Vilgain Miód leśny – dosładzaj czeskim miodem z kwiatów jeżyn i malin
Vilgain Miód leśny – dosładzaj czeskim miodem z kwiatów jeżyn i malin
Vilgain Miód kwiatowy leśny - 100% naturalny surowy słodzik
Miód wyprodukowany z nektaru zebranego z kwiatów malin, jeżyn i spadzi z drzew świerkowych, jodłowych i klonowych. Dzięki temu intensywnie pachnie lasem, malinami i jeżynami. Odbieramy go bezpośrednio od czeskiego pszczelarza z Obszaru Chronionego Krajobrazu Jesioników. Jest w 100% czysty, nierafinowany i surowy. Ma ciemniejszy złoty kolor, aksamitnie gładki, pyszny smak i gęstą konsystencję.
Świetna alternatywa dla cukru rafinowanego
Miód wysokiej jakości jest bogaty w kilka ważnych antyoksydantów. Na przykład zawiera kwas fenolowy i flawonoidy (1) (2). Przy regularnym spożywaniu substancje te mogą pomóc w zwalczaniu wolnych rodników, a tym samym zmniejszyć ryzyko oksydacyjnego uszkodzenia komórek. Mimo to miód nadal jest źródłem cukru, więc zalecamy słodzenie nim z umiarem. Ma on również dużo ciekawszy profil smakowy, a kupując go wspierasz hodowlę pszczół, która jest bardzo ważna dla przyrody.
Vilgain Miód kwiatowy leśny w punktach:
- miód od czeskiego pszczelarza z Obszaru Chronionego Krajobrazu "Jesioniki
- 100% czysty, nierafinowany i surowy
- ciemnozłoty kolor i pyszny słodki smak
- bogaty w antyoksydanty
- doskonała alternatywa dla konwencjonalnego cukru rafinowanego
1) Bahrami M, Ataie‑Jafari A, Hosseini S, Foruzanfar MH, Rahmani M, Pajouhi M. Effects of natural honey consumption in diabetic patients: an 8‑week randomized clinical trial. Int J Food Sci Nutr. 2009 Nov;60(7):618‑26. doi: 10,3109/09637480801990389. PMID: 19817641.
2. Dżugan M, Tomczyk M, Sowa P, Grabek‑Lejko D. Antioxidant Activity as Biomarker of Honey Variety. Molecules. 2018;23(8):2069. Published 2018 Aug 18. doi:10,3390/molecules23082069
Tabele kaloryczne
100 g | |
Wartość energetyczna | 1390 kJ / 332 kcal |
Tłuszcz | 0 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 82 g |
- w tym cukry | 80 g |
Białko | 0,27 g |
Sól | 0 g |
Uwaga.
- Środek słodzący.
- Krystalizacja jest naturalną właściwością miodu.
- Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu w temperaturze do 25°C.
- Nie nadaje się dla niemowląt poniżej 12 miesięcy.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, ID 29269555.