Sosy azjatyckie

Produktów: 8
Sortowanie
:
Domyślnie
Vilgain Spraye ⁠–⁠ wygodne opakowania olejów i sosów w sprayu, łatwe dozowanie, wykonane z najwyższej jakości składników
102,87 zł
128,59 zł
Vilgain Sos sojowy w sprayu
Kod -15 %
Vilgain Sos sojowy w sprayu ⁠–⁠ bezglutenowy sos z wyselekcjonowanych ziaren z Holandii, bez GMO, z praktycznym dozownikiem
200 ml
24,90 zł
Vilgain Aminos kokosowy BIO
Vilgain Aminos kokosowy BIO ⁠–⁠ łagodnie ostry substytut sosu sojowego bez dodatków
150 ml
167
24,90 zł
Vilgain Sos sojowy Tamari BIO
Vilgain Sos sojowy Tamari BIO ⁠–⁠ gęsty, aromatyczny sos z upraw ekologicznych
250 ml
127
19,90 zł
Vilgain Sos sweet chilli
Vilgain Sos sweet chilli ⁠–⁠ pieczona papryka z papryczką chili, zrównoważony słodko-pikantny profil smakowy, bez konserwantów i barwników
Pikantny 330 ml
25,90 zł
Vilgain Sos sweet chilli
Kod -15 %
Vilgain Sos sweet chilli ⁠–⁠ pieczona papryka z papryczką chili, zrównoważony słodko-pikantny profil smakowy, bez konserwantów i barwników
Bardzo ostry 330 ml
25,90 zł
Vilgain Sos sweet chilli
Vilgain Sos sweet chilli ⁠–⁠ pieczona papryka z papryczką chili, zrównoważony słodko-pikantny profil smakowy, bez konserwantów i barwników
Łagodny 330 ml
25,90 zł
Vilgain Łubinowy sos aminokwasowy BIO
Tymczasowo wyprzedane
Vilgain Łubinowy sos aminokwasowy BIO ⁠–⁠ sos z fermentowanego łubinu, bezglutenowa alternatywa dla sosu sojowego, intensywny smak i aromat
100 ml

Sosy do azjatyckich przepisów

Kuchnia azjatycka to nie tylko "sos sojowy". Sosy odgrywają niezastąpioną rolę w kuchni azjatyckiej i zapewniają wyjątkowy i niepowtarzalny smak każdego dania. Wraz ze wzrostem popularności tej kuchni, rośnie również zapas azjatyckich potraw w każdej domowej spiżarni. Podstawowe wyposażenie w sosy obejmuje:

  • sos sojowy niezbędny składnik kuchni azjatyckiej, idealny do marynowania, w mieszankach do woka czy jako dip do sushi. Alternatywą jest kokosowy sos amino;
  • sos teriyaki to słodko‑słony sos, idealny do grillowania, smażenia lub gotowania w woku;
  • sos hoisin reprezentuje region kantoński, gdzie jest tradycyjnie używany do smażenia. Jest to gęsty słodko‑słony sos na bazie soi;
  • sos ostrygowy to połączenie kwaśnych, słonych i pikantnych smaków, najczęściej używany jako przyprawa;
  • sos rybny jest używany w Azji Południowo‑Wschodniej jako substytut soli lub jako przyprawa do dań rybnych, sałatek lub zup;
  • sriracha to pikantny sos chili, który dodaje smaku każdej potrawie.

Oprócz podstawowych sosów, możesz także wypróbować te gotowe - do poke, pad thai lub wietnamskiego BBQ. A jeśli jesteś miłośnikiem sushi, nie zapomnij o majonezie do sushi lub occie ryżowym.

Spośród produktów spożywczych, których będziesz używać w Kuchnia azjatyckamożna również kupić ryż do sushi, makaron, papier ryżowy, mleko kokosowe oraz mnóstwo przypraw, orzechównasion.

Pokaż więcej Pokaż mniej