Double Trouble Protein Bar – dwuwarstwowy baton z orzechami laskowymi w czekoladzie, 29% wysokiej jakości białka, bez konserwantów i barwników

Double Trouble Protein Bar – dwuwarstwowy baton z orzechami laskowymi w czekoladzie, 29% wysokiej jakości białka, bez konserwantów i barwników


























Porównaj Vilgain®
Double Trouble Bar z konkurencją
| Vilgain® Double Trouble Bar | Zwykły baton białkowy pokryty czekoladą |
Źródło białka |
Źródło białka |
| Pełnotłuste białko mleka i białko grochu | Mieszanka tańszego białka sojowego i serwatki |
Słodzik |
Słodzik |
| Naturalne glikozydy stewiolowe i niewielkie ilości cukru | Syrop glukozowo‑fruktozowy, cukier i cukier inwertowany |
Tłuszcze roślinne |
Tłuszcze roślinne |
| Olej kokosowy | Oleje palmowy i shea |
Aromata |
Aromata |
| Naturalny | Syntetyczny |
Barwniki |
Barwniki |
| Nie | Tak |
Zawartość błonnika |
Zawartość błonnika |
| 10% | 2% |
Zawartość białka |
Zawartość białka |
| 30% | 23,6% |
Cukry |
Cukry |
| 11,2% | 30,5% |
| Kup teraz |
Składniki
Czekolada mleczna (cukier, masło kakaowe, pełnotłusty suszone mleko, masa kakaowa 36%, emulgator: lecytyna rzepakowa, wanilia) 20%, białko mleka 19%, hydrolizowany kolagen wołowy, rozpuszczalny błonnik buraczany, substancja utrzymująca wilgoć: glicerol, suszone mleko beztłuszczowe, syrop karmelowy 6%, izolat białka grochu, masło kakaowe, orzeszki ziemne 5%, krem orzechowy , olej kokosowy, suszone mleko odtłuszczone, miód, skrobia ziemniaczana, emulgator: lecytyna rzepakowa*, sól, naturalny aromat, substancja słodząca: glikozydy stewiolowe.
*Lecytyny są produkowane mechanicznie
Ostrzeżenie dla alergików: Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu. Może zawierać śladowe ilości zbóż zawierających gluten, jaj, orzechów i soi.
Baton proteinowy w mlecznej czekoladzie z karmelem i orzeszkami ziemnymi. Produkt spożywczy z cukrem i glikozydami stewiolowymi.
Składniki
Ultrafiltrowane białko mleka 22%, błonnik buraczany, orzechy laskowe 9%, hydrolizowany kolagen wołowy 7%, masa kakaowa, substancja utrzymująca wilgoć: glicerol, masło kakaowe, cukier trzcinowy, skrobia ziemniaczana, miód, olej kokosowy, ekstrakt waniliowy, emulgator: lecytyny*, naturalny aromat, substancja słodząca: glikozydy stewiolowe. Zawartość czekolady mlecznej 20% (miazga kakaowa 36%).
*Lecytyny są produkowane mechanicznie
Ostrzeżenie dla alergików: Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu. Produkt może zawierać śladowe ilości soi, zbóż zawierających gluten, jaj, orzeszków ziemnych i orzechów.
Baton proteinowy z orzechami laskowymi w mlecznej czekoladzie. Żywność zawierająca cukier i glikozydy stewiolowe.
Składniki
Biała czekolada (cukier, masło kakaowe, suszone mleko, emulgator: lecytyna słonecznikowa, wanilia) 20%, ultrafiltrowane białko mleka 20%, błonnik buraczany, olej kokosowy, hydrolizowany kolagen wołowy 5%, substancja utrzymująca wilgoć: glicerol, białko grochu, suszone mleko, masło kakaowe, skrobia ziemniaczana, jagody 1%, emulgator: lecytyny*, naturalny aromat, substancja słodząca: glikozydy stewiolowe.
*Lecytyny są produkowane mechanicznie
Ostrzeżenie dla alergików: Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu. Produkt może zawierać śladowe ilości soi, zbóż zawierających gluten, jaj, orzeszków ziemnych i orzechów.
Baton proteinowy z jagodami w białej czekoladzie. Żywność zawierająca cukier i glikozydy stewiolowe.
Składniki
Czekolada mleczna (cukier, masło kakaowe, pełne mleko w proszku) mleko, masa kakaowa 36%, emulgator: lecytyna rzepakowa, naturalna wanilia) 20%, białko mleka 19%, hydrolizowany kolagen wołowy 10%, rozpuszczalny błonnik buraczany, substancja utrzymująca wilgoć: glicerol, izolat serwatki (mleko), suszone mleko beztłuszczowe, izolat białka grochu, masło kakaowe, krem z orzechów laskowych 6,2%, orzechy laskowe, olej kokosowy, miód, skrobia ziemniaczana, emulgator: lecytyna rzepakowa*, naturalna wanilia w proszku, naturalny aromat, substancja słodząca: glikozydy stewiolowe.
*Lecytyny są produkowane mechanicznie
Ostrzeżenie dla alergików: Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu. Produkt może zawierać śladowe ilości soi, zbóż zawierających gluten, jaj, orzeszków ziemnych i orzechów.
Baton proteinowy z orzechów laskowych w mlecznej czekoladzie. Żywność zawierająca cukier i glikozydy stewiolowe.
