Vilgain łosoś + tuńczyk + sardynki w sosie własnym ⁠–⁠ Super soczyste kawałki mięsa rybnego, bogate w kwasy omega‑3, o wysokiej zawartości białka, nadające się do natychmiastowego spożycia

Vilgain łosoś + tuńczyk + sardynki w sosie własnym ⁠–⁠ Super soczyste kawałki mięsa rybnego, bogate w kwasy omega‑3, o wysokiej zawartości białka, nadające się do natychmiastowego spożycia

Vilgain Sardynki w sosie własnym - popularna ryba o zawartości wysokiej jakościtłuszczu

Sardynki to popularna ryba o typowym srebrnym kolorze i lekko różowawym mięsie. Są jednym z najbogatszych źródeł kwasów tłuszczowych omega‑3, dzięki czemu w jednej puszce otrzymujemy cztero- lub pięciokrotność podstawowego zalecanego przez WHO dziennego spożycia kwasów EPA i DHA.

Ich spożycie wspomaga prawidłowe funkcjonowanie serca, co można osiągnąć spożywając 250 mg EPA+DHA dziennie. DHA utrzymuje również zdrowe oczy i prawidłowe funkcjonowanie mózgu, w tym zdolność koncentracji, uczenia się, zapamiętywania i myślenia; ten korzystny efekt osiąga się spożywając 250 mg DHA dziennie.

Zdrowe tłuszcze EPA i DHA zostaną docenione przez kobiety w ciąży i matki karmiące piersią. Przyczyniają się one bowiem do zdrowego rozwoju oczu i mózgu płodów i dzieci karmionych piersią.

Vilgain Filety z tuńczyka białego w organicznej oliwie z oliwek z pierwszego tłoczenia - to, co najlepsze w rybołówstwie morskim, o delikatnej i elastycznej konsystencji.

Mięso z grzbietu tuńczyka białego = mięso ryby, które charakteryzuje się bardziej wyrazistym smakiem w porównaniu z innymi częściami ryby i rozpływa się w ustach. Tuńczyk Vilgain jest również skąpany w oliwie z oliwek z pierwszego tłoczenia, ma wyjątkowo soczysty smak i jędrną, muskularną konsystencję.

Delikatny i lekko słodki smak ryby jest uzupełniony oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia i jest nieco bardziej elastyczny niż tuńczyk we własnych sokach.

Kwasy tłuszczowe omega‑3, których tuńczyk ma pod dostatkiem, są na pierwszym miejscu. Mają one pozytywny wpływ na układ sercowo‑naczyniowy i mogą pomóc w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu. To także doskonałe źródło pełnowartościowego białka, potasu, witaminy B6 czy witaminy B12.

W poręcznym słoiczku znajdziemy jedynie mięso ryby, oliwę z oliwek i szczyptę soli. Żadnych innych składników, które nie powinny się tam znaleźć, takich jak sztuczne konserwanty. Spróbuj tuńczyka z sosem teriyaki i ryżem, w sałatce z pomidorkami koktajlowymi i rukolą lub zastąp nim mieloną wołowinę w dmuchanym burgerze rybnym.

Vilgain Tuńczyk w sosie własnym - soczysta ryba z pełnego morza

Vilgain Tuńczyk w sosie własnym pochodzi z pełnego morza, a następnie jest przetwarzany na portugalskiej farmie rodzinnej z tradycją sięgającą 1928 roku.

W opakowaniu znajdują się soczyste kawałki tuńczyka bonito, woda i sól, nic więcej. Co więcej, farma szczyci się ręcznym charakterem mięsa i zrównoważonym charakterem połowów.

Tuńczyk dostarcza organizmowi sporą dawkę wysokiej jakości białka i kwasów omega‑3. Wszystko to przy minimalnej zawartości tłuszczu i bez węglowodanów. To sprawia, że jest to praktyczny i pożywny posiłek, który docenisz w domu podczas gotowania, ale także na wycieczkach. Można z niego wyczarować sałatkę makaronową, pasty do smarowania i wiele innych smakołyków.