Vilgain Double Trouble Protein Bar ⁠–⁠ dwuwarstwowy baton orzechowy oblany czekoladą, 29% wysokiej jakości białka, słodzony stewią

Vilgain Double Trouble Protein Bar ⁠–⁠ dwuwarstwowy baton orzechowy oblany czekoladą, 29% wysokiej jakości białka, słodzony stewią

Orzeszki ziemne z solonym karmelem
Orzeszki ziemne z solonym karmelem
708
4844

Hydrolizowany kolagen
dla mocnych stawów

Kolagen jest najpowszechniejszym białkiem w naszym organizmie. W rzeczywistości stanowi on 30% wszystkich białek występujących w ludzkim ciele. W pasku mamy głównie kolagen typu 1, który dba o inne ważne tkanki oprócz stawów. Wspiera wytrzymałość kości, ścięgien i elastyczność skóry.

Odporne stawy

Zdrowe i mocne kości

Elastyczne ścięgna

Naturalny słodzik
z liści stewii

Roślina stewii produkuje wysokowartościowy słodzik zawierający glikozydy stewiolowe. Są one 200‑300 razy słodsze od cukru, nie wpływają na poziom cukru we krwi i są ogólnie uważane za wysokiej jakości słodzik pochodzenia naturalnego w porównaniu do maltitolu, alkoholu cukrowego często stosowanego w batonach jako substytut cukru.

✔️ Glikozydy stewiolowe ❌ Maltitol
Strawność Nie ma negatywnego wpływu na trawienie Może powodować wzdęcia i problemy trawienne
Indeks glikemiczny Nie podnosi poziomu cukru we krwi (IG=0) Nieznacznie podnosi poziom cukru we krwi (IG = 35)
Pochodzenie Naturalne pochodzenie Pochodzenie syntetyczne
Słodycz 200‑300 razy wyższa słodycz niż cukru Nieco niższa słodycz niż cukru

36% czekolada mleczna
z nutą wanilii

Baton jest oblany wysokiej jakości mleczną czekoladą o średnio wysokiej zawartości ziaren kakaowca, co zapewnia bardziej wyrazisty smak kakao. Oprócz cukru jest aromatyzowany naturalnym ekstraktem waniliowym, który nadaje czekoladzie gładki i charakterystyczny aromat.

Porównaj Vilgain®
Double Trouble Bar z konkurencją

Vilgain® Double Trouble Bar Zwykły baton białkowy pokryty czekoladą
Źródło białka
Źródło białka
Pełnotłuste białko mleka i białko grochu Mieszanka tańszego białka sojowego i serwatki
Słodzik
Słodzik
Naturalne glikozydy stewiolowe i niewielkie ilości cukru Syrop glukozowo‑fruktozowy, cukier i cukier inwertowany
Tłuszcze roślinne
Tłuszcze roślinne
Olej kokosowy Oleje palmowy i shea
Aromata
Aromata
Naturalny Syntetyczny
Barwniki
Barwniki
Nie Tak
Zawartość błonnika
Zawartość błonnika
10% 2%
Zawartość białka
Zawartość białka
30% 23,6%
Cukry
Cukry
11,2% 30,5%
Kup teraz
Opakowanie: 55 g
Opakowanie: 55 g
100 g
55 g
Wartość energetyczna*
1857 kJ / 450 kcal1021 kJ / 248 kcal
Tłuszcz
18 g10 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe
8,2 g4,4 g
Węglowodany
22 g12 g
- w tym cukry
10 g5,7 g
Błonnik
11 g6 g
Białko
30 g16 g
Sól
0,72 g0,40 g

*Znaleźliśmy błąd w wartościach odżywczych na etykiecie. Prawidłowe informacje można znaleźć w tej tabeli.

