Vilgain Musztarda Dijon BIO – wyprodukowana według tradycyjnej francuskiej receptury, o silnym aromacie i łagodnej ostrości, bez konserwantów i aromatów
Vilgain Musztarda Dijon BIO – wyprodukowana według tradycyjnej francuskiej receptury, o silnym aromacie i łagodnej ostrości, bez konserwantów i aromatów
Vilgain Musztarda Dijon BIO - tradycyjna przyprawa o czystym składzie i bogatym, łagodnie ostrym smaku
Dodaj łyżkę francuskiej elegancji do swoich potraw dzięki Vilgain Musztardzie Dijon BIO. Jest ona produkowana we Francji z nasion gorczycy (Brassica nigra lub Brassica juncea) zgodnie z tradycyjną recepturą Dijon - jedyną różnicą jest to, że znajdziesz w niej znacznie większą ilość nasion gorczycy i zero zbędnych składników w porównaniu do musztard Dijon, które widziałeś wcześniej. Wyjątkowość tej musztardy polega na jej bogatym musztardowym smaku, wyjątkowej ziarnistej konsystencji, silnym aromacie i subtelnej pikantności.
Wybierając składniki musztardy, zwracaliśmy uwagę na jakość każdego z nich. W rezultacie królują wyłącznie niemodyfikowane genetycznie, organiczne składniki, a mianowicie 31,3% nasion gorczycy z Francji, ocet, woda i sól. Bez siarczynów, aromatów, barwników i konserwantów.
Zaletą tej przyprawy jest zawartość przeciwutleniaczy, które pomagają chronić organizm przed szkodliwym działaniem wolnych rodników. Musztarda może również wspomagać trawienie i metabolizm dzięki enzymom zawartym w nasionach.
Musztarda Dijon to świetny dodatek do kanapek, hamburgerów, hot dogów i steków. Można jej również używać jako bazy do marynat, sosów i dressingów, aby dodać wyjątkowego wymiaru smakowego do każdego przepisu.
Vilgain Musztarda Dijon BIO w punktach:
- z upraw ekologicznych we Francji
- wytwarzana zgodnie z tradycyjną recepturą
- bez zbędnych dodatków, konserwantów i aromatów
- ziarnista konsystencja, silny aromat i subtelna pikantność
- musztarda zawiera przeciwutleniacze
100 g | |
Wartość energetyczna | 617 kJ / 149 kcal |
Tłuszcze | 11 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,7 g |
Węglowodany | 2,9 g |
- w tym cukry | 2,1 g |
Białko | 7,3 g |
Sól | 6,4 g |
Składniki
Nasiona gorczycy*, ocet*, woda, sól.
*Z upraw ekologicznych.
Kraj pochodzenia: Wyprodukowano w Francji.
Ostrzeżenie dla alergików: Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu.
Uwaga
- Żywność.
- Przechowywać w chłodnym, suchym i ciemnym miejscu przez maksymalnie 18 miesięcy.
- Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 miesięcy.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, NIP 29269555.