Vilgain Wiórki kokosowe BIO – pachnący i soczysty kokos do aromatyzowania słodkich potraw
Vilgain Wiórki kokosowe BIO – pachnący i soczysty kokos do aromatyzowania słodkich potraw
Vilgain Kokos tarty BIO - pachnący, słodki składnik o wszechstronnym zastosowaniu
Vilgain Kokos jest pozyskiwany z wysuszonego miąższu kokosa i jest wszechstronnym dodatkiem do każdej kuchni ze względu na swój niepowtarzalny aromat i słodki smak. Kokos jest naturalnym źródłem błonnika i tłuszczu.
Naturalnie słodki smak jest mile widziany nie tylko w owsiance, ale także w deserach czy daniach kuchni indyjskiej.
Kokos możesz wykorzystać zarówno do przygotowania słodkich deserów czy cukierków, jak i do oprószenia blach zamiast tradycyjnej mąki. Możesz go wykorzystać do aromatyzowania kaszek, jogurtów, smoothie, sałatek owocowych czy w kuchni indyjskiej.
Vilgain Tarty kokos BIO w punktach:
- suszony starty miąższ kokosa
- źródło błonnika i tłuszczu
- wszechstronny pomocnik kuchenny
- nadaje się do pieczenia deserów, aromatyzowania potraw
- w jakości ekologicznej
100 g | |
Wartość energetyczna | 2760 kJ / 659 kcal |
Tłuszcze | 65 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 57 g |
Węglowodany | 7,4 g |
- w tym cukry | 7,4 g |
Błonnik | 16 g |
Białko | 6,9 g |
Sól | 0,09 g |
100 g | |
Wartość energetyczna | 2780 kJ / 664 kcal |
Tłuszcze | 65,4 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 52,3 g |
Węglowodany | 21 g |
- w tym cukry | 6,6 g |
Błonnik | 13,7 g |
Białko | 6,6 g |
Sól | 0,04 g |
Składniki
BIO rozdrobniony kokos 100%.
Kraj pochodzenia: Sri Lanka
Ostrzeżenie o alergiach: Może zawierać śladowe ilości zbóż zawierających gluten, orzechów, orzeszków ziemnych, soi i sezamu.
Składniki
Ekologiczny rozdrobniony kokos 100 %.
Kraj pochodzenia: Filipiny.
Uwaga
- Żywność.
- Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu.
- Chronić przed światłem i bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
- Po otwarciu chronić przed dostępem powietrza i wilgoci, spożyć w ciągu 3 miesięcy.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, NIP 29269555.