Masła z nerkowców

Produktów: 3
Sortowanie
:
Domyślnie
Vilgain Masło z nerkowców
Vilgain Masło z nerkowców ⁠–⁠ 100% masło orzechowe z nerkowców prażone na gorącym powietrzu bez dodatku cukru i soli
Drobne orzechy nerkowca 350 g
196
35,90 zł
Vilgain Masło z nerkowców
Vilgain Masło z nerkowców ⁠–⁠ 100% masło orzechowe z nerkowców prażone na gorącym powietrzu bez dodatku cukru i soli
Chrupiące orzechy nerkowca 350 g
35,90 zł
Vilgain Masło z orzechów nerkowca BIO
Spodziewamy się za 5 dni
Vilgain Masło z orzechów nerkowca BIO ⁠–⁠ W 100% naturalne masło o wyjątkowo kremowej konsystencji, wykonane z orzechów prażonych na gorącym powietrzu, bez dodatków i GMO, idealne do owsianki lub naleśników.
Smooth 250 g

100% masła z orzechów nerkowca

Masła z nerkowców to jedne z najpopularniejszych maseł orzechowych. Swoją popularność zawdzięczają słodkiemu smakowi, który z łatwością komponuje się ze smakowymi kremami orzechowymi, a przy tym nie zawierają ani grama cukru czy innych dodatków.

Składniki masła z nerkowców

Przed zmieleniem orzechy nerkowca poddawane są delikatnemu procesowi prażenia, który dodatkowo rozwija i wzmacnia ich smak. Jeszcze smaczniejszy smak masła można uzyskać dzięki tak zwanej aktywacji orzechów. Masło z nerkowca z aktywowanych orzechów jest zatem znacznie słodsze i mniej gorzkie niż konwencjonalne masło z orzechów nerkowca. 100% masła z orzechów nerkowca:

  • Zawiera ok. 15 g białka na 100 g,
  • ma wyższą zawartość węglowodanów,
  • jest źródłem zdrowych tłuszczów,
  • zawiera witaminy i minerały - magnez, cynk i miedź.

Zastosowanie masła z nerkowców

Masło z nerkowców najczęściej wykorzystywane jest w płatkach śniadaniowych czy puddingach, ale nadaje się również do aromatyzowania twarożków, jogurtów czy białek. Kremy z nerkowców znajdują również zastosowanie w pieczeniu ciast lub ciasteczek, w przepisach azjatyckich lub jako wegański zamiennik śmietany.

Pokaż więcej Pokaż mniej