Vilgain Suszone białka jaj ⁠–⁠ 100% suszone jaja, 81% białka na 100 g, bez GMO, bez innych dodatków

Vilgain Suszone białka jaj ⁠–⁠ 100% suszone jaja, 81% białka na 100 g, bez GMO, bez innych dodatków

Vilgain Suszone białka jajek - doskonałe źródło białka do naleśników, smoothie lub jako polewa

Chcesz wzbogacić swój posiłek o wysokiej jakości białko? A może uwielbiasz robić omlet z dwóch całych jajek i dwóch białek? Vilgain Egg Whites pozwala zrobić to od razu, bez rozbijania jajek lub oddzielania żółtek od białek. Białka jaj to super białko zwierzęce ze wszystkimi niezbędnymi aminokwasami bez tłuszczu i cholesterolu.

100% białka jaja, nic więcej

Jajka z belgijskich hodowli ściółkowych są wybijane ze skorupki, a białka są oddzielane od żółtek. Białka są następnie pasteryzowane, aby pozbyć się wszelkich potencjalnych patogenów i wydłużyć okres przydatności do spożycia. Następnie są wtryskiwane pod wysokim ciśnieniem do komory suszenia, gdzie woda odparowuje, tworząc drobny, biały proszek zawierający ponad 80% pełnotłustego białka. Nie zawiera surowców modyfikowanych genetycznie ani innych składników pochodzących z GMO.

Używaj ich zamiast świeżych jaj

Nasze suszone białka jaj - podobnie jak świeże białka jaj - nie mają zapachu. Charakteryzują się delikatną konsystencją, dobrą rozpuszczalnością, długim okresem przydatności do spożycia i łatwością przechowywania.

Można ich używać wszędzie tam, gdzie świeże białka nie są odpowiednie. Używać jako świeżych białek do robienia lukru lub ciasta śnieżnego po ubiciu z wodą. 100 gramów proszku zmieszanego z 700 ml wody to w przybliżeniu ilość białka z 25 jaj kurzych, czyli około 800 g białka. Można go jednak dodawać do owsianek i koktajli jako źródło wysokiej jakości białka do przygotowywania koktajli i owsianek.

Doskonale sprawdza się również w biszkoptach i kruszonkach, roladach, bezach, pavlova, herbatnikach, plackach, ciastach, makaronikach, polewach.

Vilgain Białka jaj w punktach:

  • pasteryzowane, niearomatyzowane białka jaj
  • ponad 80% białka w 100 g
  • zero tłuszczu, cukru i cholesterolu
  • 4 g mieszanki odpowiada 1 jajku
  • Bez GMO
  • naturalnie nie zawiera laktozy
  • szerokie zastosowanie
Opakowanie: 500 g
100 g
Wartość energetyczna1510 kJ / 361 kcal
Tłuszcz0 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone0 g
Węglowodany7,8 g
- w tym cukry0 g
Białko81,1 g
Sól3,3 g

Składniki

100% białko jaja w proszku.

Pochodzenie jaj: Belgia.

Ostrzeżenie dla alergików: Alergeny są wyróżnione pogrubioną czcionw składzie produktu.

Stosowanie

  • Nadaje się do dalszego przetwarzania.
  • Wymieszać proszek z wodą w stosunku 1:7*.
  • Wymieszać lub ubić do uzyskania pożądanej konsystencji.
  • Nadaje się do przygotowywania słodkich i pikantnych potraw.
  • 4 g mieszanki odpowiada zawartości białka w 1 jajku.

*100 g proszku zmieszanego z 700 ml wody odpowiada w przybliżeniu białku 25 jaj kurzych (około 800 g białka jaja).

Uwaga

  • Żywność.
  • Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu w temperaturze poniżej 18 °C.
  • Vilgain s.r.o. (dawniej Selltime s.r.o.), Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy (dawniej Tkalcovská 904/6a, 602 00 Brno), NIP 29269555.

Popularne alternatywy

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______

Produkty powiązane

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______

Inni też kupili

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
4,5
287 ocena

Zaczynam trochę wątpić w jakość przetwarzania, ponieważ drugie opakowanie ma żółtawy kolor, który może być spowodowany żółtkiem, które przypadkowo dostało się do tej partii, albo nie wiem, jak inaczej to wyjaśnić.

Cześć Honza, bardzo nam przykro, jeśli nie jesteś w pełni zadowolony z produktu. Masz wiadomość od nas w swoim e-mailu. Z przyjemnością sprawdzimy Twoją partię. Życzymy miłego dnia.

Świetne zastosowanie

Niezły towar, gorsza rozpuszczalność, ale i tak stały punkt na mojej liście zakupów.

super, luksusowy

10
odpowiedzianych pytań
Czy ten kot też ma alergię?
Witam, czy to opakowanie białek zawiera miarkę? Trudno mi odważyć 4 g na wadze kuchennej. Dziękuję za odpowiedź 😊
Witam, czy białka będą wkrótce dostępne? Dzięki Eva
1
Witam, chciałabym zapytać co się robi z żółtkami przy robieniu suszonych białek. Dziękuję Pája :)