Vilgain Enzymy trawienne – 7 enzymów pochodzenia roślinnego, biorących udział w trawieniu laktozy, białek i węglowodanów
Vilgain Enzymy trawienne – 7 enzymów pochodzenia roślinnego, biorących udział w trawieniu laktozy, białek i węglowodanów
Kompleks 7 wysoce skutecznych enzymów
Enzymy to naturalne substancje w ludzkim organizmie, które biorą udział w trawieniu i wchłanianiu składników odżywczych. Wszystkie enzymy zawarte w Vilgain Digestive Enzymes są uzyskiwane poprzez ekstrakcję z roślin lub procesy fermentacji grzybów, które naturalnie je wytwarzają.
Zaangażowane w rozkład składników odżywczych 💥
Enzymy naturalnie uczestniczą w trawieniu i rozkładzie składników odżywczych. Zgodnie z badaniem z 2015 roku [3], stosowanie kompleksów multi‑enzymatycznych przyczyniło się do poprawy wchłaniania poszczególnych składników. Co więcej, niedawne badania naukowe [1] sugerują, że osoby z dyspepsją czynnościową mogą zauważyć oznaki poprawy.
100% naturalnych składników
ze źródeł roślinnych
Enzymy są w 100% pochodzenia roślinnego i są uzyskiwane w drodze fermentacji z grzybów lub, w przypadku bromelainy i papainy, przez ekstrakt z ananasa i papai. Forma roślinna zapewnia enzymom szerszy zakres aktywnego pH - od kwaśnego do zasadowego, zapewniając ich skuteczność we wszystkich częściach przewodu pokarmowego.
Świetne wsparcie
również dla sportowców
Sportowcy również docenią lepsze trawienie. Od rowerzystów, przez entuzjastów fitnessu, po sprinterów. Badanie z 2016 roku [4] wykazało, że u sportowców enzymy mogą pomóc w zmniejszeniu bolesności mięśni po ciężkim treningu.
Enzymy biorą udział w rozkładzie:
Aby uzyskać optymalny efekt, należy przestrzegać zalecanego dawkowania
Jest to jeszcze bardziej prawdziwe w przypadku kompleksów enzymatycznych. Niewłaściwe stosowanie może prowadzić do zmniejszenia lub nawet całkowitej utraty skuteczności. Kapsułki można również stosować długoterminowo.
Składniki
Mąka ryżowa, kapsułka celulozowa, kompleks enzymów (papaina (Carica papaya), alfa‑amylaza (Aspergillus oryzae), bromelaina (Ananas comosus), laktaza (Aspergillus oryzae), celulaza (Trichoderma longibrachiatum), neutralna proteaza (Aspergillus oryzae), lipaza (Rhizopus oryzae)), substancja przeciwzbrylająca (stereinian magnezu).
Tabele kaloryczne
1 kapsułka | |
Papaina | 2000 U* |
Alfa‑amylaza | 840 U |
Bromelaina | 3 GDU** |
Laktaza | 140 U |
Celuloza | 7 U |
Neutralna proteaza | 210 U |
Lipaza | 35 U |
*Jednostka aktywnych enzymów
**jednostka aktywnych enzymów bromelainy
Dawkowanie: 1 – 3 kapsułki
Dawki w opakowaniu: 90 – 30
Zalecenia producenta
- Przyjmować 1 kapsułkę z posiłkiem.
- W razie potrzeby można przyjmować do 3 kapsułek dziennie.
- Enzymy trawienne mogą być również stosowane długoterminowo.
Uwaga
- Suplement diety.
- Nie należy przekraczać zalecanej dziennej dawki.
- Nie zastępuje zróżnicowanej i zbilansowanej diety.
- Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci.
- Nie nadaje się dla dzieci, kobiet w ciąży i karmiących piersią.
- Przechowywać szczelnie zamknięty w suchym miejscu, z dala od bezpośredniego światła słonecznego, w temperaturze pokojowej.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, NIP 29269555.