O naszej marce Vilgain®

Zwiększ swoją wydajność dzięki najlepszym produktom na rynku

4,5/5
Ponad 125 437 zweryfikowanych opinii
🍋 Bez sztucznych konserwantów
🍇 Nie zawiera sztucznych barwników i substancji słodzących
👅 Bez sztucznych aromatów i wzmacniaczy smaku
🌻 Bez rafinowanych olejów roślinnych
🍬 Bez maltitolu
🥩 Produkty pochodzenia zwierzęcego z etycznych hodowli
🧪 Bez sukralozy
Mamy więcej niż 416 392 zadowolonych klientów
4,5/5
(125 437 opinii )
Dlaczego powstał projekt Vilgain?
🗑️
Na rynku dostępnych jest wiele produktów, które przynoszą więcej szkody niż pożytku.
💸
Wielkie korporacje forsują fałszywą agendę na temat korzyści płynących z ich produktów poprzez manipulacyjne reklamy.
🙍🏻‍♀️🙍🏻‍♂️
W rezultacie ludzie są wyczerpani i mają trudności z utrzymaniem sprawności ciała i umysłu.
🔥
Ta obserwacja doprowadziła nas w Aktin do stworzenia marki Vilgain®, dzięki której tworzymy naprawdę świetne produkty.
Michal Hubík
Vilgain CEO & Founder
Jakie są więc główne problemy z produktami w sklepach ogólno‑dostępnych?
Dzisiaj 27. 07. 2024
Nieczęsto można znaleźć produkty, które są naprawdę dobre dla organizmu. Wiele z nich nawet nie uzupełnia niezbędnych składników odżywczych i jest pełna potencjalnie szkodliwych substancji.
Oto kilka przykładów 👇👇👇
Płatki śniadaniowe
  • ⚠️️ Wysoka zawartość rafinowanego cukru
  • ⚠️️ Słabo wykorzystywane witaminy i minerały
  • ⚠️️ Żywność wysoko przetworzona
Gotowe bagietki i kanapki
  • ⚠️️ Wysoka zawartość tłuszczu
  • ⚠️️ Skomplikowany, długi skład
  • ⚠️️ Niezrównoważony stosunek składników odżywczych
Słodkie lemoniady
  • ⚠️ Wysoka zawartość cukru
  • ⚠️️Zerowa moc nasycenia
  • ⚠️️ Gama dodatków
Wędliny
  • ⚠️ Zawartość substancji niebezpiecznych
  • ⚠️ Przetwarzanie wędzeniem
  • ⚠️ Sól i tłuszcze nasycone
Batony czekoladowe
  • ⚠️ Wysoki udział cukru i tanich olejów
  • ⚠️ Żywność wysokokaloryczna
  • ⚠️ Praktycznie żadne korzyści odżywcze
Fast food
  • ⚠️ Niski poziom nasycenia
  • ⚠️ Wysoka zawartość soli
  • ⚠️ Minimum witamin i błonnika
Ser topiony
  • ⚠️ Duża ilość soli
  • ⚠️ Niska zawartość białka
  • ⚠️ Fosforanowe sole topnikowe
Rozmrożone wypieki z półproduktów
  • ⚠️ Starter‑pack dla rozwoju cukrzycy
  • ⚠️ Słabej jakości polewy "czekoladowe"
  • ⚠️ Cała gama dodatków
Pikantne pasty i sałatki
  • ⚠️ Wysoka zawartość tłuszczu
  • ⚠️ Składniki i substancje nieużyteczne
  • ⚠️ Wysoka zawartość soli, niska zawartość błonnika
Orzechowe pasty
  • ⚠️ Minimalna zawartość orzechów i kakao
  • ⚠️ Nieznana jakość i pochodzenie orzechów
  • ⚠️ Wysoka zawartość cukru, olejów i dodatków
Dzisiaj 07:45
dobra, sprawdzę to 👀
Hmm, dzięki, jak to może realnie wpłynąć na moje zdrowie?
Istnieją niezliczone badania potwierdzające szereg negatywnych skutków dla naszego organizmu. Głównymi winowajcami są niska jakość i ekstremalne przetwarzanie składników, z których składa się żywność. Ponadto, niski poziom sytości, niezwykle wysoki poziom rafinowanych cukrów i olejów, wzmacniacze smaku i wiele innych, o których pisaliśmy powyżej.
Nie chcę cię zbytnio straszyć, ale poniżej załączam kilka sprawdzonych dla ilustracji.
  • Nadwaga i otyłość
  • Choroby układu krążenia i wysokie ciśnienie krwi
  • Cukrzyca
  • Zwiększenie ryzyka zachorowania na raka
Chcę wiedzieć więcej
Misja Vilgain®
Robić przydatne produkty
o wysokiej jakości w przystępnych cenach.
Czym różnimy się od innych?
Wszystko pod jednym dachem. Rozwój, produkcja, magazyn, sklepy i sklep internetowy
Rozwój
Zespół badawczo‑rozwojowy opracowuje produkt w naszym centrum rozwoju
Produkcja
Dostarczamy surowce do produkcji, wytwarzamy produkt i pakujemy go
Sprzedaż online
Kupujesz
świeże produkty
Dystrybucja
Pakujemy go natychmiast i wysyłamy do ciebie

