Vilgain Spody do pizzy orkiszowe BIO – 100% naturalne i tylko 6 składników wysokiej jakości
Vilgain Spody do pizzy orkiszowe BIO – 100% naturalne i tylko 6 składników wysokiej jakości
Inni kupują razem
Vilgain Orkiszowe spody do pizzy BIO - przygotuj pyszną pizzę z organiczną mąką orkiszową
Nigdy nie można mieć dość pizzy! Teraz możesz cieszyć się swoimy ulubionymi spodami do pizzy w wariancie z organicznej mąki orkiszowej. Podobnie jak w przypadku oryginalnych spodów, możesz liczyć na wysokiej jakości produkt z naturalnych składników o wspaniałej konsystencji i pysznym smaku.
Gotowa w 10 minut w piekarniku lub na patelni
Wystarczy dodać swoje ulubione składniki, zapiec w piekarniku przez 7‑8 minut i gotowe do podania. Alternatywnie możesz użyć patelnię. Wystarczy umieścić ciasto i polewę na patelni na 3‑6 minut i przykryć pokrywką.
Czysta i prosta receptura z naturalnych składników
Baza składa się tylko z 6 wyselekcjonowanych składników bez żadnych sztucznych konserwantów i aromatów. Włoska oliwa z oliwek nadaje lepszy smak i wraz z zakwasem sprawia, że ciasto jest przyjemnie miękkie.
Nieuprawiana pszenica o mocniejszym smaku
Mieszanka mąki orkiszowej i razowej o bardziej wyrazistym smaku i lekko orzechowym aromacie. Orkisz jest nieuprawiany i zachowuje swoją naturalną zawartość minerałów i błonnika.
Vilgain Orkiszowe spody do pizzy BIO w punktach:
- BIO bazy do pizzy wyprodukowana we Włoszech
- wspaniały smak i konsystencja dzięki mące orkiszowej
- tylko 6 naturalnych składników
- brak zbędnych dodatków
- gotowa w piekarniku lub na patelni w 10 minut
Średnica: 24 cm (+/- 1,5 cm)
100 g | 130 g (1 plasterek) | |
Wartość energetyczna | 1163 kJ / 276 kcal | 1512 kJ / 359 kcal |
Tłuszcze | 6,2 g | 8,1 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,9 g | 1,2 g |
Węglowodany | 45 g | 58,5 g |
- w tym cukry | 1,2 g | 1,6 g |
Błonnik | 3,9 g | 5,1 g |
Białko | 8,1 g | 10,5 g |
Sól | 1,8 g | 2,3 g |
Składniki
Mąka orkiszowa* (52 %), woda, mąka orkiszowa razowa* (9 %), oliwa z oliwek extra virgin* (5 %), sól, drożdże, naturalny aromat rozmarynowy.
*z rolnictwa ekologicznego.
Ostrzeżenie dla alergików. Produkt może zawierać śladowe ilości soi i gorczycy.
Produkcja rolna w UE.
Instrukcja przygotowania
- Rozgrzej piekarnik do 220°C.
- Piecz na papierze do pieczenia przez 7‑8 minut.
- Czas pieczenia może się różnić w zależności od Twojego piekarnika i składników, które wybierzesz do swojej pizzy.
Uwaga
- Żywność.
- Ze względu na użycie ekologicznej mąki orkiszowej, pizza może się bardziej rozrywać - nie jest to wada produktu.
- Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
- Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 2‑3 dni.