100 g
55 g
Wartość energetyczna
1600 kJ / 422 kcal880 kJ / 232 kcal
Tłuszcz
21 g11,6 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe
10,9 g6 g
Węglowodany
17 g9,4 g
- w tym cukry
12,5 g6,9 g
Błonnik
12 g6,6 g
Białko
29 g16 g
Sól
0,27 g0,15 g

Składniki

Czekoladamleczna (cukier, masło kakaowe, pełne mleko w proszku, masa kakaowa 36%, emulgator: lecytyna rzepakowa, wanilia) 20%, białko mleka 19%, hydrolizowany kolagen (wołowy), rozpuszczalny błonnik buraczany, substancja utrzymująca wilgoć: Glicerol, odtłuszczone mleko w proszku, syrop karmelowy 6%, izolat białka grochu, masło kakaowe, orzeszki ziemne 5%, krem orzechowy , olej kokosowy, pełne mleko w proszku, miód, skrobia ziemniaczana, emulgator: lecytyna rzepakowa, sól, naturalny aromat, substancja słodząca: glikozydy stewiolowe.

Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu. Może zawierać śladowe ilości zbóż zawierających gluten, jaj, innych orzechów i soi.

Składniki

Czekolada mleczna (cukier, masło kakaowe, pełne mleko w proszku, masa kakaowa 36 %, emulgator: lecytyna rzepakowa, naturalna wanilia) 20 %, białko mleka 19 %, hydrolizowany kolagen (wołowy) 10 %, rozpuszczalny błonnik buraczany, substancja utrzymująca wilgoć: Glicerol, izolat serwatki (mleko), odtłuszczone mleko w proszku, izolat białka grochu, masło kakaowe, krem z orzechów laskowych 6,2 %, orzechy laskowe, olej kokosowy, miód, skrobia ziemniaczana, emulgator: lecytyna rzepakowa, naturalna wanilia w proszku, naturalny aromat, substancja słodząca: glikozydy stewiolowe.

Ostrzeżenie dla alergików: Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu.Produkt może zawierać śladowe ilości soi, zbóż zawierających gluten, jaj, orzeszków ziemnych i innych orzechów.

Uwaga

  • Żywność z cukrem.
  • Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.
  • Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
  • Po otwarciu spożyć w ciągu 24 godzin.
  • Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, NIP 29269555.

Popularne alternatywy

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______

Zainspiruj się przepisami z tym produktem

Deser owsiany Snickers

Deser owsiany Snickers

Produkty powiązane

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______

Inni też kupili

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
4,8
931 ocena

Klasyczne batony proteinowe powinny przywołać sztab kryzysowy.

Przypomina snickersa, nie widać, że to białko, nie ma ogona. Prawdopodobnie najlepszy baton proteinowy, jaki kiedykolwiek jadłem.

Przypomina mi twixa;)
5

Bezkonkurencyjne batony poniżej ☀️! Nie mogę się zdecydować, który smak lubię bardziej!!! Polecam od razu kupić pudełko!

Bar był dobry, ale szkoda, że nie z gorącą czekoladą, bo uwielbiam ją i wtedy bar byłby zdecydowanie najlepszy 😍!

11
odpowiedzianych pytań
Produkt wygląda niesamowicie, w końcu baton proteinowy bez malitolu i sztucznych słodzików, którego tak długo szukałem. Jestem jednak uczulony na orzeszki ziemne, ale nie na orzechy laskowe. Czy batony Hazelenut są produkowane na tej samej linii produkcyjnej co batony orzechowe, więc istnieje możliwość zanieczyszczenia krzyżowego. Czy planujesz stworzyć baton proteinowy bez orzechów, ponieważ wiele osób ma alergię na orzechy? Dzięki
Witam, jak wygląda sztyft kokosowy? Nie mogę go już nawet znaleźć
Czy to może być kokos? To było pyszne, a zapasy się kończą 🫠
1
Szkoda, że znowu jest w nim składnik, który strasznie wzdyma.... jest świetny, ale drugi raz go nie kupię. Robi mi to samo, co syrop pekanowy.
1