Vilgain Świeżo palona kawa BIO – 250 g – Kawa ziarnista Single Origin z Peru, o mocnym body i nutach czekolady, orzechów i cytrusów, delikatnie palona gorącym powietrzem.
Vilgain Świeżo palona kawa BIO – 250 g – Kawa ziarnista Single Origin z Peru, o mocnym body i nutach czekolady, orzechów i cytrusów, delikatnie palona gorącym powietrzem.
Vilgain Kawa świeżo palona Organic BIO - świeżo palona kawa single origin z peruwiańskich gór
Wyobraź sobie ten idealny moment, gdy dzień zwalnia i masz czas, aby w pełni zanurzyć się w głębokich tajemnicach kawy premium. Nasza 100% BIO arabica poprowadzi Cię przez to doświadczenie i zapewni Twoim zmysłom niezapomniane doznania dla smakoszy.
Czarne złoto z południowoamerykańskiego Peru
Ta ekskluzywna kawa single origin pochodzi z malowniczych gór Peru, gdzie jest starannie przetwarzana metodą mycia i suszona na słońcu. Single origin oznacza, że wszystkie ziarna pochodzą z jednego miejsca, co skutkuje unikalnymi cechami i nutami kawy, które odzwierciedlają miejsce pochodzenia. Uprawiana jest przez drobnych rolników na zalesionych obszarach na wysokości powyżej 1200 metrów nad poziomem morza, przy użyciu naturalnego kompostu zamiast nawozów chemicznych.
Prażona z miłością w praskiej palarni
Proces prażenia zmienia teksturę i kolor ziaren oraz nadaje im ostateczny smak. Dlatego palenie wymaga ogromnego doświadczenia, wiedzy i sprzętu. Nasza kawa jest palona przez mistrzów w tej dziedzinie w lokalnej praskiej palarni Aromaniac z wieloletnią tradycją. Palenie odbywa się maksymalnie 7 dni przed pakowaniem przy użyciu delikatnej metody gorącego powietrza.
A co oznacza świeże palenie? Kawa jest przygotowywana w małych partiach, dzięki czemu jest zawsze świeża. Należy jednak pamiętać, że musi być przygotowana nie wcześniej niż 10 dni od daty palenia. Pozwoli to uniknąć niepożądanych kwaśnych lub gorzkich nut w końcowej filiżance espresso.
Mocne nuty orzechów i czekolady
Przygotuj się na harmonijną symfonię smaków. Nasza peruwiańska kawa zapewnia pełne i wyraziste body, które łączy w sobie nuty ciemnej czekolady i orzechów, uzupełnione lekką owocową kwasowością i czarującym cytrusowym aromatem.
Kawa jest dostosowana do przygotowania najlepszego espresso. Idealna do parzenia w ekspresie dźwigniowym lub automatycznym, ale nadaje się do każdego sposobu przygotowania espresso: użyj dzbanka moka lub aeropressu.
Vilgain Kawa świeżo palona organiczna BIO w punktach:
- 100% Arabika z Peru
- ręcznie zbierane i sortowane ziarna
- myte i suszone na słońcu
- harmonijna mieszanka ciemnej czekolady, orzechów i cytrusów
- idealna do ekspresów do kawy, dzbanków moka i aeropressu.
- uprawiana przez drobnych rolników z naciskiem na zrównoważony rozwój i jakość
- bez nawozów chemicznych, nawożone kompostem dla naturalnego wzrostu
- z kontrolowanych upraw ekologicznych
Składniki
Kawa ziarnista Arabica 100%.
Kraj pochodzenia: Peru.
Metoda przetwarzania: myte i suszone na słońcu.
Uwaga
- Żywność.
- Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
- Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, NIP 29269555.