Vilgain Mąka pełnoziarnista BIO – mąka pełnoziarnista z czeskiej i słowackiej ekopolii, delikatnie suszona powietrzem, o wysokiej zawartości błonnika
Vilgain Mąka pszenna pełnoziarnista BIO - z pełnego ziarna i bogata w błonnik
Pszenica pełnoziarnista z czeskiej i słowackiej ekopolii, delikatnie suszona ciepłym powietrzem, aby zapewnić zachowanie ważnych składników odżywczych podczas dalszego przetwarzania - to właśnie gwarantuje jakość, którą otrzymujesz w opakowaniu.
W małych partiach dla maksymalnej świeżości
Mąka pszenna pełnoziarnista Vilgain jest idealną bazą do pieczenia słodkich wypieków, ciast lub chleba, ale także stanowi świetny zagęszczacz do zup i sosów. Mąka jest przygotowywana oddzielnie dla każdej partii, a nie mielona na wywar, co gwarantuje maksymalną świeżość. Co więcej, w potrawach znajduje się również spora porcja białka i błonnika.
Podwójna ilość błonnika w porównaniu do konwencjonalnej mąki pszennej
W porównaniu do konwencjonalnej mąki pszennej, mąka razowa zawiera dwukrotnie więcej błonnika - 7 g na 100 g produktu. Jak to możliwe? Ponieważ do jej produkcji mielone są całe ziarna pszenicy. Nie wyrzuca się przy tym łuski, która zawiera błonnik. Dzięki temu kolor mąki pełnoziarnistej jest nieco ciemniejszy, co czyni ją idealną do deserów kakaowych lub wypieków.
Vilgain Mąka pszenna pełnoziarnista BIO w punktach:
- wyprodukowana z całych ziaren pszenicy
- dwukrotnie wyższa zawartość błonnika niż w konwencjonalnej mące pszennej
- idealna do pieczenia oraz zagęszczania zup i sosów
- produkowana w małych partiach dla maksymalnej świeżości
- delikatnie suszona ciepłym powietrzem
- z kontrolowanych upraw ekologicznych
- długi okres przydatności do spożycia
Składniki
Organicznamąka pełnoziarnista 100%.
Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcion ką w składnikach produktu.
Tabele kaloryczne
100 g | |
Wartość energetyczna | 1470 kJ / 346 kcal |
Tłuszcz | 2,4 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g |
Węglowodany | 64,2 g |
- w tym cukry | 1,4 g |
Błonnik | 7 g |
Białko | 13,5 g |
Sól | 0 g |
Zalecenia producenta
- Używać do gotowania i pieczenia.
- Ze względu na wyższą zawartość błonnika zalecamy stopniowe wprowadzanie mąki pełnoziarnistej.
- Najpierw zastąp 1/3 zwykłej mąki mąką pełnoziarnistą i stopniowo zwiększaj proporcje.
Zawiadomienie
- Żywność.
- Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze do 25 °C.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, REGON 29269555.