Vilgain Double Trouble Protein Bar – dwuwarstwowy baton orzechowy oblany czekoladą, 29% wysokiej jakości białka, słodzony stewią
Vilgain Double Trouble Protein Bar – dwuwarstwowy baton orzechowy oblany czekoladą, 29% wysokiej jakości białka, słodzony stewią
Hydrolizowany kolagen
dla mocnych stawów
Kolagen jest najbardziej powszechnym białkiem w naszym organizmie. W rzeczywistości stanowi on 30% wszystkich białek występujących w ludzkim ciele. W naszym batonie znajduje się głównie kolagen typu 1, który wspiera nie tylko stawy, ale także inne ważne tkanki. Wzmacnia kości, ścięgna i poprawia elastyczność skóry.
Naturalny słodzik
z liści stewii
Roślina stewii zawiera glikozydy stewiolowe, które są używane do produkcji wysokowartościowego słodzika. Są one 200‑300 razy słodsze od cukru, nie wpływają na poziom cukru we krwi i są powszechnie uznawane za wysokiej jakości słodzik pochodzenia naturalnego w porównaniu do maltitolu, alkoholu cukrowego często stosowanego w batonach jako substytut cukru.
✔️ Glikozydy stewiolowe | ❌ Maltitol | |
Strawność | Nie ma negatywnego wpływu na trawienie | Może powodować wzdęcia i problemy trawienne |
Indeks glikemiczny | Nie podnosi poziomu cukru we krwi (IG=0) | Nieznacznie podnosi poziom cukru we krwi (IG = 35) |
Pochodzenie | Naturalne pochodzenie | Pochodzenie syntetyczne |
Słodycz | 200‑300 razy wyższa słodycz niż cukru | Nieco niższa słodycz niż cukru |
Porównaj Vilgain®
Double Trouble Bar z konkurencją
Vilgain® Double Trouble Bar | Zwykły baton białkowy pokryty czekoladą |
Źródło białka |
Źródło białka |
Pełnotłuste białko mleka i białko grochu | Mieszanka tańszego białka sojowego i serwatki |
Słodzik |
Słodzik |
Naturalne glikozydy stewiolowe i niewielkie ilości cukru | Syrop glukozowo‑fruktozowy, cukier i cukier inwertowany |
Tłuszcze roślinne |
Tłuszcze roślinne |
Olej kokosowy | Oleje palmowy i shea |
Aromata |
Aromata |
Naturalny | Syntetyczny |
Barwniki |
Barwniki |
Nie | Tak |
Zawartość błonnika |
Zawartość błonnika |
10% | 2% |
Zawartość białka |
Zawartość białka |
30% | 23,6% |
Cukry |
Cukry |
11,2% | 30,5% |
Kup teraz |
Składniki
Czekolada mleczna (cukier, masło kakaowe, pełnotłusty suszony mleko, masa kakaowa 36 %, emulgator: lecytyna rzepakowa, wanilia) 20 %, białko mleka 19 %, hydrolizowany kolagen (wołowy), rozpuszczalny błonnik buraczany, substancja utrzymująca wilgoć: glicerol, suszone mleko mleko beztłuszczowy, syrop karmelowy 6%, izolat białka grochu, masło kakaowe, orzeszki ziemne 5 %, krem orzechowy , olej kokosowy, suszone mleko mleko mleko pełne, miód, skrobia ziemniaczana, emulgator: lecytyna rzepakowa, sól, naturalny aromat, substancja słodząca: glikozydy stewiolowe.
Jakość składników
- 2x dobrze
- 2x w miarę ok
- 1x uważaj
Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu. Może zawierać śladowe ilości zbóż zawierających gluten, jaj, innych orzechów i soi.
Składniki
Czekolada mleczna (cukier, masło kakaowe, pełne mleko w proszku) mleko, masa kakaowa 36 %, emulgator: lecytyna rzepakowa, naturalna wanilia) 20 %, białko mleka 19 %, hydrolizowany kolagen (wołowina) 10 %, rozpuszczalny błonnik buraczany, substancja utrzymująca wilgoć: glicerol, izolat serwatki (mleko), suszone mleko beztłuszczowy, izolat białka grochu, masło kakaowe, krem z orzechów laskowych 6,2%, orzechy laskowe, olej kokosowy, miód, skrobia ziemniaczana, emulgator: lecytyna rzepakowa, naturalna wanilia w proszku, naturalny aromat, substancja słodząca: glikozydy stewiolowe.
Jakość składników
- 1x dobrze
- 2x w miarę ok
- 1x uważaj
Ostrzeżenie dla alergików. Produkt może zawierać śladowe ilości soi, zbóż zawierających gluten, jaj, orzeszków ziemnychi innych orzechów.
Tabele kaloryczne
100 g | 55 g | |
Wartość energetyczna | 1600 kJ / 422 kcal | 880 kJ / 232 kcal |
Tłuszcz | 21 g | 11,6 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 10,9 g | 6 g |
Węglowodany | 17 g | 9,4 g |
- w tym cukry | 12,5 g | 6,9 g |
Błonnik | 12 g | 6,6 g |
Białko | 29 g | 16 g |
Sól | 0,27 g | 0,15 g |
Tabele kaloryczne
100 g | 55 g | |
Wartość energetyczna* | 1857 kJ / 450 kcal | 1021 kJ / 248 kcal |
Tłuszcz | 18 g | 10 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 8,2 g | 4,4 g |
Węglowodany | 22 g | 12 g |
- w tym cukry | 10 g | 5,7 g |
Błonnik | 11 g | 6 g |
Białko | 30 g | 16 g |
Sól | 0,72 g | 0,40 g |
*Znaleźliśmy błąd w wartościach odżywczych na etykiecie. Prawidłowe informacje można znaleźć w tej tabeli.
Uwaga
- Żywność z cukrem.
- Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.
- Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
- Po otwarciu spożyć w ciągu 24 godzin.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, NIP 29269555.