Vilgain Mąka z tapioki – super gładka, naturalnie bezglutenowa, neutralna w smaku, doskonale przyswajalna
Vilgain Mąka z tapioki – super gładka, naturalnie bezglutenowa, neutralna w smaku, doskonale przyswajalna
Vilgain Mąka z tapioki - lekkostrawna mąka o bardzo delikatnej teksturze
Vilgain Mąka z tapioki to delikatna, bezglutenowa mąka wytwarzana w 100% ze skrobi bulw manioku. Jest ona uprawiana w południowych i centralnych regionach Birmy i jest jednym z najbogatszych źródeł węglowodanów w strefie podzwrotnikowej.
Naturalnie bezglutenowa i lekkostrawna
Tapioka w formie mąki ma kilka zalet. Najważniejszą z nich jest jej naturalna bezglutenowość, która sprawia, że jest ona odpowiednia nawet dla osób cierpiących na celiakię. Równie przydatna jest jej doskonała strawność i wyjątkowo gładka konsystencja.
Idealna baza do pieczenia i zagęszczania
Kolejną ważną zaletą mąki z korzenia manioku jest jej całkowita neutralność smakowa. Oznacza to, że wszystko, co upieczesz lub zagęścisz za jej pomocą, zachowa pełny profil smakowy innych użytych składników.
Mąka z tapioki jest wszechstronna i świetnie nadaje się do słodkich deserów, zagęszczania sosów i zup, ciasta na pizzę lub makaronu. Nie bój się używać jej do robienia naleśników i naleśników, ponieważ przyczyni się do ich doskonałej tekstury.
Vilgain Mąka z tapioki w punktach:
- super drobna mąka
- naturalnie bezglutenowa - odpowiednia nawet dla osób z celiakią
- doskonała strawność
- neutralny profil smakowy
- wszechstronne zastosowanie, w tym do pieczenia i zagęszczania
Składniki
Skrobia z korzenia manioku (tapioki) 100%.
Tabele kaloryczne
100 g | |
Wartość energetyczna | 1469 kJ / 351 kcal |
Tłuszcz | 0,1 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,1 g |
Węglowodany | 86,5 g |
- w tym cukry | 0,1 g |
Błonnik | 1 g |
Białko | 0 g |
Sól | 0,1 g |
Uwaga
- Żywność.
- Przechowywać w suchym miejscu z dala od bezpośredniego światła słonecznego.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, REGON 29269555.