Vilgain Panela BIO – naturalny słodzik z soku trzcinowego o łagodnym karmelowym smaku
Vilgain Panela BIO – naturalny słodzik z soku trzcinowego o łagodnym karmelowym smaku
Vilgain Panela BIO - naturalny słodzik o delikatnym karmelowym smaku i aromacie
Vilgain Panela BIO to nierafinowany słodzik o delikatnym karmelowym smaku. Otrzymywany jest poprzez gotowanie i odparowanie soku z trzciny cukrowej. Zachowuje wszystkie składniki odżywcze, które są naturalnie obecne w trzcinie cukrowej. W przeciwieństwie do konwencjonalnego cukru, z którego oddziela się melasę, substancja ta pozostaje w płacie.
Jest to świetna alternatywa dla konwencjonalnych cukrów rafinowanych. Możesz go używać tak jak zwykłego cukru, do pieczenia lub słodzenia potraw i napojów. Idealnie nadaje się do deserów, kaszek, naleśników czy racuchów.
Vilgain Panela BIO w punktach:
- nierafinowany naturalny słodzik
- karmelowy smak i aromat
- zachowuje wszystkie składniki odżywcze trzciny cukrowej
- zawiera melasę
- takie same zastosowanie jak zwykły cukier
Składniki
100 % Ekologiczny cukier trzcinowy panela.
Jakość składników
- 1x uważaj
Kraj pochodzenia: Laos
Tabele kaloryczne
100 g | |
Wartość energetyczna | 1660 kJ / 396 kcal |
Tłuszcz | 0,2 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 97 g |
- w tym cukry | 97 g |
Białko | 0,51 g |
Sól* | 0,02 g |
*Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Uwaga
- Żywność.
- Przechowywać w suchym miejscu i z dala od bezpośredniego światła słonecznego.
- Vilgain s.r.o. (dawniej Selltime s.r.o.), Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, (dawniej Tkalcovská 904/6a, 602 00 Brno), ID 29269555.