Vilgain Soczewica czerwona – lekkostrawna, bogata w białko i błonnik, niemodyfikowana genetycznie
Vilgain Soczewica czerwona – lekkostrawna, bogata w białko i błonnik, niemodyfikowana genetycznie
Vilgain Czerwona soczewica - najłatwiejszy i najsmaczniejszy sposób na włączenie roślin strączkowych do swojej diety
Gotowy na smaczną potrawę z roślin strączkowych pełną roślinnego białka i błonnika? Soczewica czerwona może pochwalić się najszybszym i najłatwiejszym przygotowaniem w porównaniu z innymi rodzajami roślin strączkowych. Bez wstępnego namaczania, bez długiego gotowania. Soczewica czerwona Vilgain jest starannie wyselekcjonowana, aby była najwyższej jakości, o żywym czerwonym kolorze i doskonałej konsystencji.
Bogata w białko roślinne i błonnik
Pożywna roślina strączkowa, która zawiera 27g białka i 11g błonnika jest świetnym dodatkiem do zdrowej diety. Oprócz makroskładników zawiera również niezbędne witaminy i minerały, takie jak żelazo i magnez, które przyczyniają się do ogólnego zdrowia i dobrego samopoczucia.
Łatwe i szybkie przygotowanie o wszechstronnym zastosowaniu
Nie tylko że można ją przygotować w mgnieniu oka, ale również po ugotowaniu ma gładką, przypominającą puree konsystencję. Świetnie sprawdza się w zupach, daniach indyjskich czy wegetariańskich burgerach. Jest również często używana na makaronach zamiast sosów mięsnych. Jej łagodny smak dobrze komponuje się ze smakiem użytych przypraw, więc z łatwością możesz doprawić go do smaku.
Brak wzdęć
Nie musisz się martwić o jakiekolwiek niestrawności, czerwona soczewica jest jedną z niewielu roślin strączkowych, które nie powodują wzdęć. W przeciwieństwie do innych rodzajów soczewicy, nie posiada ona skórki. Soczewica zawiera oligosacharydy, które podczas trawienia są rozkładane na skrobię i to właśnie skrobia powoduje wzdęcia w jelitach.
Soczewica czerwona jest łagodna dla układu pokarmowego, dlatego nadaje się również dla kobiet w ciąży i karmiących piersią oraz osób z wrażliwym żołądkiem lub problemami trawiennymi.
Od sprawdzonych dostawców
Aby zapewnić stabilną jakość i świeżość, zaopatrujemy się w soczewicę od sprawdzonych producentów z Czech, Ukrainy, Turcji i Kanady.
Vilgain Czerwona soczewica w punktach:
- soczewica czerwona obrana półokrągła
- lekkostrawna
- bogata w błonnik i białko roślinne
- szybka, łatwa w przygotowaniu
- nie powoduje wzdęć
Składniki
Soczewica czerwona drobnoziarnista.
Ostrzeżenie dla alergików: ten produkt może zawierać śladowe ilości zbóż zawierających gluten.
Tabele kaloryczne
100 g | |
Wartość energetyczna | 1510 kJ / 360 kcal |
Tłuszcz | 2,9 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 59 g |
- w tym cukry | 2,8 g |
Błonnik | 11 g |
Białko | 27 g |
Sól | 0 g |
Instrukcja użycia
- Soczewicę opłukać, włożyć do garnka z zimną wodą, doprowadzić do wrzenia i gotować pod przykryciem około 10 - 15 minut do miękkości.
- Po ugotowaniu posolimy.
Uwaga
- Żywność
- Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.
- Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, NIP 29269555.