Vilgain Bezglutenowa mieszanka chlebowa BIO
Recenzje
Ogromne rozczarowanie - chleb jest po prostu słony - jak zlizujesz sól, a potem, gdzieś z tyłu podniebienia, jest może trochę słonecznika. Dla mnie w sumie niejadalny. Konsystencja nie jest zła (trochę wilgotny, co nie jest nietypowe dla chleba bezglutenowego), przyjemnie pachnie kminkiem, ale po prostu nie jest jadalny.
Właśnie spróbowałem i jestem naprawdę mile zaskoczony. Zdecydowanie zamówię ponownie następnym razem i więcej opakowań. Konsystencja jest miękka i puszysta po upieczeniu (nie przerażajcie się konsystencją ciasta przed pieczeniem), skórka jest chrupiąca, ale przyjemna, smak też jest świetny. Przyznaję, że na początku byłem nieco sceptyczny i nie dałem mu zbyt dużej szansy. I jako duży bonus, cena w porównaniu do innych chlebów bezglutenowych, które zwykle kupowałem do tej pory. 👌
Wierzę, że może być dobry, ale instrukcje mówią o 750 ml (????) wody, to strasznie dużo. Mimo to postąpiłem zgodnie z instrukcją i spróbowałem upiec mokrą cvachtanicę. Nie udało się! Jadalna była tylko skórka. Następnym razem spróbuję 350 ml, mam więcej.