Vilgain Mieszanka białkowa – mieszanka 5 wysoce biodostępnych białek o stopniowym uwalnianiu, wspomaga regenerację, wzrost mięśni i dobre samopoczucie, słodzona stewią
Vilgain Mieszanka białkowa – mieszanka 5 wysoce biodostępnych białek o stopniowym uwalnianiu, wspomaga regenerację, wzrost mięśni i dobre samopoczucie, słodzona stewią
5 źródeł doskonale przyswajalnego białka
Połączenie białek pochodzenia zwierzęcego w ich najlepszych formach. Precyzyjnie zaprojektowane dla doskonałego wchłaniania i pysznego smaku. Vilgain Protein Blend dostarczy Ci pełnowartościowego białka natychmiast po wysiłku i przez wiele godzin po nim.
Super szybki hydrolizat serwatki Optipep DH 4‑6
Hydroliza to zabieg, który zwiększa szybkość wchłaniania białek do maksimum.
Nasze hydrolizowane białko jest tak szybko trawione, że nie warto nawet przyjmować go w większych dawkach. Dlatego zastosowaliśmy precyzyjnie obliczoną dawkę 10%, aby zapewnić wszystkie ważne korzyści.
Podstawą jest koncentrat serwatki
Najbardziej znane i lekkostrawne źródło białka. Służy organizmowi jako szybkie uzupełnienie białka bezpośrednio po treningu w celu wsparcia wzrostu i regeneracji mięśni.
Dodaliśmy go do naszej mieszanki białek w dużej dawce 40%.
MPC - białko mleka o idealnym stosunku serwatki do kazeiny
Koncentrat białek mleka to forma białka, która działa w takim samym stosunku białek jak w mleku krowim i jest najbardziej naturalna dla organizmu [1]. Łączy w sobie dwa główne składniki mleka - kazeinę i serwatkę. Dzięki temu jest dobrze toler owany przez organizm, a jego większa niż wystarczająca ilość (23%) ułatwia wchłanianie pozostałej części mieszanki.
Albumina o powolnym uwalnianiu
z suszonych białek jaj
Białka jaj są nadal uważane za jedno z najlepszych źródeł aminokwasów wszechczasów i przez długi czas były uważane za ideał, według którego można oceniać wszystkie inne białka. 8% albumina, którą znajdziesz w mieszance, jest białkiem nośnikowym w jajach o wolniejszym uwalnianiu niż białko mleka.
Kazeina dostarcza organizmowi aminokwasów
przez ponad 7 godzin
Dodaliśmykazeinę micelarną (19%) ze względu na jej znacznie wolniejsze wchłanianie. Uwalnia aminokwasy do organizmu stopniowo, przez dłuższy czas niż wszystkie inne białka. Jednocześnie ma doskonałą jakość białka porównywalną z serwatką, a nawet wyższą niż wołowina.
Jakość białka (DIAAS*) %
Kazeina micelarna
Wołowina
Izolat białka sojowego
*Najbardziej aktualny wskaźnik jakości białka oparty na zawartości aminokwasów egzogennych i strawności białka. Białka o DIAAS >75% są oceniane jako wysokiej jakości, >100% to doskonałe źródła białka według FAO.
Dokładnie 50/50 szybko i wolno wchłaniających się białek
Jedna połowa składa się z szybko wchłaniających się źródeł, a druga z wolno wchłaniających się źródeł. W ten sposób stworzyliśmy idealne warunki do wspierania ostrej i długotrwałej regeneracji oraz syntezy mięśni.
(1 ) Koncentrat białka serwatkowego (2 ) Koncentrat białka mleka [MPC] (3) Kazeina micelarna (4) Albumina jaja (5) Hydrolizowane białko serwatkowe Optipep DH 4‑6
Maximalna stymulacja
protosyntezy w jednej dawce
Protein Blend nie jest ani szybkim, ani wolnym białkiem. Dzięki połączeniu różnych źródeł uzupełnia białko w organizmie w sposób ciągły, co czyni go najlepszym wyborem do stosowania w ciągu dnia lub jako część większych posiłków.
Zamiast sukralozy, naturalny słodzik z liści stewii
Stewia pozwala nam produkować wysokiej jakości słodzik zawierający glikozydy stewiolowe. Nie mają one wpływu na poziom cukru we krwi, są 200‑300 razy słodsze od cukru i są uważane za bezpieczny bezkaloryczny słodzik, który jest również pochodzenia naturalnego.
Dlaczego nasze białko nie zawiera sukralozy?
