Vilgain Musztarda gruboziarnista – wytwarzane we Francji według tradycyjnej receptury, bez konserwantów, olejów roślinnych i dodatku cukru
Vilgain Musztarda gruboziarnista – wytwarzane we Francji według tradycyjnej receptury, bez konserwantów, olejów roślinnych i dodatku cukru
Vilgain Musztarda gruboziarnista - prawdziwa musztarda o wyjątkowym profilu smakowym
Vilgain Musztarda gruboziarnista, znana jako "old style", pochodzi z Francji, gdzie jest produkowana tylko poprzez częściowe zmiażdżenie nasion gorczycy Brassica Nigra lub Brassica Juncea. W ten sposób powstaje drobna pasta nadal zawierająca całe nasiona, co nadaje musztardzie teksturę trudną do zastąpienia.
Nasza musztarda zawiera tylko wodę, nasiona gorczycy, ocet fermentacyjny i sól. Dzięki tym starannie wyselekcjonowanym składnikom oferuje ona smakowite i intensywne doznania smakowe. Ponadto brak konserwantów, olejów roślinnych czy dodatku cukru wzmacnia jej naturalny i autentyczny charakter.
Musztarda gruboziarnista to pyszna i zdrowsza alternatywa dla tradycyjnej musztardy z Krety. Doskonale nadaje się do grillowania, kanapek, dressingów, marynat i sosów.
Vilgain Musztarda gruboziarnista w punktach:
- wysokiej jakości musztarda pochodząca z Francji
- tylko 4 starannie wyselekcjonowane składniki
- zawiera kwasy omega‑3 i mikroelementy
- wyjątkowa kremowa konsystencja z całymi ziarnami
- pyszny i zdrowy wybór do wielu potraw
Składniki
Woda, nasiona gorczycy (pochodzenie: Kanada, Francja), ocet, sól.
Ostrzeżenie dla alergików: alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu.
Tabele kaloryczne
100 g | |
Wartość energetyczna | 663 kJ / 160 kcal |
Tłuszcz | 11 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,7 g |
Węglowodany | 3,4 g |
- w tym cukry | 2,2 g |
Błonnik | 5,7 g |
Białko | 8,3 g |
Sól | 5,4 g |
Uwagi
- Żywność.
- Przed otwarciem przechowywać w temperaturze pokojowej.
- Po otwarciu przechowywać w lodówce.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, ID 29269555.