Vilgain Olej MCT z kokosa C8 – naturalne źródło kwasu kaprylowego, wspomagające wydajność, utratę wagi i trawienie
Vilgain Olej MCT z kokosa C8 – naturalne źródło kwasu kaprylowego, wspomagające wydajność, utratę wagi i trawienie
Vilgain Olej MCT z kokosa C8 - wysokiej jakości korzystny olej
Olej MCT, popularny tłuszcz roślinny wytwarzany z miąższu kokosa, znany jest ze swoich pozytywnych właściwości zdrowotnych. Jest on metabolizowany inaczej niż konwencjonalne tłuszcze i może być natychmiast wykorzystany jako źródło energii.
Co najmniej 99% kwasu kaprylowego (C8)
Wysokie stężenie C8 uzyskaliśmy poprzez frakcjonowanie surowego oleju kokosowego. Proces ten usuwa inne kwasy tłuszczowe, które normalnie występują w oleju. To właśnie C8 jest najskuteczniejszym i najsilniejszym kwasem tłuszczowym. Gorszej jakości oleje MCT często zawierają niewielkie ilości kwasu kaprylowego lub są rozcieńczane tańszymi olejami roślinnymi.
Wspomaganie trawienia i źródło szybkiej energii
Olej MCT znalazł zastosowanie przede wszystkim ze względu na swój pozytywny wpływ na trawienie, poprawiając kondycję jelit i wchłanianie składników odżywczych z przyjmowanych pokarmów. Dla osób aktywnych szczególnie istotna będzie jednak jego zdolność do dostarczania naszemu organizmowi bardzo szybkiej i czystej energii, która może przyczynić się do poprawy wyników wytrzymałościowych. Jest on natychmiast przetwarzany przez wątrobę i nie jest magazynowany jak tradycyjne tłuszcze. Jednocześnie może zmniejszyć produkcję kwasu mlekowego, który naturalnie gromadzi się w mięśniach podczas uprawiania sportu i negatywnie wpływa na ogólną wydajność.
Ponadto będzie również wspierać aktywność mózgu, zwłaszcza koncentrację i skupienie. Może być również stosowany w diecie redukcyjnej, ponieważ zwiększa uwalnianie hormonów peptydu YY i leptyny, które mogą promować sytość.
Doskonała przyswajalność
Oleje MCT są wchłaniane i przyswajane znacznie lepiej niż konwencjonalne tłuszcze. Nie przedostają się do krwiobiegu i trafiają bezpośrednio do wątroby, gdzie są przechowywane w mitochondriach i dostarczają acetylo‑CoA, który może być wykorzystywany jako źródło energii lub substrat do tworzenia ketonów lub innych substancji bioaktywnych. Tłuszcze MCT są wykorzystywane bardziej efektywnie niż zwykłe tłuszcze i nie są przechowywane w magazynach tłuszczu.
W sałatkach, kaszach, kawie, koktajlach, po prostu wszędzie
Olej ma neutralny smak i zapach, więc można go dodać do dowolnej potrawy lub napoju, aby wzbogacić go o ten zdrowy kwas. Może być również spożywany samodzielnie.
Vilgain Olej MCT z kokosa C8 w punktach:
- wysokiej jakości olej MCT z miąższu kokosa
- 100% naturalnego pochodzenia
- wysoka zawartość kwasu kaprylowego (C8)
- doskonałe źródło energii dla ciała i mózgu
- wspomaga odchudzanie i trawienie
- bez smaku i zapachu
Składniki
100 % olej kokosowy MCT.
Kraj pochodzenia: Sri Lanka
Tabele kaloryczne
100 g | 15 g | |
Wartość energetyczna | 3478 kJ / 846 kcal | 522 kJ / 127 kcal |
Tłuszcz | 94 g | 14 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 94 g | 14 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
- w tym cukry | 0 g | 0 g |
Białko | 0 g | 0 g |
Sól | 0 g | 0 g |
Dawkowanie: 15 ml (1 łyżka)
Dawki w opakowaniu: 33
Instrukcja stosowania:
- Początkowo należy zacząć od mniejszej porcji: łyżeczka (5 ml).
- 5 łyżek stołowych (5 ml).
- Przyjmować 1 porcję dziennie.
- Nie nadaje się do gotowania w temperaturze powyżej 120 °C (120 °F).
Uwaga
- Żywność.
- Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, NIP 29269555.