Unikaj pośredników, kupuj bezpośrednio od producenta i uzyskaj WIĘCEJ za MNIEJ

Dzięki naszemu modelowi biznesowemu jesteśmy w stanie zaoszczędzić i ponownie zainwestować w rozwój i składniki na najwyższym poziomie. W rezultacie otrzymujesz albo lepszy produkt w tej samej cenie, albo lepszą cenę za już istniejący produkt. Tak czy inaczej odchodzisz z lepszą ofertą 😎
Koszty
Konwencjonalny producent
Koszty
Składniki
Marketing
Pośrednicy
Produkt
Produkt
10 składników
Białko mleka, migdały, syrop kokosowy, błonnik z tapioki i cykorii, glicerol,, masło kakaowe, ghee, mielona wanilia, sól morska.
34 składników
Izolat białka sojowego, koncentrat białka serwatkowego, płatki sojowe, syrop glukozowo‑fruktozowy, cukier, tłuszcz palmowy, tłuszcz palmowy, tłuszcz shea, serwatka w proszku i jogurt, lecytyna sojowa, kwas cytrynowy, aromat, sól, płynny cukier inwertowany, odtłuszczone mleko w proszku, lecytyna słonecznikowa, aromat, barwnik E 160c, żurawina, olej słonecznikowy, kokosowy, dwutlenek siarki, ryż, E 471, lecytyna rzepakowa, L‑glutamina, aromat, barwniki E 122E 133, guma guar, mieszanina naturalnych tokoferoli, aromat, nikotynamid, ryboflawina.
w ograniczonej ilości okej
składniki szkodliwe
Produkt Vilgain®
    1. Wysokiej jakości składniki bez nonsensów
    2. Krótki skład bez sztucznych wzmacniaczy smaku i konserwantów
    3. Świeższy, produkowany w małych partiach, często otrzymujesz produkt zaledwie kilka dni po wyprodukowaniu
    4. Lepszy produkt w tej samej lub lepszej cenie ze względu na brak odsprzedawców i minimalne koszty marketingowe
Zwykły produkt
    1. Substancje balastowe niskiej jakości 👇👇👇
    2. Potencjalnie szkodliwe składniki, które sztucznie poprawiają smak i okres przydatności do spożycia
    3. Miesiące lub lata poza produkcją ze względu na konieczność produkcji w dużych partiach na zagranicznych liniach produkcyjnych
    4. Gorszy produkt w tej samej lub wyższej cenie z powodu wielu kosztów sprzedawców, masaży marketingowych

Czym różnimy się od naszych konkurentów?

