Białka grochu

Produktów: 12
Sortowanie
:
Domyślnie
Vilgain Białko roślinne
Plant based 🌱
Vilgain Białko roślinne ⁠–⁠ smaczne wegańskie białko z pełnym spektrum aminokwasów
Czekolada 1000 g
99,90 zł
Nutrend Delicious Vegan Protein
30 g
3 smaki
281
6,99 zł
AllNutrition Vegan Protein
500 g
3 smaki
161
39,99 zł
BioTech USA Vegan Protein
500 g
5 smaków
447
54,90 zł
Myprotein Vegan Blend
1000 g
4 smaki
89,90 zł
Nutrend Delicious Vegan Protein
450 g
3 smaki
281
82,90 zł
BioTech USA Vegan Protein
Korzystna cena
Darmowa dostawa
BioTech USA Vegan Protein
2000 g
5 smaków
447
169,99 zł
Myprotein Clear Vegan Protein
20 dawek (320 g)
3 smaki
89,90 zł
Reflex Nutrition Plant Based Protein
600 g
5 smaków
148
109,90 zł
Vilgain Białko roślinne
Spodziewamy się 14. 6.
Vilgain Białko roślinne ⁠–⁠ smaczne wegańskie białko z pełnym spektrum aminokwasów
Wanilia 1000 g
222
Spodziewamy się 14. 6.
Vilgain Białko roślinne
Spodziewamy się 31. 5.
Vilgain Białko roślinne ⁠–⁠ smaczne wegańskie białko z pełnym spektrum aminokwasów
Wanilia 30 g
222
Spodziewamy się 31. 5.
Vilgain Białko roślinne
Tymczasowo wyprzedane
Vilgain Białko roślinne ⁠–⁠ smaczne wegańskie białko z pełnym spektrum aminokwasów
Czekolada 30 g
Tymczasowo wyprzedane

Białko grochu

Białko grochu należy do najbardziej pożądanych i najwyższej jakości białek roślinnych. Zawiera około 80% białka, a także jest bogate w żelazo, argininę czy BCAA. Białko grochu jest wytwarzane z suszonego żółtego groszku, a nie zielonego, co powoduje jego beżowy kolor. Chociaż zawiera wszystkie niezbędne aminokwasy, ze względu na niski poziom ograniczających aminokwasów metioniny i cysteiny, jego przydatność jest ograniczona.

Ze względu na swoje niedobory jest często łączona z innymi źródłami białka - najczęściej ryżem lub konopiami - w preparatach białkowych. Tę zasadę wykorzystano również w naszym Vilgain Plant Based Protein,które posiada kompletne spektrum aminokwasów (aminokwasy z poszczególnych źródeł uzupełniają się wzajemnie), co zapewnia jego dobrą użyteczność.

Dzięki procesowi produkcji, który zmniejsza zawartość błonnika, białko grochu nie powoduje wzdęć ani wzdęć. Nadaje się do płatków śniadaniowych, koktajli, zup, sosów lub jako klasyczny napój białkowy.

Pokaż więcej Pokaż mniej