Vilgain Double Trouble Protein Bar – dwuwarstwowy baton z orzechami laskowymi w czekoladzie, 29% wysokiej jakości białka, słodzony glikozydami stewiolowymi

Vilgain Double Trouble Protein Bar – dwuwarstwowy baton z orzechami laskowymi w czekoladzie, 29% wysokiej jakości białka, słodzony glikozydami stewiolowymi

















Porównaj Vilgain®
Double Trouble Bar z konkurencją
Vilgain® Double Trouble Bar | Zwykły baton białkowy pokryty czekoladą |
Źródło białka |
Źródło białka |
Pełnotłuste białko mleka i białko grochu | Mieszanka tańszego białka sojowego i serwatki |
Słodzik |
Słodzik |
Naturalne glikozydy stewiolowe i niewielkie ilości cukru | Syrop glukozowo‑fruktozowy, cukier i cukier inwertowany |
Tłuszcze roślinne |
Tłuszcze roślinne |
Olej kokosowy | Oleje palmowy i shea |
Aromata |
Aromata |
Naturalny | Syntetyczny |
Barwniki |
Barwniki |
Nie | Tak |
Zawartość błonnika |
Zawartość błonnika |
10% | 2% |
Zawartość białka |
Zawartość białka |
30% | 23,6% |
Cukry |
Cukry |
11,2% | 30,5% |
Kup teraz |
Składniki
Czekolada mleczna (cukier, masło kakaowe, pełnotłusty suszony mleko, masa kakaowa 36 %, emulgator: lecytyna rzepakowa, wanilia) 20 %, białko mleka 19 %, hydrolizowany kolagen (wołowina), rozpuszczalny błonnik buraczany, substancja utrzymująca wilgoć: glicerol, suszone mleko mleko beztłuszczowy, syrop karmelowy 6%, izolat białka grochu, masło kakaowe, orzeszki ziemne 5 %, krem orzechowy , olej kokosowy, suszone mleko mleko mleko pełne, miód, skrobia ziemniaczana, emulgator: lecytyna rzepakowa*, sól, naturalny aromat, substancja słodząca: glikozydy stewiolowe.
*Lecytyny są produkowane mechanicznie
Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu. Może zawierać śladowe ilości zbóż zawierających gluten, jaj, innych orzechów i soi.
Składniki
Ultrafiltrowane białko mleka 22%, błonnik buraczany, orzechy laskowe 9%, hydrolizowany kolagen 7%, masa kakaowa, substancja utrzymująca wilgoć: glicerol, masło kakaowe, cukier trzcinowy, skrobia ziemniaczana, miód, olej kokosowy, ekstrakt waniliowy, emulgator: lecytyny*, naturalny aromat, substancja słodząca: glikozydy stewiolowe. Zawartość czekolady mlecznej 20% (miazga kakaowa 36%).
*Lecytyny są produkowane mechanicznie
Ostrzeżenie dla alergików: alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu. Produkt może zawierać śladowe ilości soi, zbóż zawierających gluten, jaj, orzeszków ziemnych i innych orzechów.
Składniki
Biała czekolada(cukier, masło kakaowe, suszone mlekoemulgator: lecytyna słonecznikowa, wanilia) 20 %, ultrafiltrowane białko mleka 20 %, błonnik buraczany, olej kokosowy, hydrolizowany kolagen 5 %, substancja utrzymująca wilgoć: glicerol, białko grochu, mleko suszone mlekomasło kakaowe, skrobia ziemniaczana, jagody 1%, emulgator: lecytyny*, naturalny aromat, substancja słodząca: glikozydy stewiolowe.
*Lecytyny są produkowane mechanicznie
Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu. Produkt może zawierać śladowe ilości soi, zbóż zawierających gluten, jaj, orzeszków ziemnych i innych orzechów.
Składniki
Czekolada mleczna(cukier, masło kakaowe, pełne mleko w proszku) mleko, masa kakaowa 36 %, emulgator: lecytyna rzepakowa, naturalna wanilia) 20 %, białko mleka 19 %, hydrolizowany kolagen (wołowy) 10 %, rozpuszczalny błonnik buraczany, substancja utrzymująca wilgoć: glicerol, izolat serwatki (mleko), suszone mleko beztłuszczowy, izolat białka grochu, masło kakaowe, krem z orzechów laskowych 6,2%, orzechy laskowe, olej kokosowy, miód, skrobia ziemniaczana, emulgator: lecytyna rzepakowa*, naturalna wanilia w proszku, naturalny aromat, substancja słodząca: glikozydy stewiolowe.
*Lecytyny są produkowane mechanicznie
Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu. Produkt może zawierać śladowe ilości soi, zbóż zawierających gluten, jaj, orzeszków ziemnych i innych orzechów.
