Vilgain Cukier daktylowy BIO – delikatnie przetworzony naturalny słodzik o smaku karmelowym
Vilgain Cukier daktylowy BIO – delikatnie przetworzony naturalny słodzik o smaku karmelowym
Vilgain Cukier daktylowy BIO - aromatyczny słodzik z daktyli Deglet Nour
Nie każdy cukier jest zawsze taki sam. Cukier daktylowy może pochwalić się niższą zawartością cukrów prostych i nawet 11% błonnika w porównaniu do cukru białego.
Vilgain Cukier puder daktylowy to smakowa alternatywa dla zwykłego białego cukru, która nadaje się do przyrządzania surowych deserów, wypieków, a nawet niedzielnych naleśników czy gofrów. Wybraliśmy odmianę Deglet Nour, która ma łagodny karmelowo‑daktylowy smak. Po zebraniu daktyle są suszone i mielone do delikatnej i sypkiej konsystencji i cukier daktylowy jest gotowy. Bez zbędnej, dodatkowej chemii.
Vilgain Cukier daktylowy BIO w punktach:
- cukier w proszku z organicznych daktyli Deglet Nour
- nadaje się do pieczenia i surowych deserów
- marcepanowy aromat i karmelowy smak
Składniki
100 % organicznych daktyli.
Ostrzeżenie dla alergików: może zawierać orzeszki ziemne, orzechy drzewne, zboża zawierające gluten i mleko.
Tabele kaloryczne
100 g | |
Wartość energetyczna | 1493 kJ / 353 kcal |
Tłuszcz | 0,5 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | <0,1 g |
Węglowodany | 80 g |
- w tym cukry | 74 g |
Błonnik | 11 g |
Białko | 2,7 g |
Sól | 0,02 g |
Uwaga.
- Słodzik.
- Przechowywać w suchym miejscu i z dala od bezpośredniego światła słonecznego.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, NIP 29269555.