Masła migdałowe

Produktów: 5
Sortowanie
:
Domyślnie
Wybierz wariant
Masło migdałowe BIO
Masło migdałowe BIO ⁠–⁠ 100% masło migdałowe bez cukru, soli i innych dodatków
Drobne migdały
632
od 34,99 zł
Masło migdałowe BIO
Masło migdałowe BIO ⁠–⁠ W 100% naturalne masło o wyjątkowo kremowej konsystencji, wykonane z orzechów prażonych na gorącym powietrzu, bez dodatków i GMO, idealne do owsianki lub naleśników.
Smooth 250 g
85
34,99 zł
Masło migdałowe
Masło migdałowe ⁠–⁠ 100% z migdałów bez skórki, aksamitnie gładka konsystencja, pełne witamin, składników mineralnych i błonnika
Drobne migdały 1 000 g
77
74,99 zł
Masło migdałowe
Masło migdałowe ⁠–⁠ 100% krem z migdałów ze skórką, bez substancji słodzących ani aromatów, bogaty w nienasycone tłuszcze i białko
Chrupiące migdały 1 000 g
252
74,99 zł
Masło migdałowe
Masło migdałowe ⁠–⁠ 100% krem z migdałów ze skórką, bez substancji słodzących ani aromatów, bogaty w nienasycone tłuszcze i białko
Chrupiące migdały 500 g
252
41,99 zł

100% masło migdałowe

Masła migdałowe charakteryzują się lekko gorzkim smakiem i są jednymi z najpopularniejszych maseł orzechowych. Wytwarzane są z prażonych migdałów, bez dodatku cukru, soli czy oleju. Możesz cieszyć się jeszcze pełniejszym smakiem migdałów dzięki aktywowanemu masłu migdałowemu z orzechów.

Składniki masła migdałowego

Masła migdałowe są wytwarzane z migdałów łuskanych lub niełuskanych. Masło wykonane z blanszowanych migdałów łuskanych jest bardziej kremowe i znacznie słodsze niż masło wykonane z migdałów niełuskanych. Z drugiej strony, masło wykonane z migdałów łuskanych jest bogatsze w przeciwutleniacze. Ogólnie rzecz biorąc, 100% masło migdałowe ma następujące właściwości:

  • zawierają około 21 g białka,
  • mają wyższą zawartość węglowodanów,
  • są dobrym źródłem błonnikawitaminy E,

Zastosowania masła migdałowego

Masło migdałowe świetnie nadaje się do aromatyzowania kaszek, smoothie, naleśników lub napojów białkowych. Jest również doskonałym składnikiem deserów lub sosów. Blanszowane masło migdałowe można również wykorzystać do produkcji marcepanu - wystarczy dodać cukier i wodę (lub białka jaj).

Pokaż więcej Pokaż mniej