Vilgain łosoś + tuńczyk + sardynki w sosie własnym – Super soczyste kawałki mięsa rybnego, bogate w kwasy omega‑3, o wysokiej zawartości białka, nadające się do natychmiastowego spożycia
Vilgain łosoś + tuńczyk + sardynki w sosie własnym – Super soczyste kawałki mięsa rybnego, bogate w kwasy omega‑3, o wysokiej zawartości białka, nadające się do natychmiastowego spożycia
Vilgain Sardynki w sosie własnym - popularna ryba o zawartości wysokiej jakościtłuszczu
Sardynki to popularna ryba o typowym srebrnym kolorze i lekko różowawym mięsie. Są jednym z najbogatszych źródeł kwasów tłuszczowych omega‑3, dzięki czemu w jednej puszce otrzymujemy cztero- lub pięciokrotność podstawowego zalecanego przez WHO dziennego spożycia kwasów EPA i DHA.
Ich spożycie wspomaga prawidłowe funkcjonowanie serca, co można osiągnąć spożywając 250 mg EPA+DHA dziennie. DHA utrzymuje również zdrowe oczy i prawidłowe funkcjonowanie mózgu, w tym zdolność koncentracji, uczenia się, zapamiętywania i myślenia; ten korzystny efekt osiąga się spożywając 250 mg DHA dziennie.
Zdrowe tłuszcze EPA i DHA zostaną docenione przez kobiety w ciąży i matki karmiące piersią. Przyczyniają się one bowiem do zdrowego rozwoju oczu i mózgu płodów i dzieci karmionych piersią.
Vilgain Filety z tuńczyka białego w organicznej oliwie z oliwek z pierwszego tłoczenia - to, co najlepsze w rybołówstwie morskim, o delikatnej i elastycznej konsystencji.
Mięso z grzbietu tuńczyka białego = mięso ryby, które charakteryzuje się bardziej wyrazistym smakiem w porównaniu z innymi częściami ryby i rozpływa się w ustach. Tuńczyk Vilgain jest również skąpany w oliwie z oliwek z pierwszego tłoczenia, ma wyjątkowo soczysty smak i jędrną, muskularną konsystencję.
Delikatny i lekko słodki smak ryby jest uzupełniony oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia i jest nieco bardziej elastyczny niż tuńczyk we własnych sokach.
Kwasy tłuszczowe omega‑3, których tuńczyk ma pod dostatkiem, są na pierwszym miejscu. Mają one pozytywny wpływ na układ sercowo‑naczyniowy i mogą pomóc w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu. To także doskonałe źródło pełnowartościowego białka, potasu, witaminy B6 czy witaminy B12.
W poręcznym słoiczku znajdziemy jedynie mięso ryby, oliwę z oliwek i szczyptę soli. Żadnych innych składników, które nie powinny się tam znaleźć, takich jak sztuczne konserwanty. Spróbuj tuńczyka z sosem teriyaki i ryżem, w sałatce z pomidorkami koktajlowymi i rukolą lub zastąp nim mieloną wołowinę w dmuchanym burgerze rybnym.
Vilgain Tuńczyk w sosie własnym - soczysta ryba z pełnego morza
Vilgain Tuńczyk w sosie własnym pochodzi z pełnego morza, a następnie jest przetwarzany na portugalskiej farmie rodzinnej z tradycją sięgającą 1928 roku.
W opakowaniu znajdują się soczyste kawałki tuńczyka bonito, woda i sól, nic więcej. Co więcej, farma szczyci się ręcznym charakterem mięsa i zrównoważonym charakterem połowów.
Tuńczyk dostarcza organizmowi sporą dawkę wysokiej jakości białka i kwasów omega‑3. Wszystko to przy minimalnej zawartości tłuszczu i bez węglowodanów. To sprawia, że jest to praktyczny i pożywny posiłek, który docenisz w domu podczas gotowania, ale także na wycieczkach. Można z niego wyczarować sałatkę makaronową, pasty do smarowania i wiele innych smakołyków.
Vilgain Sardynki – w swoim własnym soku 120 g
Opakowanie: 120 g100 g | |
Wartość energetyczna | 707 kJ / 168 kcal |
Tłuszcz | 7,2 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,2 g |
Węglowodany | 0 g |
- w tym cukry | 0 g |
Białko | 25,9 g |
Sól | 1,24 g |
Sardynka (Sardinia pilchardus) 70%, woda 29%, sól.
Pochodzenie ryb: Północno‑wschodni Atlantyk (FAO 27), północno‑wschodni Atlantyk (FAO 34).
Metoda połowu ryb: okrężnica i sejner.
Ostrzeżenie dla alerg ików.
Uwaga
- Żywność.
- Produkt może zawierać kości.
- Przechowywać w suchym miejscu z dala od źródeł ciepła i bezpośredniego światła słonecznego.
- Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 2 dni.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy,, NIP 29269555.
Vilgain Filety z białego tuńczyka w BIO oliwie z oliwek extra virgin – 200 g
Opakowanie: 200 g100 g | |
Wartość energetyczna | 1656 kJ / 400 kcal |
Tłuszcz | 36,4 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 4,9 g |
Węglowodany | 0 g |
- w tym cukry | 0 g |
Białko | 18,2 g |
Sól | 1,2 g |
Tuńczyk biały (Thunnus Alalunga) MSC*, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia**, sól.
*z certyfikowanych zrównoważonych połowów MSC
**z upraw ekologicznych
Słoik 200 g zawiera 130 g substancji stałych.
Kraj produkcji.
Pochodzenie ryb: północno‑wschodni Ocean Spokojny (FAO 67), środkowy Ocean Spokojny (FAO 71), wschodnio-środkowy Ocean Spokojny (FAO 77), południowo‑zachodni Ocean Spokojny (FAO 81).
Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcion ką w składzie produktu.
Uwaga
- Żywność.
- Produkt może zawierać kości.
- Przechowywać w suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła i bezpośredniego światła słonecznego.
- Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 24 godzin.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, NIP 29269555.
Vilgain Losoś w sosie własnym – 170 g
100 g | |
Wartość energetyczna | 676 kJ / 162 kcal |
Tłuszcz | 10 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,8 g |
Węglowodany | 0 g |
- w tym cukry | 0 g |
Białko | 18 g |
Sól | 1,2 g |
Łosoś (Salmo salar) 70%, woda pitna, sól, przyprawy.
Pochodzenie ryby: Norwegia.
Wyprodukowano: Łotwa.
Metoda hodowli: Narybek z pływających sieci.
Ostrzeżenie dla alergików: Alergeny zaznaczone są pogrubioną czcionką w składzie produktu. Może zawierać śladowe ilości białka mleka, gorczycy i selera.
Filety mogą zawierać skórę i ości.
Uwaga
- Żywność.
- Filety mogą zawierać ości i skórę.
- Przechowywać w suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła i bezpośredniego światła słonecznego.
- Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 24 godzin.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, ID 29269555.