Sukraloza jest syntetycznym związkiem chloru i sacharozy, obecnie najczęściej stosowany sztuczny słodzik. Ostatnio jednak pojawiło się kilka badań sugerujących, że może negatywnie wpływać na wrażliwość na insulinę, czyniąc tkanki mniej podatnymi na jej działanie, nawet przy dawkach powszechnie spożywanych w suplementach diety. Kolejnym potencjalnym negatywnym skutkiem sukralozy jest zmniejszenie ilości i różnorodności bakterii jelitowych, w mikrobiomie.
✔️ Glikozydy stewiolowe | ❌ Sukraloza | |
Bezpieczeństwo | Brak wpływu na insulinooporność | Możliwy negatywny wpływ na insulinooporność |
Pochodzenie | Naturalne pochodzenie | Pochodzenie syntetyczne |
Słodycz | Średnia słodycz | Wysoka słodycz |
Mikrobiom | Nie wpływa negatywnie na mikrobiom | Możliwy negatywny wpływ na mikrobiom |
Superżywność odpowiednia dla każdego
Vilgain Protein blend to wygodny napój, który można pić o każdej porze dnia. Jest odpowiedni dla każdego, kto chce zachować zdrowie i świetną formę. Znajduje zastosowanie we wszystkich dyscyplinach sportowych, nie tylko wśród kulturystów.
Vilgain Grass‑fed Multiwhey protein | Vilgain Protein Blend | Vilgain Micellar Casein | Vilgain Grass‑fed Protein |
ŹRÓDŁO BIAŁKA |
ŹRÓDŁO BIAŁKA |
ŹRÓDŁO BIAŁKA |
ŹRÓDŁO BIAŁKA |
Koncentrat serwatki GF, izolat serwatki GF i kazeina micelarna | Koncentrat serwatki, MPC, kazeina micelarna, albumina jaja, hydrolizat białka serwatki | Kazeina micelarna | Koncentrat serwatki GF |
ZAWARTOŚĆ BIAŁKA |
ZAWARTOŚĆ BIAŁKA |
ZAWARTOŚĆ BIAŁKA |
ZAWARTOŚĆ BIAŁKA |
77 - 80% | 76,8 - 79% | 70 - 78% | 70 - 78% |
IDEALNE ZASTOSOWANIE |
IDEALNE ZASTOSOWANIE |
IDEALNE ZASTOSOWANIE |
IDEALNE ZASTOSOWANIE |
Po treningu lub w ciągu dnia | Podczas dnia | Nocne białko | Po ćwiczeniu |
UWALNIANIE AMINOKWASÓW |
UWALNIANIE AMINOKWASÓW |
UWALNIANIE AMINOKWASÓW |
UWALNIANIE AMINOKWASÓW |
Szybszy początek niż kazeina i wolniejszy spadek niż serwatka | Szybszy początek niż kazeina i wolniejszy spadek niż serwatka | Stopniowo, przez kilka godzin | Szybki początek i szybki spadek |
INNE SUBSTANCJE SYNERGICZNE |
INNE SUBSTANCJE SYNERGICZNE |
INNE SUBSTANCJE SYNERGICZNE |
INNE SUBSTANCJE SYNERGICZNE |
Probiotyki Lactospore i enzymy marki digezyme | - | - | - |
CENA |
CENA |
CENA |
CENA |
11,67 zł / 100 g | 9,99 zł / 100 g | 9,99 zł / 100 g | 10,99 zł / 100 g |
Kup teraz | Kup teraz | Kup teraz | Kup teraz |
Składniki
Mieszanka białkowa [koncentrat białka serwatkowego instant 40% (emulgator: lecytyna słonecznikowa) (mleko), koncentrat białka mleka 23%, kazeina micelarna 19% (mleko), Optipep® 10% (DH4‑6), suszone białko jaja 8%], naturalny aromat, substancja słodząca: glikozydy stewiolowe.
Jakość składników
- 1x w miarę ok
Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcion ką w składzie produktu.
Składniki
Mieszanka białkowa [koncentrat białka serwatkowego instant 40% (emulgator: lecytyna słonecznikowa) (mleko), koncentrat białka mleka 23%, kazeina micelarna 19% (mleko), Optipep® 10% (DH4‑6), suszone białka jaj 8%], odtłuszczone kakao 5%, naturalny aromat, substancja słodząca: glikozydy stewiolowe.
Jakość składników
- 1x w miarę ok
Alergeny są wskazane pogrubioną czcion ką w składnikach produktu.
Składniki
Mieszanka białkowa [koncentrat białka serwatkowego instant 40% (emulgator: lecytyna słonecznikowa) (mleko), koncentrat białka mleka 23%, kazeina micelarna 19% (mleko), Optipep® 10% (DH4‑6), suszone białka jaj 8%], naturalny aromat, mielona wanilia 0,5%, substancja słodząca: glikozydy stewiolowe.
