Vilgain Panierka kukurydziana BIO – mieszanka mąki kukurydzianej i ciecierzycowej do panierowania mięsa, zapewniająca wyjątkowo chrupiącą skorupkę. W 100% organiczna, bezglutenowa i bez dodatku cukru
Vilgain Panierka kukurydziana BIO – mieszanka mąki kukurydzianej i ciecierzycowej do panierowania mięsa, zapewniająca wyjątkowo chrupiącą skorupkę. W 100% organiczna, bezglutenowa i bez dodatku cukru
100% gwarancja zwrotu pieniędzy Jeśli nie będziesz zadowolony, zwrócimy Ci pieniądze.
Na stanie
5
i więcej
sztuk
Składniki
Mąka kukurydziana* 85%, mąka z ciecierzycy*.
*z upraw ekologicznych.
Tabele kaloryczne
100 g | |
Wartość energetyczna | 1540 kJ / 364 kcal |
Tłuszcz | 3,3 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,5 g |
Węglowodany | 71 g |
- w tym cukry | 1,4 g |
Błonnik | 6,6 g |
Białko | 9,3 g |
Sól | 0 g |
Zalecenia producenta
- Obtoczyć składniki w kolejności: mąka, jajko i bułka tarta.
- Smażyć w temperaturze 180‑190°C na złoty kolor.
Uwagi
- Ekologiczna bezglutenowa bułka tarta kukurydziana, produkt ekstrudowany.
- Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu.
- Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, ID 29269555.