Vilgain Spody do Pinsy ⁠–⁠ pizza rzymska gotowa w 10 minut, miękka w środku z chrupiącymi brzegami

Vilgain Spody do Pinsy ⁠–⁠ pizza rzymska gotowa w 10 minut, miękka w środku z chrupiącymi brzegami

Upiecz sobie na kolację prawdziwą rzymską pizzę

Prawdziwa włoska pinsa romana, czyli rzymska pizza. To lżejsza i bardziej owalna wersja pizzy -  w rzeczywistości jest to coś pośredniego między focaccią a pizzą. Wystarczy dostosowač pinsę do swoich upodobań i wrzucić ją do piekarnika na kilka minut.

Gotowe w 10 minut nawet z pieczeniem

Procedura jest prosta. Do ciasta dodajemy wybrane przez nas składniki i pieczemy je razem w piekarniku w temperaturze 250°C przez około 7 min.

Rozpakujesz opakowanie

Dodajesz to, co chcesz

– 3 min –

Piec w piekarniku w temperaturze 250° C przez 7 minut i gotowe.

– 10 min –

Czysta i prosta formuła z naturalnych składników

Baza składa się tylko z kilku autentycznych składników bez żadnych konserwantów, barwników i aromatów.

Włoska oliwa z oliwek zapewnia lepszy smak i przyjemną miękkość ciasta.

Mieszanka włoskich mąk zapewnia autentyczny smak i konsystencję. Wyjątkowe w tym sektorze pakowane spody pinsa

Zakwas, dzięki któremu Twoja pizza będzie łatwiejsza do strawienia

Specjalne ciasto drożdżowe według tradycyjnej rzymskiej receptury

Oprócz wyjątkowego składu, ciasto jest również wyjątkowo obrabiane. Ręcznie, delikatnie, powoli. Wraz z procesem rośnięcia zapewnia to najlepszy możliwy smak, konsystencję i strawność produktu końcowego.

1. Rosnące przez co najmniej 48 godzin

2. Ręcznie wykonane kulki pozostawia się do odpoczynku na 24 godziny.

3. Kształtowanie pinsy za pomocą opuszków palców

4. Powolne pieczenie w piecu opalanym drewnem

Zobacz więcej 2
Opakowanie: 500 g (2 x 250 g)
Opakowanie: 250 g
100 g
Wartość energetyczna
970 kJ / 230 kcal
Tłuszcze
1,8 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
0,29 g
Węglowodany
46,3 g
- w tym cukry
1,12 g
Błonnik
1,9 g
Białko
9,5 g
Sól
1,5 g

Składniki

Mąka z pszenicy miękkiej "00", woda, semolina z pszenicy durum, mąka sojowa, sól, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, zakwas z pszenicy durum (zakwas z pszenicy durum 63%, suszone drożdże piwne, zakwas pszenny, enzymy z mąki pszennej "0"), mąka ryżowa, naturalne drożdże, błonnik roślinny, naturalny aromat, kwas sorbowy.

Ostrzeżenie dla alergików: alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionw składzie produktu. Produkt może zawierać śladowe ilości gorczycy i łubinu.

Sposób użycia

  • Doprawić i piec w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 250°C przez około 7 minut.

Zawiadomienie

  • Żywność.
  • Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu dwóch dni.
  • Pakowane w atmosferze ochronnej.
  • Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, NIP 29269555.

Popularne alternatywy

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______

Produkty powiązane

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______

Inni też kupili

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
4,7
341 ocena

Myślałem, że nic nie może się równać z ciastem na pizzę, ale pinsa jest o kilka poziomów wyżej. Wystarczy kilka składników do smaku i szybko przygotowuje się wspaniały posiłek.

Doskonałe ciasto, szybkie w przygotowaniu. 👌

Jestem zachwycona, niesamowicie szybkie przygotowanie i świetny smak.

Używałem go z kamieniem do pizzy na moim grillu i wyniki były doskonałe! Gorąco polecam.

5
odpowiedzianych pytań
Niestety, to samo stało się ze mną, otrzymałem ciasto, które było całkowicie namoczone już w opakowaniu. Spróbuję zamówić ponownie i zobaczymy....
Kupuję regularnie, jednak dopiero co otwarte ciasto jest całkowicie mokre (nie spleśniałe). Termin przydatności do końca lutego
Czy makaron można zamrozić?
Czy nie planujesz również wersji bezglutenowej?