Vilgain Cukier daktylowy BIO ⁠–⁠ delikatnie przetworzony naturalny słodzik o smaku karmelowym

Vilgain Cukier daktylowy BIO ⁠–⁠ delikatnie przetworzony naturalny słodzik o smaku karmelowym

Vilgain Cukier daktylowy BIO - aromatyczny słodzik z daktyli Deglet Nour

Nie każdy cukier jest zawsze taki sam. Cukier daktylowy może pochwalić się niższą zawartością cukrów prostych i nawet 11% błonnika w porównaniu do cukru białego.

Vilgain Cukier puder daktylowy to smakowa alternatywa dla zwykłego białego cukru, która nadaje się do przyrządzania surowych deserów, wypieków, a nawet niedzielnych naleśników czy gofrów. Wybraliśmy odmianę Deglet Nour, która ma łagodny karmelowo‑daktylowy smak. Po zebraniu daktyle są suszone i mielone do delikatnej i sypkiej konsystencji i cukier daktylowy jest gotowy. Bez zbędnej, dodatkowej chemii.

Vilgain Cukier daktylowy BIO w punktach:

  • cukier w proszku z organicznych daktyli Deglet Nour
  • nadaje się do pieczenia i surowych deserów
  • marcepanowy aromat i karmelowy smak
Opakowanie: 400 g
100 g
Wartość energetyczna
1493 kJ / 353 kcal
Tłuszcze
0,5 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
<0,1 g
Węglowodany
80 g
- w tym cukry
74 g
Błonnik
11 g
Białko
2,7 g
Sól
0,02 g

Składniki

100 % organicznych daktyli.

Ostrzeżenie dla alergików: może zawierać orzeszki ziemne, orzechy drzewne, zboża zawierające gluten i mleko.

Uwaga.

  • Słodzik.
  • Przechowywać w suchym miejscu i z dala od bezpośredniego światła słonecznego.
  • Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, NIP 29269555.

Popularne alternatywy

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______

Zainspiruj się przepisami z tym produktem

Hot cross buns z mąki pełnoziarnistej

Hot cross buns z mąki pełnoziarnistej

Produkty powiązane

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______

Inni też kupili

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
4,9
12 ocena

Zdrowa alternatywa słodzenia, smak 8/10

Odpadłam od tego cukru. Całkowicie zastępuje cukier, świetny do pieczenia ciast, naleśników, racuchów...kupię go ponownie!

Organiczny cukier daktylowy jest pierwszorzędnym zamiennikiem cukru.

Pytania

Dyskusja nie posiada jeszcze żadnych postów.