Vilgain 100% masło z nerkowców – kremowe masło orzechowe, słodki maślany smak z nutą karmelu, źródło nienasyconych tłuszczów, witamin i białka roślinnego

Vilgain 100% masło z nerkowców – kremowe masło orzechowe, słodki maślany smak z nutą karmelu, źródło nienasyconych tłuszczów, witamin i białka roślinnego
Idealnie gładkie masło orzechowe wykonane w 100% z prażonych orzechów nerkowca
Wszechstronny składnik, który uwielbia prawie każdy. Wybierz bezkompromisową jakość w aksamitnie kremowym wariancie. Nasze orzechy nerkowca wyróżniają się naturalnie maślanym smakiem z nutą karmelu.
Wszechstronny słodki krem do każdego dania 🥞
Delikatne prażenie i bardzo drobne mielenie
Nerkowce należy prażyć w stosunkowo niskiej temperaturze 135°C przez około 40 minut. W ten sposób zachowują one większość niezbędnych składników odżywczych i uzyskują pełniejszy smak. Po uprażeniu orzechy są schładzane i mielone na drobny proszek, który tworzy kremową konsystencję.
Uzupełnienie nienasyconych tłuszczów, białka i szerokiej gamy mikroelementów
Orzechy nerkowca są doskonałym źródłem szerokiej gamy makro- i mikroelementów. Najważniejszą zaletą jest zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych, które są preferowanym źródłem tłuszczu w ludzkim organizmie i przyczyniają się do regulacji poziomu cholesterolu.
Składniki
Orzechy nerkowca 100%.
Ostrzeżenie dla alergików: Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu. Może zawierać orzeszki ziemne i inne orzechy.
Tabele kaloryczne
100 g | |
Wartość energetyczna | 2640 kJ / 638 kcal |
Tłuszcz | 53 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 9,9 g |
Węglowodany | 18 g |
- w tym cukry | 5,8 g |
Błonnik | 7 g |
Białko | 19 g |
Sól | 0,02 g |
Uwagi
- Żywność.
- Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
- Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, ID 29269555.