Kasza manna z pszenicy pełnoziarnistej to produkt zbożowy wytwarzany z ekologicznego ziarna pszenicy pełnoziarnistej, który ma niezliczone zastosowania w kuchni. Jest bogata w błonnik i służy jako źródło mikroelementów.
Wysoka zawartość błonnika w semolinie pełnoziarnistej wspomaga zdrowie układu trawiennego, pomaga zapobiegać zaparciom, wspomaga regularność jelit i pomaga utrzymać zdrowy poziom cukru we krwi [1].
Dzięki mieleniu organicznego pełnego ziarna pszenicy, nasza kasza manna zawiera więcej składników odżywczych, witamin i minerałów, które są częścią otoczki ziarna.
Kasza manna z pełnego ziarna pszenicy jest nie tylko przydatna do pieczenia, ale także świetnie nadaje się do zagęszczania sosów i zup lub po prostu jako kasza manna z owocami. Dzięki niej zwiększysz zawartość błonnika i uzyskasz chrupiącą konsystencję w deserach. Z kolei w sosach mniejsza ilość kaszy manny pięknie zmiękczy ciasto i ładnie je zwiąże podczas robienia pierożków lub pierogów.
[1] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5310957/