  • 🐄 z mleka krów karmionych trawą
  • 🇳🇱 surowiec z Holandii
  • ✅ delikatnie przetwarzane przez zimną ultrafiltrację
  • ✅ aromaty z naturalnych źródeł
  • ✅ naturalny słodzik ze stewii
  • ✅ bez barwników
Divider
  • 🤨 nieznane karmienie zwierzęcia
  • 🤨 nieznane pochodzenie głównego surowca
  • 🤨 Nieznana metoda przetwarzania lub filtracji
  • ⛔️ sztuczny aromat
  • ⛔ Syntetyczny słodzik sukraloza
  • ⛔️ sztuczne barwniki
  • 4 składniki
  • 76% orzechów laskowych (6 razy więcej)
  • 17% organiczny cukier kokosowy (3 razy mniej)
  • ✅ wysokiej jakości tłuszcze z orzechów i masła kakaowego
  • ✅ bez emulgatorów
  • ✅ bez aromatu
Divider
  • 7 składników
  • 🤨 13% orzechów laskowych
  • 🤨 56% rafinowanego cukru
  • 🤨 tanie źródło tłuszczów olej palmowy
  • 🥴 emulgatory lecytyny
  • ⛔️ sztuczny aromat
  • 5 składników (29% mniej)
  • ✅ bez konserwantów
  • ✅ bez emulgatorów
  • ✅ oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia
  • ✅ wyprodukowano we Włoszech
  • ✅ z rolnictwa ekologicznego
Divider
  • 7 składników
  • 🤨 nieznany kraj pochodzenia
  • 🤨 rafinowany olej rzepakowy
  • 🤨 rafinowana mąka
  • ⛔ propionian wapnia, sorbinian potasu
  • 🤨 nie pochodzi z rolnictwa ekologicznego
  • 7 składników (2x mniej)
  • 22% białka mleka
  • 42% orzechów (21 razy więcej)
  • 7,3% błonnika (2x więcej)
  • ✅ wysokiej jakości tłuszcze z orzechów
  • ✅ nie zawiera konserwantów, emulgatorów i aromatów
Divider
  • 16 składników
  • 22% białka z soi i grochu
  • 2% orzechów
  • 4% błonnika
  • 🤨 rafinowany olej słonecznikowy
  • 🤨️ substancje balastowe: emulgatory, aromaty, maltodekstryna
  • 9 składników
  • 27% cukru (2x mniej)
  • 7 g błonnika (2x więcej)
  • ✅ bez rafinowanych olejów roślinnych
  • ✅ bez aromatu
  • ✅ bez emulgatorów i konserwantów
Divider
  • 9 składników
  • 🤨 48% cukru
  • 3,6 g błonnika
  • 🤨️ Kwas cytrynowy i laktoza
  • ⛔ TBHQ
  • ⛔️ polirycynooleinian poliglicerolu
  • 7 składników (2x mniej)
  • 10% cukru (3 razy mniej)
  • 15% błonnika (4 razy więcej)
  • ✅ wysokiej jakości tłuszcze z orzechów i ghee
  • ✅ bez emulgatorów i konserwantów
  • ✅ nie zawiera barwników i aromatów
Divider
  • 14 składników
  • 32% cukru inwertowanego
  • 4% błonnika
  • 🤨️ rafinowany olej palmowy i rzepakowy
  • 🤨 Balast: emulgatory i mąka sojowa
  • ️⛔ barwnik anatto i sztuczny aromat

Nacisk na produkt,
nie na fałszywą reklamę

Kolorowa okładka, atrakcyjna reklama, napis na okładce. Wszystkie produkty z słabymi/niezdrowymi składnikami mają te 3 rzeczy. Ich producenci subtelnie manipulują tobą, abyś kupił produkt, który nie robi nic dla twojego ciała. Nie wybieraj na podstawie krzykliwego opakowania. Czytaj składniki i jedz to, co może poprawić twoje życie.

