- Banan (1)
- Biała czekolada (3)
- Cynamon (3)
- Cytryna (1)
- Czekolada (5)
- Jabłko (1)
- Kakao (1)
- Karmel (2)
- Kokos (4)
- Masło orzechowe (1)
- Mięso (1)
- Migdały (3)
- Miód (1)
- Orzech nerkowca (2)
- Orzechy pekan (1)
- Owoce tropikalne (1)
- Piernik (1)
- Pistacja (4)
- Ser (1)
- Słony karmel (2)
- Syrop klonowy (1)
- Żurawina (5)
Płatki granola z dobrym składem
Każdy zna klasyczne müsli - mieszankę płatków owsianych z suszonymi owocami, orzechami, nasionami i czekoladą, zazwyczaj z dodatkiem różnych substancji słodzących. Stamtąd już tylko mały krok do granoli - zmieszanie jej z tłuszczem, który nadaje granoli wyższą wartość kaloryczną niż musli, i upieczenie całej mieszanki. To właśnie pieczenie nadaje mieszance złocisty kolor i pozwala uzyskać duże, chrupiące kawałki.
Jak rozpoznać granolę dobrej jakości?
Podobnie jak w przypadku innych produktów spożywczych, im krótsza receptura, tym lepsza jakość granoli. Nie ma jednak potrzeby niepotrzebnego wykluczania granoli, która ma wiele składników. Ważne jest, aby nie zawierała już przetworzonej żywności, oleju palmowego lub kokosowego.
Wysokiej jakości granola jest wytwarzana ze świeżych składników. Taka właśnie jest nasza Vilgain Granola której tłuszcz pochodzi głównie z zawartych w niej orzechów. Granola jest również bezglutenowa i odpowiednia dla osób z celiakią lub alergią na gluten. Jeśli nie tylko chcesz się nią delektować, ale także dostarczyć organizmowi niezbędnego białka, wypróbuj naszą Vilgain Protein Granola, którą produkujemy również w wersji roślinnej. Wyjątkowym produktem są nasze pikantne Vilgain Granola Chips.