Składniki
Ultrafiltrowane białko mleka 14%, błonnik buraczany, hydrolizowany kolagen 10%, masło kakaowe, ziarno kakaowe, sól, olej kokosowy, substancja utrzymująca wilgoć: glicerol, masa kakaowa, białko grochu, cukier, skrobia (kukurydziana, ziemniaczana), ekstrakt waniliowy, emulgator: lecytyny*, naturalny aromat, substancja słodząca: glikozydy stewiolowe.
Zawartość czekolady mlecznej : 20% (miazga kakaowa 36%).
*Lecytyny są produkowane mechanicznie
Ostrzeżenie dla alergików: Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu. Produkt może zawierać śladowe ilości soi, zbóż zawierających gluten, jaj, orzeszków ziemnych i innych orzechów.
Składniki
Biała czekolada(cukier, masło kakaowe, suszone mlekoemulgator: lecytyna słonecznikowa, wanilia) 20%, ultrafiltrowane białko mleka 15%, błonnik buraczany, migdały 8 %, hydrolizowany kolagen 6 %, kokos 5 %, białko grochu, olej kokosowy, masło kakaowe, suszone mleko mlekoskrobia ziemniaczana, emulgator: lecytyny*, mielona wanilia, naturalny aromat, substancja słodząca: glikozydy stewiolowe.
*Lecytyny są produkowane mechanicznie.
Ostrzeżeniedla alergików: alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu. Produkt może zawierać śladowe ilości soi, zbóż zawierających gluten, jaj, orzeszków ziemnych i innych orzechów.
Tabele kaloryczne
100 g | 55 g | |
Wartość energetyczna | 1616 kJ / 386 kcal | 889 kJ / 212 kcal |
Tłuszcz | 19 g | 10,5 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 11 g | 6,1 g |
Węglowodany | 19 g | 10,5 g |
- w tym cukry | 10,4 g | 5,7 g |
Błonnik | 18 g | 9,9 g |
Białko | 29 g | 16 g |
Sól | 0,30 g | 0,17 g |
Tabele kaloryczne
100 g | 55 g | |
Wartość energetyczna | 1740 kJ / 415 kcal | 957 kJ / 228 kcal |
Tłuszcz | 19 g | 10,5 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 12,6 g | 6,9 g |
Węglowodany | 28 g | 15,4 g |
- w tym cukry | 10 g | 5,5 g |
Błonnik | 20 g | 11 g |
Białko | 30 g | 16,5 g |
Sól | 0,43 g | 0,24 g |
Tabele kaloryczne
100 g | 55 g | |
Wartość energetyczna | 1600 kJ / 422 kcal | 880 kJ / 232 kcal |
Tłuszcz | 21 g | 11,6 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 10,9 g | 6 g |
Węglowodany | 17 g | 9,4 g |
- w tym cukry | 12,5 g | 6,9 g |
Błonnik | 12 g | 6,6 g |
Białko | 29 g | 16 g |
Sól | 0,27 g | 0,15 g |
Tabele kaloryczne
100 g | 55 g | |
Wartość energetyczna | 1549 kJ / 398 kcal | 852 kJ / 219 kcal |
Tłuszcz | 20 g | 11 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 11,8 g | 6,5 g |
Węglowodany | 19 g | 10,5 g |
- w tym cukry | 10,4 g | 5,7 g |
Błonnik | 19 g | 10,5 g |
Białko | 29 g | 16 g |
Sól | 0,30 g | 0,17 g |
Tabele kaloryczne
100 g | 55 g | |
Wartość energetyczna | 1808 kJ / 439 kcal | 994 kJ / 241 kcal |
Tłuszcz | 20 g | 11 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 6,9 g | 3,8 g |
Węglowodany | 17 g | 9,4 g |
- w tym cukry | 11,7 g | 6,4 g |
Błonnik | 16 g | 8,8 g |
Białko | 29 g | 16 g |
Sól | 0,41 g | 0,23 g |
Tabele kaloryczne
100 g | 55 g | |
Wartość energetyczna* | 1857 kJ / 450 kcal | 1021 kJ / 248 kcal |
Tłuszcz | 18 g | 10 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 8,2 g | 4,4 g |
Węglowodany | 22 g | 12 g |
- w tym cukry | 10 g | 5,7 g |
Błonnik | 11 g | 6 g |
Białko | 30 g | 16 g |
Sól | 0,72 g | 0,40 g |
*Znaleźliśmy błąd w wartościach odżywczych na etykiecie. Prawidłowe informacje można znaleźć w tej tabeli.
Uwaga
- Żywność zawierająca cukier i substancje słodzące.
- Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.
- Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
- Po otwarciu spożyć w ciągu 24 godzin.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, ID 29269555.
Uwaga
- Żywność zawierająca cukier i substancje słodzące.
- Kolor nadzienia zależy od surowca, który jest naturalny. Dlatego nasycenie fioletowego koloru może się różnić w zależności od partii.
- Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.
- Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
- Po otwarciu spożyć w ciągu 24 godzin.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, ID 29269555.
Popularne alternatywy
Jak inni używają produktu
Można też pojawić się w galerii @Vilgain mention na instagramie.