Składniki
Ultrafiltrowane białko mleka 14%, błonnik buraczany, hydrolizowany kolagen wołowy 10%, masło kakaowe, ziarno kakaowe, sól, olej kokosowy, substancja utrzymująca wilgoć: glicerol, masa kakaowa, białko grochu, cukier, skrobia (kukurydziana, ziemniaczana), ekstrakt waniliowy, emulgator: lecytyny*, naturalny aromat, substancja słodząca: glikozydy stewiolowe.
Zawartość czekolady mlecznej : 20% (miazga kakaowa 36%).
*Lecytyny są produkowane mechanicznie
Ostrzeżenie dla alergików: Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu. Produkt może zawierać śladowe ilości soi, zbóż zawierających gluten, jaj, orzeszków ziemnych i orzechów.
Baton proteinowy w mlecznej czekoladzie. Żywność zawierająca cukier i glikozydy stewiolowe.
Składniki
Biała czekolada (cukier, masło kakaowe, suszone mleko, emulgator: lecytyna słonecznikowa, wanilia) 20%, ultrafiltrowane białko mleka 15%, błonnik buraczany, migdały 8%, hydrolizowany kolagen wołowy 6%, kokos 5%, białko grochu, olej kokosowy, masło kakaowe, suszone mleko, skrobia ziemniaczana, emulgator: lecytyny*, mielona wanilia, naturalny aromat, substancja słodząca: glikozydy stewiolowe.
*Lecytyny są produkowane mechanicznie.
Ostrzeżenie dla alergików: Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu. Produkt może zawierać śladowe ilości soi, zbóż zawierających gluten, jaj, orzeszków ziemnych i orzechów.
Proteinowy baton kokosowy w białej czekoladzie. Żywność zawierająca cukier i glikozydy stewiolowe.
Tabele kaloryczne
Żywność z cukrem i substancjami słodzącymi.
100 g | 55 g | |
Wartość energetyczna | 1616 kJ / 386 kcal | 889 kJ / 212 kcal |
Tłuszcze | 19 g | 10,5 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 11 g | 6,1 g |
Węglowodany | 19 g | 10,5 g |
- w tym cukry | 10,4 g | 5,7 g |
| Błonnik | 18 g | 9,9 g |
Białko | 29 g | 16 g |
Sól | 0,30 g | 0,17 g |
Tabele kaloryczne
Żywność z cukrem i substancjami słodzącymi.
| 100 g | 55 g | |
| Wartość energetyczna | 1740 kJ / 415 kcal | 957 kJ / 228 kcal |
| Tłuszcze | 19 g | 10,5 g |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 12,6 g | 6,9 g |
| Węglowodany | 28 g | 15,4 g |
| - w tym cukry | 10 g | 5,5 g |
| Błonnik | 20 g | 11 g |
| Białko | 30 g | 16,5 g |
| Sól | 0,43 g | 0,24 g |
Tabele kaloryczne
Żywność z cukrem i substancjami słodzącymi.
100 g | 55 g | |
Wartość energetyczna | 1600 kJ / 422 kcal | 880 kJ / 232 kcal |
Tłuszcze | 21 g | 11,6 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 10,9 g | 6 g |
Węglowodany | 17 g | 9,4 g |
- w tym cukry | 12,5 g | 6,9 g |
Błonnik | 12 g | 6,6 g |
Białko | 29 g | 16 g |
Sól | 0,27 g | 0,15 g |
Tabele kaloryczne
Żywność z cukrem i substancjami słodzącymi.
100 g | 55 g | |
Wartość energetyczna | 1549 kJ / 398 kcal | 852 kJ / 219 kcal |
Tłuszcze | 20 g | 11 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 11,8 g | 6,5 g |
Węglowodany | 19 g | 10,5 g |
- w tym cukry | 10,4 g | 5,7 g |
| Błonnik | 19 g | 10,5 g |
Białko | 29 g | 16 g |
Sól | 0,30 g | 0,17 g |
Tabele kaloryczne
Żywność z cukrem i substancjami słodzącymi.
100 g | 55 g | |
Wartość energetyczna | 1808 kJ / 439 kcal | 994 kJ / 241 kcal |
Tłuszcze | 20 g | 11 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 6,9 g | 3,8 g |
Węglowodany | 17 g | 9,4 g |
- w tym cukry | 11,7 g | 6,4 g |
Błonnik | 16 g | 8,8 g |
Białko | 29 g | 16 g |
Sól | 0,41 g | 0,23 g |
Tabele kaloryczne
Żywność z cukrem i substancjami słodzącymi.
100 g | 55 g | |
Wartość energetyczna* | 1857 kJ / 450 kcal | 1021 kJ / 248 kcal |
Tłuszcze | 18 g | 10 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 8,2 g | 4,4 g |
Węglowodany | 22 g | 12 g |
- w tym cukry | 10 g | 5,7 g |
Błonnik | 11 g | 6 g |
Białko | 30 g | 16 g |
Sól | 0,72 g | 0,40 g |
*Znaleźliśmy błąd w wartościach odżywczych na etykiecie. Prawidłowe informacje można znaleźć w tej tabeli.
Uwaga
- Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
- Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
- Spożyć w ciągu 24 godzin od otwarcia.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, ID 29269555.
Uwaga
- Kolor nadzienia zależy od surowca, który jest naturalny. Dlatego intensywność fioletu może różnić się w zależności od partii.
- Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.
- Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
- Po otwarciu spożyć w ciągu 24 godzin.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, ID 29269555.
Popularne alternatywy
Jak inni używają produktu
Można też pojawić się w galerii @Vilgain mention na instagramie.

















