Masła orzechowe 100% orzechów

Produktów: 18
Sortowanie
:
Domyślnie
Vilgain Masło orzechowe w proszku BIO
Vilgain Masło orzechowe w proszku BIO ⁠–⁠ 100% orzeszków ziemnych, wysoka zawartość błonnika i białka, 2x mniej kalorii niż zwykłe masło
Łagodny 200 g
226
32,90 zł
Vilgain Masło z orzechów nerkowca BIO
Vilgain Masło z orzechów nerkowca BIO ⁠–⁠ W 100% naturalne masło o wyjątkowo kremowej konsystencji, wykonane z orzechów prażonych na gorącym powietrzu, bez dodatków i GMO, idealne do owsianki lub naleśników.
Smooth 250 g
24,99 zł
Vilgain Masło migdałowe ⁠–⁠ 100% masło migdałowe bez dodatku cukru i soli
Chrupiące migdały
339
od 34,90 zł
Vilgain Masło orzechowe ⁠–⁠ 100% drobno prażone orzeszki ziemne, bez dodatku cukru i soli, bogate w białko
Drobne orzeszki ziemne
387
4,99 zł
Vilgain Masło migdałowe BIO
Vilgain Masło migdałowe BIO ⁠–⁠ W 100% naturalne masło o wyjątkowo kremowej konsystencji, wykonane z orzechów prażonych na gorącym powietrzu, bez dodatków i GMO, idealne do owsianki lub naleśników.
Smooth 250 g
31,99 zł
Vilgain Masło z nerkowców
Vilgain Masło z nerkowców ⁠–⁠ 100% masło orzechowe z nerkowców prażone na gorącym powietrzu bez dodatku cukru i soli
Chrupiące orzechy nerkowca 350 g
35,90 zł
Vilgain Masło z orzechów laskowych Piemont
Vilgain Masło z orzechów laskowych Piemont ⁠–⁠ ultra delikatny krem z najwyższej jakości włoskich orzechów
300 g
102
54,99 zł
Vilgain Topping orzechowy
Tymczasowo wyprzedane
Vilgain Topping orzechowy ⁠–⁠ z drobno prażonych orzeszków ziemnych, proste dozowanie, bez dodatku cukru i syntetycznych dodatków
Masło orzechowe 250 g
Vilgain Masło orzechowe
Spodziewamy się jutro
Vilgain Masło orzechowe ⁠–⁠ 100% drobno prażone orzeszki ziemne, bez dodatku cukru i soli, bogate w białko
Chrupiące orzeszki ziemne 1000 g
200
Vilgain Masło orzechowe BIO
Spodziewamy się za 2 dni
Vilgain Masło orzechowe BIO ⁠–⁠ 100% drobno prażonych orzeszków ziemnych bez dodatku cukru, tłuszczu i soli
Chrupiące orzeszki ziemne 1000 g
397
Vilgain Masło migdałowe BIO
Spodziewamy się za 2 dni
Vilgain Masło migdałowe BIO ⁠–⁠ 100% masło migdałowe bez cukru, soli i innych dodatków
Drobne migdały
388
Vilgain Masło migdałowe
Spodziewamy się jutro
Vilgain Masło migdałowe ⁠–⁠ 100% blanszowane migdały o aksamitnie gładkiej konsystencji, pełne witamin, minerałów i błonnika.
Drobne migdały 1000 g
-5 %
Bestsellers
Vilgain Masło orzechowe BIO ⁠–⁠ 100% drobno prażonych orzeszków ziemnych bez dodatku cukru, tłuszczu i soli
3× chrupiące orzeszki ziemne 1000 g
397
113,73 zł
119,70 zł
Vilgain Masło orzechowe BIO
Spodziewamy się za 2 dni
Vilgain Masło orzechowe BIO ⁠–⁠ 100% drobno prażonych orzeszków ziemnych bez dodatku cukru, tłuszczu i soli
Drobne orzeszki ziemne 350 g
1489
Vilgain Masło orzechowe BIO
Spodziewamy się za 2 dni
Vilgain Masło orzechowe BIO ⁠–⁠ 100% drobno prażonych orzeszków ziemnych bez dodatku cukru, tłuszczu i soli
Drobne orzeszki ziemne 1000 g
1489
Vilgain Masło orzechowe BIO
Spodziewamy się za 2 dni
Vilgain Masło orzechowe BIO ⁠–⁠ 100% drobno prażonych orzeszków ziemnych bez dodatku cukru, tłuszczu i soli
Chrupiące orzeszki ziemne 350 g
397
Vilgain Masło z nerkowców
Tymczasowo wyprzedane
Vilgain Masło z nerkowców ⁠–⁠ 100% masło orzechowe z nerkowców prażone na gorącym powietrzu bez dodatku cukru i soli
Drobne orzechy nerkowca 350 g
194
Vilgain Krem pistacjowy BIO
Spodziewamy się 31. 10.
Vilgain Krem pistacjowy BIO ⁠–⁠ 100% krem pistacjowy z ręcznie zbieranych i starannie wyselekcjonowanych pistacji, bez konserwantów i dodatku cukru
200 g

Masła orzechowe bez dodatków

Masła orzechowe 100% charakteryzują się absolutnie czystym składem bez dodatku cukru i soli. Podobnie jak kremy białkowe lub słodkie, doskonale nadają się na przykład do kaszek lub jogurtów, a dzięki wysokiej jakości są świetnym składnikiem do pieczenia lub gotowania. 100% masła orzechowe są zwykle wytwarzane tylko z jednego rodzaju orzechów, ale nie ma wyjątków dla maseł z kilku rodzajów. Oferujemy:

  • masła z orzechów arachidowych są jednym z najpopularniejszych "fitnessowych" produktów spożywczych ostatnich czasów i charakteryzują się wysoką zawartością białka. Tak, wiemy, że orzeszki ziemne są technicznie roślinami strączkowymi, ale w końcu nazywają się orzeszkami ziemnymi, więc...
  • masła z nerkowców są jednymi ze słodszych maseł orzechowych ze względu na naturalnie wyższą zawartość węglowodanów. Mogą więc być świetną alternatywą dla słodkich kremów orzechowych z dodatkiem cukru.
  • masła kokosowe są wytwarzane przez ubijanie miąższu kokosa. Może ono dodać subtelnego egzotycznego akcentu do potraw. Masło to jest również wykorzystywane w domowych kosmetykach.
  • masła z orzechów laskowych mają naturalnie słodki smak. Szczególnie bogate w smaku są tak zwane masła z orzechów laskowych z Piemontu, których produkcja jest regulowana i kładzie nacisk na jakość.
  • masła migdałowe charakteryzują się typowo łagodnym, gorzkim smakiem, który jest spowodowany zmielonymi skórkami migdałów. Słodszą wersją jest zatem masło wykonane z migdałów łuskanych.
  • Masło z orzechów brazylyjskich jest smaczniejszą wersją masła orzechowego i jest bogatsze w tłuszcz.
  • Masła pistacjowe są rozpoznawalne na pierwszy rzut oka ze względu na ich kolor. Charakteryzują się one wyższą zawartością przeciwutleniaczy i naturalnie występujących barwników roślinnych, które są korzystne dla zdrowia oczu.

Częstym zjawiskiem w przypadku 100% maseł orzechowych jest oddzielanie się oleju orzechowego od stałego składnika. Nie jest to jednak wada, ale normalne zachowanie masła orzechowego, które można rozwiązać poprzez odpowiednie mieszanie.

Pokaż więcej Pokaż mniej