Vilgain Toskańskie risotto z orzechami laskowymi – Kremowe risotto ziołowe z orzechami laskowymi, 9 naturalnych składników, do szybkiego przygotowania pełnowartościowego posiłku, 3 porcje w opakowaniu
Vilgain Toskańskie risotto z orzechami laskowymi – Kremowe risotto ziołowe z orzechami laskowymi, 9 naturalnych składników, do szybkiego przygotowania pełnowartościowego posiłku, 3 porcje w opakowaniu
Pełnowartościowy lunch o smaku Toskanii w kilka minut 🇮🇹🍴
Potrzebujesz zbilansowanego i smacznego obiadu lub kolacji, ale nie masz czasu do stracenia? Przedstawiamy toskańskie risotto z orzechami laskowymi. Jego przygotowanie zajmie Ci tylko chwilę, jest idealnie kremowe i nie zawiera zbędnych składników.
100% naturalny skład
9 składników
Oprócz ryżu i orzechów laskowych risotto zawiera mieszankę warzyw i ziół, które dopełniają jego wyjątkowy smak. Zrezygnowaliśmy ze sztucznych aromatów, takich jak glutaminian sodu i innych zbędnych dodatków, które nie powinny znaleźć się w pełnowartościowym posiłku.
Gotowy posiłek w 25 minut
Przygotowanie jest bardzo proste.
Wystarczy patelnia lub garnek, olej i woda.
Podgrzej 2 łyżki oleju i dodaj naszą mieszankę.
Dosól do smaku i mieszaj przez minutę.
– 2 min –
Dodaj 750 ml wody, stale mieszając. Wskazówka: aby uzyskać jeszcze lepsze doznania smakowe, gotuj risotto na wolnym ogniu w naszym bulionie wołowym.
– 4 min –
Gotuj risotto we wrzącej wodzie przez około 20 minut, do uzyskania kremowej konsystencji.
– 25 min –
Składniki
Ryż 86,4%, orzechy laskowe 4,15%, czerwona cebula, pomidory koktajlowe, czosnek, pomidory, bazylia, szczypiorek, czarny pieprz.
Ostrzeżenie dla alergików: Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu. Może zawierać śladowe ilości selera, sezamu, gorczycy, innych orzechów, orzeszków ziemnych i siarczynów.
Tabele kaloryczne
100 g | |
Wartość energetyczna | 1541 kJ / 364 kcal |
Tłuszcz | 4,5 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,6 g |
Węglowodany | 71 g |
- w tym cukry | 3 g |
Błonnik | 4 g |
Białko | 8,1 g |
Sól | 0,06 g |
Sposób przygotowania
- Rozgrzej 2 łyżki oleju w rondlu i dodać mieszankę.
- Dopraw według uznania. Mieszaj przez 1 minutę.
- Partiami dolej 750 ml gorącej wody, stale mieszając.
- Gotuj we wrzącej wodzie przez 20‑25 minut, aż mieszanka zmięknie.
Uwaga
- Żywność.
- Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
- Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
- Pakowane w atmosferze ochronnej.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, ID 29269555.