Vilgain Suszone białka jaj ⁠–⁠ 100% suszone jaja, 81% białka na 100 g, bez GMO, bez innych dodatków

Vilgain Suszone białka jaj ⁠–⁠ 100% suszone jaja, 81% białka na 100 g, bez GMO, bez innych dodatków

Vilgain Suszone białka jajek - doskonałe źródło białka do naleśników, smoothie lub jako polewa

Chcesz wzbogacić swój posiłek o wysokiej jakości białko? A może uwielbiasz robić omlet z dwóch całych jajek i dwóch białek? Vilgain Egg Whites pozwala zrobić to od razu, bez rozbijania jajek lub oddzielania żółtek od białek. Białka jaj to super białko zwierzęce ze wszystkimi niezbędnymi aminokwasami bez tłuszczu i cholesterolu.

100% białka jaja, nic więcej

Jajka z belgijskich hodowli ściółkowych są wybijane ze skorupki, a białka są oddzielane od żółtek. Białka są następnie pasteryzowane, aby pozbyć się wszelkich potencjalnych patogenów i wydłużyć okres przydatności do spożycia. Następnie są wtryskiwane pod wysokim ciśnieniem do komory suszenia, gdzie woda odparowuje, tworząc drobny, biały proszek zawierający ponad 80% pełnotłustego białka. Nie zawiera surowców modyfikowanych genetycznie ani innych składników pochodzących z GMO.

Używaj ich zamiast świeżych jaj

Nasze suszone białka jaj - podobnie jak świeże białka jaj - nie mają zapachu. Charakteryzują się delikatną konsystencją, dobrą rozpuszczalnością, długim okresem przydatności do spożycia i łatwością przechowywania.

Można ich używać wszędzie tam, gdzie świeże białka nie są odpowiednie. Używać jako świeżych białek do robienia lukru lub ciasta śnieżnego po ubiciu z wodą. 100 gramów proszku zmieszanego z 700 ml wody to w przybliżeniu ilość białka z 25 jaj kurzych, czyli około 800 g białka. Można go jednak dodawać do owsianek i koktajli jako źródło wysokiej jakości białka do przygotowywania koktajli i owsianek.

Doskonale sprawdza się również w biszkoptach i kruszonkach, roladach, bezach, pavlova, herbatnikach, plackach, ciastach, makaronikach, polewach.

Vilgain Białka jaj w punktach:

  • pasteryzowane, niearomatyzowane białka jaj
  • ponad 80% białka w 100 g
  • zero tłuszczu, cukru i cholesterolu
  • 4 g mieszanki odpowiada 1 jajku
  • Bez GMO
  • naturalnie nie zawiera laktozy
  • szerokie zastosowanie
Opakowanie: 500 g
100 g
Wartość energetyczna1510 kJ / 361 kcal
Tłuszcze0 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone0 g
Węglowodany7,8 g
- w tym cukry0 g
Białko81,1 g
Sól3,3 g

Składniki

100% białko jaja w proszku.

Pochodzenie jaj: Belgia.

Ostrzeżenie dla alergików: Alergeny są wyróżnione pogrubioną czcionw składzie produktu.

Stosowanie

  • Nadaje się do dalszego przetwarzania.
  • Wymieszać proszek z wodą w stosunku 1:7*.
  • Wymieszać lub ubić do uzyskania pożądanej konsystencji.
  • Nadaje się do przygotowywania słodkich i pikantnych potraw.
  • 4 g mieszanki odpowiada zawartości białka w 1 jajku.

*100 g proszku zmieszanego z 700 ml wody odpowiada w przybliżeniu białku 25 jaj kurzych (około 800 g białka jaja).

Uwaga

  • Żywność.
  • Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu w temperaturze poniżej 18 °C.
  • Vilgain s.r.o. (dawniej Selltime s.r.o.), Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy (dawniej Tkalcovská 904/6a, 602 00 Brno), NIP 29269555.

Popularne alternatywy

  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________

Produkty powiązane

  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________

Inni też kupili

  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________