Vilgain Kawa świeżo palona ⁠–⁠ 250 g ⁠–⁠ wyselekcjonowana, z czeskiej palarni, o gęstym, słodszym smaku

Vilgain Kawa świeżo palona ⁠–⁠ 250 g ⁠–⁠ wyselekcjonowana, z czeskiej palarni, o gęstym, słodszym smaku

Vilgain Fresh Roast Coffee - wyselekcjonowana kawa, świeżo wypalona w lokalnej palarni.

Jesteś prawdziwym miłośnikiem kawy, który wie, że kawa dzieli się nie tylko na ziarnistą i instant? Lubisz oddawać się jakości i wybierać kawę według swojego profilu smakowego i innych specyfików? W takim razie Vilgain Fresh Roast Coffee, wybór kawy świeżo palonej w Brnie w Czechach, będzie dla Ciebie odpowiednim wyborem.

Miejsce uprawy ziaren wpływa na ostateczny smak kawy

Vilgain Fresh Roast Coffee, 100% Arabica, to mieszanka ziaren California Estate z Brazylii i Salwadoru. Brazylijskie ziarna są przetwarzane metodą miodową i pochodzą z regionu Norte Pioneiro. Ziarna z Salwadoru pochodzą z rodzinnego gospodarstwa Hernandezów w regionie Quezaltepeque. Jest to odmiana Bourbon przetwarzana metodą miodową.

Palenie, czyli proces, dzięki któremu kawa uzyskuje swój ostateczny smak

Palenie jest procesem, w którym ziarna kawy zmieniają swoją strukturę, kolor i uzyskują swój ostateczny smak. Palenie wymaga zatem dużego doświadczenia, wiedzy i sprzętu. Naszą kawę wypala Roman Nejedlý w lokalnej brneńskiej w Czechach w  palarni Fiftybeans o długiej tradycji. Do wypalania używa się palarni Loring S15 Falcon, w której ciepło rozprowadzane jest za pomocą gorącego powietrza.

A co oznacza świeże palenie? Kawa jest przygotowywana w małych partiach, więc zawsze jest świeża. Pamiętajmy jednak, że należy ją zaparzać nie wcześniej niż 10 dni od daty wypalenia. Pozwoli to uniknąć niepożądanych kwaśnych lub gorzkich nut w końcowej filiżance espresso.

Holenderskie kakao, ciemna czekolada i ziarna kakaowe - oto jej profil smakowy

Otrzymana w ten sposób kawa jest zazwyczaj gęstsza i słodsza, więc nie należy spodziewać się kwaśnych nut. Jej profil smakowy jest zbliżony do profilu smakowego holenderskiego kakao, ciemnej czekolady i grubo zmielonych ziaren kakao.

Przygotowanie pysznego domowego espresso

Kawa jest palona w celu uzyskania jak najlepszego espresso. Masz w domu automatyczny lub dźwigniowy ekspres do kawy? W takim razie ta kawa jest dla Ciebie. A jeśli nie masz ekspresu, nie rozpaczaj. Kawa będzie smakować doskonale w każdym przygotowaniu przypominającym espresso: użyj moka pot, a może aeropressu.

Vilgain Kawa świeżo palona w punktach:

  • kawa selekcjonowana, 100% Arabica
  • mieszanka ziaren z Brazylii i Salwadoru
  • wypalana w lokalnej brneńskiej palarni Fiftybeans
  • kawa jest przygotowywana w małych partiach i jest zawsze świeża
  • gęsty, słodszy smak
  • profil smakowy kakao, ciemnej czekolady i ziaren kakaowych
  • nadaje się do przygotowania espresso (ekspres automatyczny lub dźwigniowy, moka pot, aeropress)

Składniki

Kawa ziarnista Arabica 100 % palona.

Uwaga

  • Żywność.
  • Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
  • Zapakowane w atmosferze ochronnej.
  • Vilgain s.r.o. (dawniej Selltime s.r.o.), Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, (dawniej Tkalcovská 904/6a, 602 00 Brno), NIP 29269555.

Popularne alternatywy

  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______

Zainspiruj się przepisami z tym produktem

Fit Tiramisu do szklanki

Fit Tiramisu do szklanki

Produkty powiązane

  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______

Inni też kupili

  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______