Vilgain Suszone białka jaj ⁠–⁠ 100% suszone jaja, 81% białka na 100 g, bez GMO, bez innych dodatków

Vilgain Suszone białka jaj ⁠–⁠ 100% suszone jaja, 81% białka na 100 g, bez GMO, bez innych dodatków

Gwarancja zwrotu pieniędzy w ciągu 30 dni Jeśli nie będziesz zadowolony, zwrócimy Ci pieniądze.

Vilgain Suszone białka jajek - doskonałe źródło białka do naleśników, smoothie lub jako polewa

Chcesz urozmaicić swoje posiłki wysokiej jakości białkiem? A może uwielbiasz robić omlet z dwóch całych jajek i dwóch białek? Vilgain Suszone białka jaj pozwalają zrobić to od razu, bez rozbijania jaj lub oddzielania żółtek od białek. Białko jaja to super białko zwierzęce ze wszystkimi niezbędnymi aminokwasami bez tłuszczu i cholesterolu.

100% białka jaja, nic więcej

Jaja z belgijskich hodowli ściółkowych są wybijane ze skorupki, a białka są oddzielane od żółtek. Białka są następnie pasteryzowane, aby pozbyć się wszelkich potencjalnych patogenów i wydłużyć okres przydatności do spożycia. Następnie są wtryskiwane pod wysokim ciśnieniem do komory suszenia, gdzie woda odparowuje, tworząc drobny, biały proszek zawierający ponad 80% pełnotłustego białka. Nie zawiera surowców modyfikowanych genetycznie ani innych składników pochodzących z GMO.

Używaj ich zamiast świeżych jaj

Nasze suszone białka jaj - podobnie jak świeże białka jaj - nie mają zapachu. Charakteryzują się delikatną konsystencją, dobrą rozpuszczalnością, długim okresem przydatności do spożycia i łatwością przechowywania.

Można ich używać wszędzie tam, gdzie nie nadają się świeże białka jaj. Używać jako świeżych białek do robienia lukru lub ciasta śnieżnego po ubiciu z wodą. 100 gramów proszku zmieszanego z 700 ml wody to w przybliżeniu ilość białka z 25 jaj kurzych, czyli około 800 g białka. Można go jednak dodawać do owsianek i koktajli jako źródło wysokiej jakości białka do przygotowywania koktajli i owsianek.

Doskonale sprawdza się również w biszkoptach i kruszonkach, roladach, bezach, pavlova, herbatnikach, plackach, ciastach, makaronikach, polewach.

Vilgain Suszone białka jaj w punktach:

  • Pasteryzowane, niearomatyzowane białka jaj
  • ponad 80% białka w 100 g
  • zero tłuszczu, cukru i cholesterolu
  • 4 g mieszanki odpowiada 1 jajku
  • wolne od GMO
  • naturalnie nie zawiera laktozy
  • szerokie zastosowanie

Składniki

100% białko jaja w proszku.

Pochodzenie jaj: Belgia.

Alergeny są wyróżnione pogrubioną czcion ką w składzie produktu.

Tabele kaloryczne

100 g
Wartość energetyczna1510 kJ / 361 kcal
Tłuszcz0 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone0 g
Węglowodany7,8 g
- w tym cukry0 g
Białko81,1 g
Sól3,3 g
Opakowanie: 500 g

Instrukcja użytkowania

  • Nadaje się do dalszego przetwarzania.
  • Wymieszać proszek z wodą w stosunku 1:7*.
  • Przygotować niewielką ilość owsianki.
  • Powoli dodawać wodę i odstawić.
  • Mieszać lub ubijać do uzyskania pożądanej konsystencji - najlepiej gładkiej.
  • Cukiernie zawsze pozostawiają białka do rozpuszczenia do następnego dnia.
  • Nadaje się do przygotowywania słodkich i wytrawnych potraw.
  • 4 g mieszanki odpowiada zawartości białka w 1 jajku.

*100 g proszku zmieszanego z 700 ml wody odpowiada w przybliżeniu białku 25 jaj kurzych (około 800 g białka jaja).

Uwaga

  • Żywność.
  • Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu w temperaturze poniżej 18 °C.
  • Vilgain s.r.o. (dawniej Selltime s.r.o.), Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy (dawniej Tkalcovská 904/6a, 602 00 Brno), NIP 29269555.

Popularne alternatywy

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______

Produkty powiązane

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______

Inni też kupili

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
Napisz recenzję
4,4
308 ocena

Dość grudkowate, np. po dodaniu do jajecznicy. Przydałyby się raczej jakieś mniejsze opakowania płynnych białek, których nigdzie nie ma (Aktin w ogóle nie oferuje, inne opakowania min. 1 l (których trwałość po otwarciu wynosi zaledwie 48 godz.

doskonały do ubijania i dodawania do przepisów w ten sposób

Używam ich do wszystkiego i dobrze się z nimi pracuje.

Nie można ich biczować

Cześć Lucie, białka można bardzo łatwo ubić - najpierw z niewielkiej ilości zrobisz bardzo gładką owsiankę, a następnie możesz wlać resztę wody i odstawić na chwilę, aby wszystko się rozpuściło. Wtedy nie powstaną grudki. Dziękuję i życzę miłego dnia :)
14
odpowiedzianych pytań
Witam, czy np. do owsianki lub jajecznicy trzeba ubijać z wodą czy wystarczy dodać do mieszanki?
Witam, czy np. do owsianki lub jajecznicy trzeba ubijać z wodą czy wystarczy dodać do mieszanki?
Ile łyżeczek lub łyżek stołowych odpowiada jednemu białku jajka?
Witam, jak wygląda kwestia ubijania na śniegu? Nie jestem najmądrzejszy w recenzjach - znalazłem jedną, w której jest napisane, że nie jest to w ogóle możliwe i inną, w której jest napisane, że jest w porządku. Czy planujesz wypróbować mniejsze opakowanie?