Tylko wysokiej jakości składniki o znanym pochodzeniu

Jedyne, co można zrobić z kiepskich składników, to kiepski produkt. Dlatego też przykładamy ogromną wagę do lokalizacji i dostawców naszych składników. Oto tylko kilka z wielu przykładów:
Płatki owsiane z Finlandii
Zimny fiński klimat i eko‑rolnictwo są absolutnie idealne do uprawy owsa. Tutejsza gleba jest czysta i zawiera minimalną ilość nawozów. Nasze płatki są certyfikowane jako wolne od glifosatu.
Herbata Vilgain Matcha z Japonii
Wulkaniczna gleba nadaje herbacie matcha wysoką zawartość mikroelementów. Uprawiana jest w cieniu, a ręcznie zbierane są tylko najlepsze liście. Jest ona mielona na bardzo drobny proszek o kremowej konsystencji.
Soczyste sardynki z Morza Adriatyckiego
Ciepłe wody o bogatej bioróżnorodności zapewniają idealne warunki dla sardynek. Obszar połowowy znajduje się z dala od przemysłu, więc wody są czyste.
Świeże orzechy laskowe z Piemontu
W tym włoskim regionie mają królewską opiekę i optymalny klimat. Aby zapewnić krzewom wystarczającą ilość składników odżywczych, na hektar uprawia się maksymalnie 500 krzewów.
Grass‑Fed białko serwatkowe z Holandii
Krowy z wolnego wybiegu na holenderskich pastwiskach = bardziej etyczne rolnictwo i lepszej jakości mleko o wyższej zawartości kwasów tłuszczowych (omega‑3).
Ziarna kawy z Peru
Delikatnie i zawsze świeżo palone ziarna kawy od peruwiańskiego rolnika. Spodziewaj się wyraźnego pochodzenia, profesjonalnej opieki doświadczonego palacza oraz niepowtarzalnego smaku i efektu doskonałej kawy.
Oliwa z oliwek z obszaru Rethymno na Krecie
Oliwki z drzewa koroneiki (króla drzew oliwnych) są starannie przetwarzane przez tradycyjną firmę rodzinną na oliwę z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia.
Wyselekcjonowane mięso z czeskich etycznych gospodarstw rolnych
Uczciwa praca czeskich rzeźników, żadnych resztek mieszanek Bóg wie czego z dużych zakładów mięsnych. W smaku i jakości nieporównywalne.
Kanadyjski syrop klonowy o bogatym, złożonym smaku
Tutejsze chłodne wiosenne dni tworzą idealne środowisko do produkcji soku klonowego. Jest on pozyskiwany w sposób zrównoważony - dzięki czemu produkcja może odbywać się przez długi czas.
Niefiltrowany miód RAW z CHKO Jeseníky
Miód jest złotym darem natury, ale można go łatwo zdewaluować. Właśnie dlatego bierzemy go nierafinowany, surowy z najczystszej natury w naszym kraju.
Pomidory ze słonecznej Italii
Śródziemnomorski klimat, żyzna, bogata w składniki odżywcze gleba i tradycyjne, delikatne metody przetwarzania gwarantują najsmaczniejsze pomidory. Nasze pomidory są zbierane ręcznie i powoli suszone na słońcu.
Produkcja orzechów kokosowych na Sri Lance
Tropikalny klimat stwarza optymalne warunki do uprawy palm kokosowych. W rezultacie produkty kokosowe są pełne soczystości, aromatu i smaku.
Fleur de Sel z Grecji
Kryształki soli z czystych wód wokół Mesolonghi, które rolnicy zbierają ręcznie w słoneczne wieczory, mają chrupiącą konsystencję, która szybko rozpuszcza się w ustach i nie jest czyszczona chemicznie.
Pesto bazyliowe z Ligurii, Włochy
Ciepły, słoneczny klimat i żyzna gleba tworzą idealne miejsce do uprawy bazylii o wyjątkowo intensywnym, świeżym smaku i aromacie.

Bezkompromisowa kontrola, bezpieczeństwo i zrównoważony rozwój wszystkich produktów

Nasze produkty są regularnie testowane laboratoryjnie pod kątem zawartości składników aktywnych, mikro- i makroelementów oraz wielu innych wskaźników. Tylko w ten sposób możemy być w 100% pewni jakości, czystości i bezpieczeństwa naszych produktów.
Dołącz do 493 890 subskrybujących unikalnego e‑maila z nowościami Vilgain
Przesłanie formularza oznacza akceptację Polityki prywatności.

Powiadomienie

Czy włączyć ciasteczka w Vilgain.pl?