Kawa wysokiej jakości jako styl życia
Espresso, lungo, cappuccino lub flat white - to tylko niewielka lista różnych sposobów parzenia kawy, którą codziennie delektują się miliardy ludzi na całym świecie. Dla wielu kawa jest istotną częścią porannej rutyny, popołudniowej sjesty i ogólnego stylu życia. Nie wyobrażasz sobie dnia bez kawy? W takim razie trafiłeś we właściwe miejsce!
Podstawą doskonałej kawy są wysokiej jakości ziarna. W naszych produktach upewniamy się, że pochodzenie ziaren kawy jest udokumentowane, a także że są one przetwarzane rzemieślniczo i delikatnie. Właśnie dlatego możesz cieszyć się niektórymi z naszych kaw w jakości Jakość organiczna. Możesz spróbować następujących kaw z naszej oferty:
- Vilgain Cold Brew BIO to nasz gotowy do picia kawowy bestseller, który powstaje w wyniku 16‑godzinnego ługowania etiopskiej kawy w źródlanej wodzie. Otrzymana kawa ma kwiatowo‑owocowy profil smakowy, który docenisz szczególnie latem!
- Vilgain Kawa rozpuszczalna pozwala zapomnieć o złej reputacji kawy rozpuszczalnej. Nasza jest wytwarzana w 100% z brazylijskiej arabiki, ma wysoką goryczkę, umiarkowaną kwasowość, a dzięki przyjemnie gęstej i kremowej konsystencji doskonale nadaje się do przygotowywania napojów kawowych, takich jak dalgona, affogato czy frappé.
- Vilgain Świeżo palona kawa to mieszanka brazylijskich i salwadorskich ziaren kawy, przetwarzanych metodą miodową, w której ziarna są suszone wraz z pozostałym miąższem. Proces ten sprawia, że kawa jest słodsza i przyjemnie kwaskowata.
- Vilgain Świeżo palona kawa BIO to kawa ziarnista pochodząca z Peru. Kawa łączy w sobie nuty ciemnej czekolady, orzechów i cytrusów.
Nasza palona kawa jest regularnie przygotowywana w lokalnych palarniach w małych partiach, aby zapewnić maksymalną świeżość i jakość. Nie przygotowujemy jednak kawy przed upływem 10 dni od daty palenia.