Suszona wołowina
Suszona wołowina to jedna z najpopularniejszych i najsmaczniejszych przekąsek, o wysokiej zawartości białka i niskiej zawartości tłuszczu i węglowodanów. Ponadto, suszona wołowina jest dobrym źródłem witamin i minerałów, zwłaszcza cynku, fosforu, witaminy B i żelaza. Szarpana wołowina z łatwością pasuje do każdej diety, ale jest szczególnie popularna w dietach niskowęglowodanowych, paleo i diety mięsożerców.
Jerky vs biltong
Suszone mięsio z wołowiny ≠ jerky z wołowiny. Jerky to tylko nazwa najpopularniejszej metody suszenia mięsa pochodzącej z Ameryki. Tutaj suszy się już pokrojone cienkie plastry mięsa. W metodzie biltong, która wywodzi się z Afryki, większe paski mięsa są suszone, a następnie krojone po wysuszeniu.
Jeśli szukasz jakości bez kompromisów, sięgnij po nasze Vilgain suszone mięsio. Możesz wybierać spośród soczystych Beef Jerky Bites, Grass‑Fed Beef Jerky Bites w jakości organicznej lub Grass‑Fed wołowina Biltong.