Jerky - idealna przekąska nie tylko w podróży
Jerky to coraz bardziej popularna przekąska nie tylko dla sportowców, ale dla każdego, kto lubi cieszyć się szybką i obfitą przekąską o każdej porze dnia. Możesz cieszyć się:
- źródłem białka i energii,
- niska zawartość węglowodanów i tłuszczu,
- małe i kompaktowe opakowanie,
- długim okresem przydatności do spożycia i
- zero chemicznych konserwantów i barwników.
Suszone mięso można przywrócić do "pierwotnego stanu", gotując je w razie potrzeby na wolnym ogniu w wodzie.
Rodzaje suszonego mięsa
W dzisiejszych czasach można natknąć się na różne rodzaje suszonego mięsa. Każdy może dokonać wyboru zgodnie ze swoim gustem i osobistymi preferencjami.
- Wołowina zajmuje dominującą pozycję jako jedno z najlepszych i najsmaczniejszych źródeł białka. Oprócz białka, suszona wołowina zawiera dużą porcję cynku, selenu i innych minerałów.
- Mięso drobiowe jest najpopularniejszą alternatywą dla wołowiny. Jest ono wytwarzane ze wszystkich rodzajów drobiu domowego - indyka, kurczaka, kaczki i gęsi. Szarpane mięso z kurczaka i indyka zawiera mniej tłuszczu. Mięso z kaczki i gęsi jest znacznie bardziej tłuste ze względu na grubszą i bardziej tłustą skórę.
- Mięso rybne jest popularne jako zdrowszy zamiennik tradycyjnych suszonych mięs. Jest bogate w białko i kwasy tłuszczowe omega 3, które pozytywnie wpływają na pracę serca, poprawiają pamięć i odporność.
Oprócz tych mięs można również znaleźć suszoną wieprzowinę, dzika, dzika, jelenia, łosia i renifera od różnych producentów.
Które suszone mięso wybrać?
Asortyment jerky jest naprawdę szeroki. Od decyzji i gustu każdej osoby zależy więc, czy postawi na wysokiej jakości wołowinę, czy też wybierze alternatywę w postaci drobiu, ryb lub zupełnie innego suszonego mięsa.Wypróbuj naszą Grass‑Fed Organic Beef Jerky, Grass‑fed Biltong z wołowinylub soczystych Jerky Bites. Oprócz wołowiny oferujemy również suszone mięso z indyka i danka.