Vilgain Trouble Protein Bar – kremowy baton białkowy z 29% wysokiej jakości białka, słodzony stewią
Vilgain Trouble Protein Bar – kremowy baton białkowy z 29% wysokiej jakości białka, słodzony stewią
Bezkompromisowy skład, który przewyższa konkurencję
Batony białkowe w czekoladzie zazwyczaj nie mogą pochwalić się ultraczystym składem. Ale my zrobiliśmy wszystko, co w naszej mocy, abyś mógł cieszyć się w 100% naturalnym smakiem bez żadnych zbędnych dodatków.
Hydrolizowany kolagen
dla mocnych stawów
Kolagen jest najbardziej powszechnym białkiem w naszym organizmie. W rzeczywistości stanowi on 30% wszystkich białek występujących w ludzkim ciele. W naszym batonie znajduje się głównie kolagen typu 1, który wspiera nie tylko stawy, ale także inne ważne tkanki. Wzmacnia kości, ścięgna i poprawia elastyczność skóry.
Składniki
Czekolada mleczna (cukier, masło kakaowe, pełnotłuste mleko w proszku, masa kakaowa 36%, emulgator: lecytyna rzepakowa, naturalna wanilia), białko mleka 15%, rozpuszczalny błonnik buraczany, krem arachidowy 15%, miód 7%, hydrolizowany kolagen (wołowy) 6%, substancja utrzymująca wilgoć: glicerol, białko arachidowe, orzeszki ziemne 5%, masło kakaowe, pełnotłuste mleko w proszku, mleko odtłuszczone w proszku, błonnik kukurydziany, emulgator: lecytyna rzepakowa, sól, naturalny aromat, substancja słodząca: glikozydy stewiolowe.
Ostrzeżenie dla alergików: alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu. Może zawierać śladowe ilości soi, zbóż zawierających gluten, jaj i innych orzechów.
Składniki
Czekolada mleczna (cukier, masło kakaowe, pełne mleko w proszku) mleko, masa kakaowa 36 %, emulgator: lecytyna rzepakowa, naturalna wanilia) 20 %, białko mleka 19 %, hydrolizowany kolagen (wołowina) 10 %, rozpuszczalny błonnik buraczany, śmietanka kokosowa, substancja utrzymująca wilgoć: glicerol, izolat serwatki (mleko), izolat białka grochu, masło kakaowe, płatki kokosowe 6%, olej kokosowy, miód, skrobia ziemniaczana, emulgator: lecytyna rzepakowa, naturalna wanilia, naturalny aromat, substancja słodząca: glikozydy stewiolowe.
Ostrzeżenie dla alergików. Produkt może zawierać śladowe ilości soi, zbóż zawierających gluten, jaj, orzeszków ziemnychi innych orzechów.
Tabele kaloryczne
100 g | 55 g | |
Wartość energetyczna | 1571 kJ / 376 kcal | 864 kJ / 207 kcal |
Tłuszcz | 15 g | 8,3 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 10,7 g | 5,9 g |
Węglowodany | 12 g | 6,6 g |
- w tym cukry | 9,5 g | 5,2 g |
Błonnik | 14 g | 7,7 g |
Białko | 29 g | 16 g |
Sól | 0,18 g | 0,10 g |
Tabele kaloryczne
100 g | 55 g | |
Wartość energetyczna | 1826 kJ / 452 kcal | 1005 kJ / 248 kcal |
Tłuszcz | 19 g | 10 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 6,8 g | 3,7 g |
Węglowodany | 24 g | 13 g |
- w tym cukry | 14,9 g | 8,2 g |
Błonnik | 12 g | 6,4 g |
Białko | 29 g | 16 g |
Sól | 0,74 g | 0,41 g |
Uwaga
- Żywność zawierająca cukier i substancje słodzące.
- Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.
- Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
- Po otwarciu spożyć w ciągu 24 godzin.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, REGON 29269555.