Vilgain Enzymy trawienne – 7 enzymów pochodzenia roślinnego, wspomaga trawienie laktozy, białka i węglowodanów, poprawia wykorzystanie składników odżywczych
Naturalne wsparcie trawienia
7 wysoce skutecznych enzymów
Enzymy to naturalne substancje w ludzkim organizmie, które wspomagają trawienie i wchłanianie składników odżywczych. Wszystkie enzymy zawarte w Vilgain Enzymy Trawienne są uzyskiwane poprzez ekstrakcję z roślin lub procesy fermentacji grzybów, które naturalnie wytwarzają te enzymy.
Koniec❌
z niestrawnością
Nasze enzymy pomagają nie tylko osobom zdrowym, ale przede wszystkim osobom z istniejącymi wcześniej problemami trawiennymi. Jednym z nich może być na przykład dyspepsja czynnościowa [1]. Nasze enzymy trawienne uwolnią Cię od bólu brzucha i innych dolegliwości związanych z trawieniem.
Poprawia wykorzystanie
wszystkich dostępnych składników odżywczych
Samo wykorzystanie poszczególnych składników odżywczych może nie być optymalne, zwłaszcza w przypadku niedoboru wapnia, żelaza lub innych minerałów. Jednak według ostatnich badań [3], to właśnie kompleksy wieloenzymowe mogą pomóc w maksymalnym wykorzystaniu pożywienia w takich przypadkach.
100% naturalnych składników
ze źródeł roślinnych
Enzymy są w 100% pochodzenia roślinnego i są uzyskiwane w drodze fermentacji z grzybów lub, w przypadku bromelainy i papainy, przez ekstrakt z ananasa i papai. Forma roślinna zapewnia enzymom szerszy zakres aktywnego pH - od kwaśnego do zasadowego, zapewniając ich skuteczność we wszystkich częściach przewodu pokarmowego.
Świetny pomocnik
również dla sportowców
Sportowcy również docenią lepsze trawienie. Od rowerzystów, przez entuzjastów fitnessu, po sprinterów. Jeszcze bardziej interesującą zaletą Vilgain enzymów trawiennych w sporcie jest ich zastosowanie w regeneracji po wysiłku. W szczególności może to pomóc w zmniejszeniu bolesności mięśni po ciężkim treningu [4].
Pomaga trawić prawie wszystko
Może nawet złagodzić skutki nawet łagodnych nietolerancji. Jeśli jednak cierpisz na poważne alergie, unikaj tych pokarmów.
Aby uzyskać optymalny efekt, należy przestrzegać zalecanego dawkowania
Jest to jeszcze bardziej prawdziwe w przypadku kompleksów enzymatycznych. Niewłaściwe stosowanie może prowadzić do zmniejszenia lub nawet całkowitej utraty skuteczności. Kapsułki można również stosować długoterminowo.
Składniki
Mąka ryżowa, kapsułka celulozowa, kompleks enzymów (papaina (Carica papaya), alfa‑amylaza (Aspergillus oryzae), bromelaina (Ananas comosus), laktaza (Aspergillus oryzae), celulaza (Trichoderma longibrachiatum), neutralna proteaza (Aspergillus oryzae), lipaza (Rhizopus oryzae)), substancja przeciwzbrylająca (stereinian magnezu).
Tabele kaloryczne
1 kapsułka | |
Papaina | 2000 U* |
Alfa‑amylaza | 840 U |
Bromelaina | 3 GDU** |
Laktaza | 140 U |
Celuloza | 7 U |
Neutralna proteaza | 210 U |
Lipaza | 35 U |
*Jednostka aktywnych enzymów
**jednostka aktywnych enzymów bromelainy
Dawkowanie: 1 – 3 kapsułki
Dawki w opakowaniu: 90 – 30
Zalecenia producenta
- Przyjmować 1 kapsułkę z posiłkiem.
- W razie potrzeby można przyjmować do 3 kapsułek dziennie.
- Enzymy trawienne mogą być również stosowane długoterminowo.
Uwaga
- Suplement diety.
- Nie należy przekraczać zalecanej dziennej dawki.
- Nie zastępuje zróżnicowanej i zbilansowanej diety.
- Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci.
- Nie nadaje się dla dzieci, kobiet w ciąży i karmiących piersią.
- Przechowywać szczelnie zamknięty w suchym miejscu, z dala od bezpośredniego światła słonecznego, w temperaturze pokojowej.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, NIP 29269555.