Vilgain Suszone białka jaj ⁠–⁠ 100% suszone jaja, 81% białka na 100 g, bez GMO, bez innych dodatków

Vilgain Suszone białka jaj ⁠–⁠ 100% suszone jaja, 81% białka na 100 g, bez GMO, bez innych dodatków

100% gwarancja zwrotu pieniędzy Jeśli nie będziesz zadowolony, zwrócimy Ci pieniądze.

Vilgain Suszone białka jajek - doskonałe źródło białka do naleśników, smoothie lub jako polewa

Chcesz urozmaicić swoje posiłki wysokiej jakości białkiem? A może uwielbiasz robić omlet z dwóch całych jajek i dwóch białek? Vilgain Suszone białka jaj pozwalają zrobić to od razu, bez rozbijania jaj lub oddzielania żółtek od białek. Białko jaja to super białko zwierzęce ze wszystkimi niezbędnymi aminokwasami bez tłuszczu i cholesterolu.

100% białka jaja, nic więcej

Jaja z belgijskich hodowli ściółkowych są wybijane ze skorupki, a białka są oddzielane od żółtek. Białka są następnie pasteryzowane, aby pozbyć się wszelkich potencjalnych patogenów i wydłużyć okres przydatności do spożycia. Następnie są wtryskiwane pod wysokim ciśnieniem do komory suszenia, gdzie woda odparowuje, tworząc drobny, biały proszek zawierający ponad 80% pełnotłustego białka. Nie zawiera surowców modyfikowanych genetycznie ani innych składników pochodzących z GMO.

Używaj ich zamiast świeżych jaj

Nasze suszone białka jaj - podobnie jak świeże białka jaj - nie mają zapachu. Charakteryzują się delikatną konsystencją, dobrą rozpuszczalnością, długim okresem przydatności do spożycia i łatwością przechowywania.

Można ich używać wszędzie tam, gdzie nie nadają się świeże białka jaj. Używać jako świeżych białek do robienia lukru lub ciasta śnieżnego po ubiciu z wodą. 100 gramów proszku zmieszanego z 700 ml wody to w przybliżeniu ilość białka z 25 jaj kurzych, czyli około 800 g białka. Można go jednak dodawać do owsianek i koktajli jako źródło wysokiej jakości białka do przygotowywania koktajli i owsianek.

Doskonale sprawdza się również w biszkoptach i kruszonkach, roladach, bezach, pavlova, herbatnikach, plackach, ciastach, makaronikach, polewach.

Vilgain Suszone białka jaj w punktach:

  • Pasteryzowane, niearomatyzowane białka jaj
  • ponad 80% białka w 100 g
  • zero tłuszczu, cukru i cholesterolu
  • 4 g mieszanki odpowiada 1 jajku
  • wolne od GMO
  • naturalnie nie zawiera laktozy
  • szerokie zastosowanie

Składniki

100% białko jaja w proszku.

Pochodzenie jaj: Belgia.

Alergeny są wyróżnione pogrubioną czcion ką w składzie produktu.

Tabele kaloryczne

100 g
Wartość energetyczna1510 kJ / 361 kcal
Tłuszcz0 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone0 g
Węglowodany7,8 g
- w tym cukry0 g
Białko81,1 g
Sól3,3 g
Opakowanie: 500 g

Instrukcja użytkowania

  • Nadaje się do dalszego przetwarzania.
  • Wymieszać proszek z wodą w stosunku 1:7*.
  • Przygotować niewielką ilość owsianki.
  • Powoli dodawać wodę i odstawić.
  • Mieszać lub ubijać do uzyskania pożądanej konsystencji - najlepiej gładkiej.
  • Cukiernie zawsze pozostawiają białka do rozpuszczenia do następnego dnia.
  • Nadaje się do przygotowywania słodkich i wytrawnych potraw.
  • 4 g mieszanki odpowiada zawartości białka w 1 jajku.

*100 g proszku zmieszanego z 700 ml wody odpowiada w przybliżeniu białku 25 jaj kurzych (około 800 g białka jaja).

Uwaga

  • Żywność.
  • Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu w temperaturze poniżej 18 °C.
  • Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, NIP 29269555.

Popularne alternatywy

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______

Produkty powiązane

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______

Inni też kupili

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______

Recenzje

Napisz recenzję
4,4
332 ocena

bardzo dobry. Dodaję do twarożku

Z kefirem i miodem po treningu bardzo przyjemne orzeźwienie.

Nie znaleźliśmy dla nich zastosowania w naszej diecie.

Używam go prawie codziennie - piekę i kładę na nim owoce i polewę - pyszne

Pytania

16
odpowiedzianych pytań
Czy mogę przechowywać go w lodówce?
Proszę. Jakieś wskazówki, jak ubić suszone białka na gęsty śnieg. Dziękuję. Jak dotąd nie możemy uzyskać takiej samej konsystencji jak płynne białka jaj.
Witam, czy np. do owsianki lub jajecznicy trzeba ubijać z wodą czy wystarczy dodać do mieszanki?
Witam, czy np. do owsianki lub jajecznicy trzeba ubijać z wodą czy wystarczy dodać do mieszanki?