany | 66 g |
- w tym cukry | 0,8 g |
Błonnik | 6 g |
Białko | 7,2 g |
Sól | 2,5 g |
Zalecenia producenta
- Wymieszać mieszankę (500 g) z 500 ml letniej wody i 14 g świeżych drożdży (lub około 7 g suszonych drożdży).
- Ciasto będzie miało płynną konsystencję.
- Wlać do natłuszczonej i posypanej mąką formy do pieczenia lub formy wyłożonej papierem do pieczenia i pozostawić do wyrośnięcia pod przykryciem na 40 minut.
- Można piec w dowolnej formie, np. na bagietki, bułeczki itp.
Uwaga
- Żywność.
- Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze do 25 °C.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, REGON 29269555.