Vilgain Filety z białego tuńczyka w BIO oliwie z oliwek extra virgin – soczyste kawałki mięsa, zrównoważone rybołówstwo, bogate w kwasy omega‑3
Vilgain Filety z tuńczyka białego w bio oliwie z oliwek z pierwszego tłoczenia - najlepsze mięso z połowów morskich o delikatnej i elastycznej konsystencji
Mięso z grzbietu tuńczyka białego = mięso ryby, które charakteryzuje się bardziej wyrazistym smakiem w porównaniu z innymi częściami ryby i rozpływa się w ustach. Tuńczyk Vilgain jest również skąpany w oliwie z oliwek z pierwszego tłoczenia, ma wyjątkowo soczysty smak i jędrną, muskularną konsystencję.
Zrównoważone połowy i ręczne przetwarzanie
Stosujemy zrównoważone metody połowu tuńczyka, używając wyłącznie haczyków i linek, które są delikatne dla tuńczyka. Dlatego też nasze ryby mogą poszczycić się certyfikatem MSC (Marine Stewardship Council), dającym pewność zrównoważonego rozwoju, odpowiedzialności za praktyki połowowe i przejrzystości pochodzenia.
Po odłowieniu biały tuńczyk trafia do La Rioja w Hiszpanii, a najlepsze z nich są przetwarzane przy użyciu tradycyjnych technik przez lokalną rodzinną firmę z bogatą historią w branży rybnej.
Skosztuj klejnotu oceanu pełnego składników odżywczych
Delikatny i lekko słodki smak ryby jest uzupełniony oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia i jest nieco bardziej delikatniejszy niż tuńczyk w sosie własnym.
Na pierwszym miejscu znajdują się kwasy tłuszczowe omega‑3, w które bogaty jest tuńczyk. Mają one pozytywny wpływ na układ sercowo‑naczyniowy i mogą pomóc w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu. To także doskonałe źródło pełnowartościowego białka, potasu, witaminy B6 czy witaminy B12.
W poręcznym słoiczku znajdziemy jedynie mięso ryby, oliwę z oliwek i szczyptę soli. Żadnych innych składników, które nie powinny się tam znaleźć, takich jak sztuczne konserwanty. Spróbuj tuńczyka z sosem teriyaki i ryżem, w sałatce z pomidorkami koktajlowymi i rukolą lub zastąp nim mieloną wołowinę w dmuchanym burgerze rybnym.
Vilgain Filety z białego tuńczyka w bio oliwie z oliwek z pierwszego tłoczenia w punktach:
- muskularne mięso grzbietu
- delikatny smak i miękka konsystencja
- ze zrównoważonych połowów
- certyfikat MSC
- przetworzony przez rodzinną firmę w Hiszpanii
- wysoka zawartość białka
- bogaty w kwasy tłuszczowe omega‑3
- doskonały samodzielnie, w sałatkach i jako danie główne
Składniki
Tuńczyk biały (Thunnus Alalunga) MSC*, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia**, sól.
Jakość składników
- 1x dobrze
*z certyfikowanych zrównoważonych połowów MSC
**z upraw ekologicznych
Słoik 200 g zawiera 130 g substancji stałych.
Kraj produkcji.
Pochodzenie ryb: północno‑wschodni Ocean Spokojny (FAO 67), środkowy Ocean Spokojny (FAO 71), wschodnio-środkowy Ocean Spokojny (FAO 77), południowo‑zachodni Ocean Spokojny (FAO 81).
Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcion ką w składzie produktu.
Tabele kaloryczne
100 g | |
Wartość energetyczna | 1656 kJ / 400 kcal |
Tłuszcz | 36,4 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 4,9 g |
Węglowodany | 0 g |
- w tym cukry | 0 g |
Białko | 18,2 g |
Sól | 1,2 g |
Uwaga
- Żywność.
- Produkt może zawierać kości.
- Przechowywać w suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła i bezpośredniego światła słonecznego.
- Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 24 godzin.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, NIP 29269555.