- BBQ (2)
- Bez smaku (2)
- Biała czekolada (1)
- Brownie (1)
- Cookie (1)
- Cynamon (3)
- Czekolada (13)
- Karmel (5)
- Kokos (5)
- Masło orzechowe (3)
- Mięso (2)
- Migdały (7)
- Orzech nerkowca (2)
- Orzechy laskowe (2)
- Orzechy pekan (3)
- Orzechy włoskie (1)
- Orzeszki ziemne (16)
- Owoce tropikalne (1)
- Słony karmel (7)
- Snickerdoodle (1)
- Syrop klonowy (2)
- Wanilia (3)
Masła orzechowe z dobrym składem
Masłai kremy orzechowe to jedne z najpopularniejszych produktów zdrowej żywności. W rezultacie przeżywają one ogromny boom, przynosząc ze sobą mnóstwo smaków masła orzechowego. Masła orzechowe są bogate w zdrowe tłuszcze, białko, błonnik, przeciwutleniacze, witaminy i minerały.
Masła orzechowe są dodawane do owsianek, jogurtów, puddingów, naleśników, tostów lub można je jeść bez dodatków. Są one często używane jako dodatki do wypieków lub sosów w kuchni azjatyckiej. Długotrwałe przechowywanie może spowodować oddzielenie się tłuszczu od stałego składnika. Nie jest to jednak wadą, wystarczy odpowiednio wymieszać masło.
Jakie masło orzechowe wybrać?
Masła orzechowe są wytwarzane przez prażenie, a następnie mielenie orzechów do pożądanej konsystencji - zazwyczaj można wybrać miękkie lub chrupiące masło orzechowe. Do wyboru są następujące produkty:
- 100% masła orzechowe są wytwarzane tylko z jednego rodzaju orzechów, bez dodatku cukru lub innych dodatków, dzięki czemu zachowują swój niepowtarzalny smak. Spróbuj 100% maseł orzechowych z orzechów nerkowca, pistacji, migdałów, orzechów laskowych, orzechów pekan, kokosa lub orzeszków ziemnych.
- pasty białkowe są wzbogacone wysokiej jakości białkiem (zazwyczaj serwatkowym lub mlecznym). Te produkty do smarowania są szczególnie popularne wśród osób, które kontrolują spożycie białka. Możesz wypróbować na przykład nasz Cheat Spread. Ale uwaga, nie starczają na długo!
- słodkie kremy orzechowe nie mogą już obejść się bez dodatku substancji słodzących. Uważaj na sztuczne słodziki, którymi niektóre masła są dosłownie napakowane. Jeśli szukasz wysokiej jakości, wypróbuj masło Sweet Nuts, które jest dostępne w ponad 10 smakach - a jeden jest lepszy od drugiego.
- kremy z solonych orzechów nie są zbyt popularne, ale nie tracą nic ze swojego smaku. Świetnie nadaje się do pikantnych potraw lub jako dip.
Pamiętaj, aby sprawdzić każde masło, aby sprawdzić, czy jest to naprawdę masło orzechowe lub krem, czy tylko na to wygląda. Dobrej jakości masło orzechowe nie powinno zawierać oleju palmowego, dużej ilości cukru, sztucznych barwników ani konserwantów.