Białka grochu

Produktów: 12
Sortowanie
:
Domyślnie
Vilgain Białko roślinne
-5 % do 28. 7.
Plant based 🌱
Promocja tygodnia
Vilgain Białko roślinne ⁠–⁠ smaczne wegańskie białko z pełnym spektrum aminokwasów
Wanilia 1000 g
238
94,99 zł
99,90 zł
Vilgain Białko roślinne
Plant based 🌱
Vilgain Białko roślinne ⁠–⁠ smaczne wegańskie białko z pełnym spektrum aminokwasów
Wanilia 30 g
238
5,99 zł
Vilgain Białko roślinne
-5 % do 28. 7.
Plant based 🌱
Promocja tygodnia
Vilgain Białko roślinne ⁠–⁠ smaczne wegańskie białko z pełnym spektrum aminokwasów
Czekolada 1000 g
94,99 zł
99,90 zł
Vilgain Białko roślinne
Plant based 🌱
Vilgain Białko roślinne ⁠–⁠ smaczne wegańskie białko z pełnym spektrum aminokwasów
Czekolada 30 g
5,99 zł
Nutrend Delicious Vegan Protein
30 g
3 smaki
290
6,99 zł
Myprotein Vegan Blend
1000 g
4 smaki
89,90 zł
BioTech USA Vegan Protein
Korzystna cena
Darmowa dostawa
BioTech USA Vegan Protein
2000 g
5 smaków
451
169,99 zł
BioTech USA Vegan Protein
500 g
5 smaków
451
54,90 zł
Reflex Nutrition Plant Based Protein
600 g
5 smaków
155
od 107,23 zł
Myprotein Clear Vegan Protein
20 dawek (320 g)
3 smaki
89,90 zł
Nutrend Delicious Vegan Protein
450 g
3 smaki
290
82,90 zł
AllNutrition Vegan Protein
Spodziewamy się za 3 dni
AllNutrition Vegan Protein
500 g
3 smaki
163

Białko grochu

Białko grochu należy do najbardziej pożądanych i najwyższej jakości białek roślinnych. Zawiera około 80% białka, a także jest bogate w żelazo, argininę czy BCAA. Białko grochu jest wytwarzane z suszonego żółtego groszku, a nie zielonego, co powoduje jego beżowy kolor. Chociaż zawiera wszystkie niezbędne aminokwasy, ze względu na niski poziom ograniczających aminokwasów metioniny i cysteiny, jego przydatność jest ograniczona.

Ze względu na swoje niedobory jest często łączona z innymi źródłami białka - najczęściej ryżem lub konopiami - w preparatach białkowych. Tę zasadę wykorzystano również w naszym Vilgain Plant Based Protein,które posiada kompletne spektrum aminokwasów (aminokwasy z poszczególnych źródeł uzupełniają się wzajemnie), co zapewnia jego dobrą użyteczność.

Dzięki procesowi produkcji, który zmniejsza zawartość błonnika, białko grochu nie powoduje wzdęć ani wzdęć. Nadaje się do płatków śniadaniowych, koktajli, zup, sosów lub jako klasyczny napój białkowy.

Pokaż więcej Pokaż mniej