Vilgain Czekolada gorzka 80% ⁠–⁠ starannie wyselekcjonowane ziarna kakao jednego pochodzenia bez lecytyny i środków aromatyzujących

Vilgain Czekolada gorzka 80% ⁠–⁠ starannie wyselekcjonowane ziarna kakao jednego pochodzenia bez lecytyny i środków aromatyzujących

Czekolada z najrzadszej odmiany kakao o bogatym kremowym smaku bez goryczki

Pochodząca z jednego miejsca pyszna czekolada o wysokiej zawartości masy kakaowej, która doskonale nadaje się do bezpośredniego spożycia lub jako składnik do gotowania i pieczenia.

Bean to bar - starannie wyselekcjonowane ziarna kakaowe o jasnym pochodzeniu

Oznaczenie "bean to bar" oznacza, że cała droga od ziarna kakaowego do gotowej czekolady znajduje się w rękach jednego producenta, bez żadnych pośredników. Dzięki temu możemy zagwarantować maksymalną i stabilną jakość produktu.

Nie mamy do czynienia z masową produkcją, w której często wykorzystuje się gotową czekoladę niejasnego pochodzenia i jakości, która jest po prostu topiona i przerabiana na czekoladę stołową. Ziarna kakaowca są single origin i pochodzą z Wenezueli bezpośrednio od tamtejszych rolników.

1) Ręczne zbieranie strąków

2. Fermentacja fasoli przez około 8 dni

3. Pieczenie w temperaturze około 160°C, później niższej

4. Oddzielenie czystej fasoli od łupiny

5. Utwardzanie przez co najmniej 24 godziny do bardzo delikatnej konsystencji

6. Odpuszczanie i wlewanie do produktu końcowego

Zobacz więcej 4

Najrzadsza odmiana Criollo

Criollo jest najbardziej cenioną odmianą, ale stanowi mniej niż 5% światowej produkcji kakao. Kakaowce te są bardzo wymagające w uprawie. Jednak jakość ich ziaren jest nieporównywalna z klasycznymi odmianami. Mają one bogaty, kremowy smak bez goryczy i szeroką gamę owocowych, orzechowych i korzennych nut smakowych.

Tylko ziarno kakaowe i cukier kokosowy

Konwencjonalne czekolady zawierają emulgator lecytynę sojową lub aromat waniliowy, który w przypadku gorszej jakości ziaren poprawia smak i maskuje ich gorycz. Żadnej z tych substancji w naszej czekoladzie nie znajdziesz.

Ziarna kakaowe z Wenezueli

Cukier kokosowy z nektaru z kwiatów palmowych

Opakowanie: 85 g
100 g
Wartość energetyczna2370 kJ / 566 kcal
Tłuszcze46 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone27 g
Węglowodany18,4 g
- w tym cukry17,5 g
Błonnik19 g
Białko9,1 g
Sól0,01 g

Składniki

Ziarna kakao, cukier kokosowy.

Ostrzeżenie dla alergików: Może zawierać śladowe ilości mleka i orzechów.

Kraj pochodzenia: Wenezuela

Uwaga

  • Żywność, z cukrem.
  • Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu i chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
  • Vilgain s.r.o. (dawniej Selltime s.r.o.), Smetanova 1022/19, 602 00 Brno (dawniej Tkalcovská 904/6a, 602 00 Brno), Czechy,  ID 29269555.

Popularne alternatywy

  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________

Produkty powiązane

  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________

Inni też kupili

  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________