Masła migdałowe

Produktów: 4
Sortowanie
:
Domyślnie
Vilgain Masło migdałowe ⁠–⁠ 100% masło migdałowe bez dodatku cukru i soli
Chrupiące migdały
345
34,90 zł
Vilgain Masło migdałowe BIO ⁠–⁠ 100% masło migdałowe bez cukru, soli i innych dodatków
Drobne migdały
404
34,90 zł
Vilgain Masło migdałowe BIO
Vilgain Masło migdałowe BIO ⁠–⁠ W 100% naturalne masło o wyjątkowo kremowej konsystencji, wykonane z orzechów prażonych na gorącym powietrzu, bez dodatków i GMO, idealne do owsianki lub naleśników.
Smooth 250 g
31,99 zł
Vilgain Masło migdałowe
Spodziewamy się za 2 dni
Vilgain Masło migdałowe ⁠–⁠ 100% blanszowane migdały o aksamitnie gładkiej konsystencji, pełne witamin, minerałów i błonnika.
Drobne migdały 1000 g

100% masło migdałowe

Masła migdałowe charakteryzują się lekko gorzkim smakiem i są jednymi z najpopularniejszych maseł orzechowych. Wytwarzane są z prażonych migdałów, bez dodatku cukru, soli czy oleju. Możesz cieszyć się jeszcze pełniejszym smakiem migdałów dzięki aktywowanemu masłu migdałowemu z orzechów.

Składniki masła migdałowego

Masła migdałowe są wytwarzane z migdałów łuskanych lub niełuskanych. Masło wykonane z blanszowanych migdałów łuskanych jest bardziej kremowe i znacznie słodsze niż masło wykonane z migdałów niełuskanych. Z drugiej strony, masło wykonane z migdałów łuskanych jest bogatsze w przeciwutleniacze. Ogólnie rzecz biorąc, 100% masło migdałowe ma następujące właściwości:

  • zawierają około 21 g białka,
  • mają wyższą zawartość węglowodanów,
  • są dobrym źródłem błonnikawitaminy E,

Zastosowania masła migdałowego

Masło migdałowe świetnie nadaje się do aromatyzowania kaszek, smoothie, naleśników lub napojów białkowych. Jest również doskonałym składnikiem deserów lub sosów. Blanszowane masło migdałowe można również wykorzystać do produkcji marcepanu - wystarczy dodać cukier i wodę (lub białka jaj).

Pokaż więcej Pokaż mniej