Vilgain Ryż basmati biały BIO ⁠–⁠ do potraw z ryżu z nieklejących i szlachetnych odmian ryżu

Vilgain Ryż basmati biały BIO ⁠–⁠ do potraw z ryżu z nieklejących i szlachetnych odmian ryżu

Vilgain Ryż Basmati biały BIO - popularny ryż uprawiany u podnóża Himalajów

Vilgain Ryż Basmati biały BIO to długoziarnisty ryż łuskany pochodzący z upraw ekologicznych. Podczas gotowania pozostaje jędrny, sypki i nie klei się. Jest świetny jako dodatek do dań w kuchni indyjskiej i międzynarodowej. Dobrze komponuje się z mięsami, warzywami i w sałatkach ryżowych, ale możesz go również wykorzystać w słodkich daniach z ryżem. Basmati to najszlachetniejsza odmiana ryżu, zwana inaczej "królową zapachu", uprawiana jest na polach u podnóża Himalajów w Pakistanie, co oznacza, że ryż jest nawadniany bezpośrednio wodą z lodowców. Ma specyficzny aromat drzewa sandałowego i lekko orzechowy smak.

Jakość uprawy ryżu i późniejszego pakowania jest najważniejsza

Ryż jest przetwarzany, a następnie pakowany przez małą rodzinną firmę we Włoszech, która szczyci się jakością i możliwością śledzenia swoich surowców. Zarówno każdy etap przetwarzania, jak i każda partia produktu końcowego jest ściśle kontrolowana, aby spełnić wszystkie wymagania jakościowe.

Vilgain Ryż biały Basmati BIO w punktach:

  • Najszlachetniejsza odmiana ryżu
  • pozostaje jędrny, sypki i nie klei się
  • specyficzny aromat drzewa sandałowego
  • lekko orzechowy smak
  • idealny jako dodatek do mięs i warzyw
  • doskonały również do przygotowania słodkich dań z ryżu
  • uprawiany w Pakistanie i przetwarzany przez rodzinną firmę we Włoszech
Opakowanie: 1000 g
100 g
Wartość energetyczna
1504 kJ / 354 kcal
Tłuszcze
0,4 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
0,1 g
Węglowodany
80,4 g
- w tym cukry
0,2 g
Błonnik
1 g
Białko
6,4 g
Sól
0,01 g

Składniki

Ekologiczny biały ryż basmati.

Kraj pochodzenia: Pakistan 

Instrukcja przygotowania.

  • Ryż dokładnie przepłukać wodą, wsypać do garnka i dodać wodę.
  • Na każdą filiżankę ryżu dodać 2 filiżanki wody.
  • Doprowadzić do wrzenia i doprawić solą.
  • Przykryj garnek pokrywką i pozwól ryżowi gotować się na małym ogniu przez 12‑14 minut, nie mieszaj ryżu.
  • Następnie ryż jest gotowy do podania.

Uwaga

  • Żywność.
  • Przechowywać w chłodnym, suchym i ciemnym miejscu.
  • Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, NIP 29269555.

Popularne alternatywy

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______

Zainspiruj się przepisami z tym produktem

Klopsiki w słodkim sosie chilli

Klopsiki w słodkim sosie chilli

Produkty powiązane

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______

Inni też kupili

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
5
51 ocena

doskonały ryż

Jakość, cena.

Próbowałem zarówno basmati, jak i jaśminu i nie kupię już nic innego niż Vilgain. Strasznie dobry, nawet po pozostawieniu w lodówce na 1-2 dni, wciąż pyszny. Doporučuji❤️

Zwykły ryż, nie klei się, dobrze smakuje 😀

Pytania

Dyskusja nie posiada jeszcze żadnych postów.