Jakość składników
- 1x w miarę ok
Alergeny są wskazane pogrubioną czcion ką w składnikach produktu.
Tabele kaloryczne
100 g | 30 g | |
Wartość energetyczna | 1625 kJ / 384 kcal | 488 kJ / 115 kcal |
Tłuszcz | 4,3 g | 1,3 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 2,7 g | 0,8 g |
Węglowodany | 7,2 g | 2,2 g |
- w tym cukry | 5,6 g | 1,7 g |
Białko | 79 g | 23,7 g |
Sól | 0,6 g | 0,19 g |
Profil aminokwasowy:
100 g* | |
Niezbędne aminokwasy | |
Izoleucyna | 5,7 g |
Leucyna | 9,8 g |
Lizyna | 8,5 g |
Metionina | 2,5 g |
Fenyloalanina | 4,1 g |
Treonina | 5,6 g |
Tryptofan | 1,4 g |
Walina | 5,7 g |
Aminokwasy pół-niezbędne | |
Arginina | 3,1 g |
Histydyna | 2,2 g |
Nieistotne | |
Alanina | 4,2 g |
Kwas asparaginowy | 8,6 g |
Kwas glutaminowy | 19,1 g |
Glicyna | 2 g |
Prolina | 7,4 g |
Seryna | 5,5 g |
Tyrozyna | 3,8 g |
Cysteina | 1,5 g |
*Jest to zawartość aminokwasów na 100 g białka.
Tabele kaloryczne
100 g | 30 g | |
Wartość energetyczna | 1611 kJ / 381 kcal | 483 kJ / 114 kcal |
Tłuszcz | 4,7 g | 1,4 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 2,9 g | 0,9 g |
Węglowodany | 7 g | 2,1 g |
- w tym cukry | 5,1 g | 1,5 g |
Błonnik | 1,7 g | 0,5 g |
Białko | 76,8 g | 23 g |
Sól | 0,6 g | 0,18 g |
Profil aminokwasowy:
100 g* | |
Niezbędne aminokwasy | |
Izoleucyna | 5,7 g |
Leucyna | 9,8 g |
Lizyna | 8,5 g |
Metionina | 2,5 g |
Fenyloalanina | 4,1 g |
Treonina | 5,6 g |
Tryptofan | 1,4 g |
Walina | 5,7 g |
Aminokwasy pół-niezbędne | |
Arginina | 3,1 g |
Histydyna | 2,2 g |
Nieistotne | |
Alanina | 4,2 g |
Kwas asparaginowy | 8,6 g |
Kwas glutaminowy | 19,1 g |
Glicyna | 2 g |
Prolina | 7,4 g |
Seryna | 5,5 g |
Tyrozyna | 3,8 g |
Cysteina | 1,5 g |
*Jest to zawartość aminokwasów na 100 g białka.
Tabele kaloryczne
100 g | 30 g | |
Wartość energetyczna | 1630 kJ / 385 kcal | 489 kJ / 116 kcal |
Tłuszcz | 4,3 g | 1,3 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 2,7 g | 0,8 g |
Węglowodany | 8 g | 2,4 g |
- w tym cukry | 5,6 g | 1,7 g |
Białko | 78,5 g | 23,6 g |
Sól | 0,6 g | 0,19 g |
Profil aminokwasowy:
100 g* | |
Niezbędne aminokwasy | |
Izoleucyna | 5,7 g |
Leucyna | 9,8 g |
Lizyna | 8,5 g |
Metionina | 2,5 g |
Fenyloalanina | 4,1 g |
Treonina | 5,6 g |
Tryptofan | 1,4 g |
Walina | 5,7 g |
Aminokwasy pół-niezbędne | |
Arginina | 3,1 g |
Histydyna | 2,2 g |
Nieistotne | |
Alanina | 4,2 g |
Kwas asparaginowy | 8,6 g |
Kwas glutaminowy | 19,1 g |
Glicyna | 2 g |
Prolina | 7,4 g |
Seryna | 5,5 g |
Tyrozyna | 3,8 g |
Cysteina | 1,5 g |
*Jest to zawartość aminokwasów na 100 g białka.
Dawkowanie: 30 g (1 worek)
Dawki w opakowaniu: 1
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 33
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 33
Dawkowanie: 30 g (1 worek)
Dawki w opakowaniu: 1
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 33
Dawkowanie: 30 g (1 worek)
Dawki w opakowaniu: 1
Zalecenia producenta
- Dodać 1 miarkę (30 g) do 200‑250 ml wody i dobrze wymieszać.
- Białko przyczynia się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej.
- Produkt przeznaczony do stosowania przy aktywnym trybie życia i zbilansowanej diecie.
Uwaga
- Żywność zawierająca substancje słodzące.
- Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.
- Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, NIP 29269555.