Vilgain Ghee w sprayu – bezlaktozowe masło przelewowe z olejem z awokado w butelce ze sprayem, z praktycznym dozownikiem
Vilgain Ghee w sprayu – bezlaktozowe masło przelewowe z olejem z awokado w butelce ze sprayem, z praktycznym dozownikiem
Vilgain Ghee w sprayu - doskonały środek aromatyzujący i ułatwiający smażenie bez laktozy
Przetworzone masło i olej z awokado łączą w sobie nuty maślanego i lekko orzechowo‑owocowego smaku. Dzięki dozownikowi w sprayu zawsze masz doskonałą kontrolę nad ilością i równomiernym rozprowadzeniem oleju dodawanego do ulubionego dania.
Idealny partner w kuchni bez laktozy
Zawieramniej niż 0,01 g laktozy na 100 ml, co oznacza, że chociaż każda osoba może reagować na laktozę na różne sposoby, ta znikoma ilość jest tak niska, że prawdopodobieństwo wystąpienia negatywnej reakcji jest niezwykle niskie. Osiąga się to poprzez nadmierne odtłuszczanie masła, co zmniejsza zawartość białka mleka i laktozy.
Nadaje się do pieczenia i smażenia
Dzięki punktowi dymienia wynoszącemu 195°C, pieczenie i smażenie w niższych temperaturach nie powoduje przegrzania oleju i zapobiega powstawaniu potencjalnie szkodliwych substancji. Mieszanki ghee i oleju z awokado w sprayu można używać podczas pieczenia mięs, do smarowania blachy do pieczenia podczas pieczenia, a także świetnie nadaje się do przyprawiania ulubionych sałatek.
Łatwy w użyciu
Olej pakujemy w specjalną butelkę, która oddziela gaz pędny od samego oleju. W ten sposób nie ma to wpływu na jakość oleju i można używać sprayu pod dowolnym kątem. Podczas rozpylania nie ulatnia się gaz, więc technologia ta jest bardziej przyjazna dla środowiska.
Unikalna mieszanka o niższej zawartości tłuszczów nasyconych
Ghee ma niższą zawartość wody i białka mleka niż całe masło, co w praktyce oznacza, że zawiera mniejszą ilość tłuszczów nasyconych, których zwykle spożywamy zbyt dużo i które mogą powodować powikłania sercowo‑naczyniowe.
Łącząc ghee z olejem z awokado, który znany jest z wysokiej zawartości korzystnych tłuszczów jednonienasyconych, wspomagasz prawidłowe funkcjonowanie serca i zapobiegasz podwyższonemu poziomowi cholesterolu. Ponadto, najwyższą jakość produktu gwarantuje BRC (British Retail Consortium), międzynarodowy standard bezpieczeństwa żywności.
Vilgain Ghee w sprayu w punktach:
- bez laktozy i białka mleka
- źródło tłuszczów nienasyconych
- łatwy w użyciu
- wszechstronne zastosowanie w kuchni
- certyfikat BRC
Dawkowanie: 1,8 ml
Dawki w opakowaniu: 111
100 ml | 1,8 ml | |
Wartość energetyczna | 3364 kJ / 828 kcal | 62 kJ / 15 kcal |
Tłuszcz | 92 g | 1,7 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 25,5 g | 0,5 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
- w tym cukry | 0 g | 0 g |
Białko | 0 g | 0 g |
Sól | 0 g | 0 g |
Składniki
Olej z awokado 70%, skoncentrowane masło - ghee (mleko) 30%.
Ostrzeżenie dla alergików: Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu.
Instrukcje użytkowania
- Dobrze wstrząsnąć przed użyciem i spryskać zimną patelnię lub potrawę z odległości 10‑15 cm.
- Odpowiedni do gorących i zimnych potraw.
- 1 sekunda wyciskania = 1,8 ml oleju.
- Dozownik może być używany do standardowego dozowania poprzez naciśnięcie na środku lub mniejszej dawki poprzez naciśnięcie końcówki dozownika.
Uwaga
- Żywność.
- Puszkę należy przechowywać i używać w temperaturze pokojowej, z dala od płomieni, iskier, źródeł ciepła lub używanego sprzętu elektrycznego.
- Nie rozpylać w kierunku płomieni lub gorących materiałów.
- Nigdy nie rozpylać bezpośrednio w piekarniku.
- Pojemnik znajduje się pod ciśnieniem.
- Nie przekłuwać ani nie spalać.
- Chronić pojemnik przed światłem słonecznym i wysoką temperaturą.
- Nie wystawiać na działanie temperatury powyżej 50 °C.
- Wyłącznie do użytku w przemyśle spożywczym.
- Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci.
- Przechowywać w chłodnym, suchym i ciemnym miejscu.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, REGON 29269555.