Vilgain Sos chilli - ekstra ostry, z wędzonej papryki, z trzema rodzajami chilli
Czy dobry sos chili powinien być bardzo ostry? Błąd. Właściwy sos chili powinien się odpowiednio palić i jednocześnie świetnie smakować.
Vilgain Smoked Pepper Chilli Sauce ma przyjemny aromat wędzonej papryki uzupełniony spektrum trzech rodzajów papryczek chili. W zimnym sosie można wyczuć subtelną owocową nutę Bhut Jolokia, intensywną moc Habanero i wyjątkowo ostrą Carolina Reaper, która jest znana ze swoich niuansów smakowych.
Soczysta baza rzemieślnicza
Ponad połowę zawartości stanowi czerwona papryka z Hiszpanii, która po przywiezieniu do Czech jest dokładnie myta i kontrolowana. Wadliwe kawałki są odrzucane, aby zagwarantować maksymalną jakość produktu końcowego. Następnie są one wędzone przez kilka godzin na pachnącym drewnie bukowym, gdzie uzyskują swój niepowtarzalny smak. Na koniec papryczki są blendowane, gotowane i ręcznie przesiewane, dzięki czemu ani jedna skórka nie psuje przyjemnie płynnej konsystencji i pozostaje tylko soczysty miąższ.
Bhut Jolokia, Habanero i ich najostrzejsze dziecko
Do sosu wybraliśmy trzy popularne, super ostre papryczki chilli. Ostrość mierzona jest w tak zwanej skali ostrości Scoville'a (SHU). Najłagodniejsze chilli w naszym sosie - habaneros - mają od 100 000 do 350 000 SHU. Bhut Jolokia, lepiej znana jako ghost chilli, ma od 800 000 do 1 040 000 SHU. Żadna z nich nie może się jednak równać z przezabawną hybrydą Carolina Reaper, której ostrość wynosi od 1,4 do 2,2 miliona SHU. Wszystkie użyte chilli pochodzą z lokalnych upraw sezonowych w Republice Czeskiej.
Nasz nowy przysmak o unikalnej recepturze, wolny od sztucznych konserwantów i barwników , zostanie doceniony przez wszystkich miłośników pikantnych potraw i miejmy nadzieję, że kilku nowych entuzjastów również pomoże go stworzyć. Jest idealny do burgerów, kanapek i mięsa. Jeśli jesteś fanem chilli, możesz spróbować go ze wszystkim i znaleźć nowe, nieoczekiwane kombinacje smakowe, które tylko na Ciebie czekają.
Vilgain Sos chilli w punktach:
- ekstra ostry, zimny sos
- baza z czerwonej papryki z Hiszpanii
- ręcznie robione składniki najwyższej jakości
- połączenie trzech znanych na całym świecie papryczek chili
- słodzony cukrem trzcinowym
- bez sztucznych konserwantów i barwników
- unikalna receptura, idealna do mięs lub kanapek