Vilgain Grass-Fed Whey Protein – z mleka krów karmionych trawą, słodzone stewią, ultrafiltrowane w niskiej temperaturze
Vilgain Grass-Fed Whey Protein – z mleka krów karmionych trawą, słodzone stewią, ultrafiltrowane w niskiej temperaturze


Inni kupują razem
Pierwsze świetnie smakujące białko w 100% naturalnego pochodzenia bez sztucznych słodzików
Koncentrat serwatki premium wykonany z prawdziwych składników bez dodatkowych nonsensów. Jest bogaty we wspaniałe białko, w tym BCAA, które wspiera wzrost i utrzymanie mięśni.
Z mleka krów hodowanych na wolnym wybiegu na holenderskich łąkach
Produkt oparty jest na serwatce z wysokiej jakości mleka pochodzącego od krów karmionych trawą przez co najmniej 10 miesięcy w roku. Dzięki temu ma korzystniejszy skład kwasów tłuszczowych w porównaniu do mleka krów otrzymujących mieszanki paszowe, co znajduje odzwierciedlenie w uzyskanej jakości białka.
Ultrafiltracja w niskich temperaturach pozwala zachować w białku cenne frakcje białkowe. Są to ß-Laktoglobulina i α-Laktoglobulina , które wzmacniają odporność, oraz Immunoglobulina G, która chroni organizm przed infekcjami bakteryjnymi i wirusowymi. Na koniec warto wspomnieć o Laktoferynie, która poprawia wchłanianie żelaza.
Maksymalna użyteczność dla Twojego organizmu
Białko serwatkowe ma podobną biodostępność do mięsa, co stawia je w czołówce produktów przeznaczonych dla ludzkiego organizmu. Ma doskonałą strawność i zawiera dużą ilość niezbędnych aminokwasów, których naturalną częścią są aminokwasy rozgałęzione BCAA wraz z leucyną. Aminokwasy te są ważnym budulcem stymulującym wzrost i regenerację mięśni.
Jakość białka (DIAAS*) %
Wołowina
Koncentrat białka serwatkowego
Izolat białka sojowego
*Najbardziej aktualny wskaźnik jakości białka oparty na zawartości aminokwasów egzogennych i strawności białka. Białka o DIAAS >75% oceniane są jako wysokiej jakości, >100% to doskonałe źródła białka wg FAO.
Naturalny kolor i smak
Ściśle unikamy sztucznych aromatów i barwników, które służą jedynie manipulacji smakiem. Nasze białko zachowuje autentyczny smak i kolor wanilii, kakao, liofilizowanych bananów i truskawek oraz innych naturalnych składników.
Zamiast sukralozy - naturalny słodzik z liści stewii
Roślina stewii pozwala nam na produkcję wysokowartościowego słodzika zawierającego glikozydy stewiolowe. Nie mają one wpływu na poziom cukru we krwi, są 200‑300 razy słodsze od cukru i są uznawane za bezpieczną bezkaloryczną substancję słodzącą, która również jest pochodzenia naturalnego.
Dlaczego nasze białko nie zawiera sukralozy?
Sukraloza jest syntetycznym związkiem chloru i sacharozy. Jest to obecnie najczęściej stosowana sztuczna substancja słodząca. Jednak w ostatnim czasie pojawiło się kilka badań, które wskazują na możliwy negatywny wpływ na wrażliwość na insulinę, czyniąc tkanki mniej wrażliwymi na jej działanie, nawet w dawkach powszechnie przyjmowanych przez konsumentów suplementów diety. Inny potencjalny negatywny wpływ sukralozy dotyczy zmniejszenia ilości i różnorodności bakterii jelitowych w mikrobiomie, który wciąż dowodzi swojego znaczenia w ogólnym wpływie na nasze zdrowie.
✔️ Glikozydy stewiolowe | ❌ Sukraloza | |
Bezpieczeństwo | Brak wpływu na insulinooporność | Możliwy negatywny wpływ na insulinooporność |
Pochodzenie | Naturalne pochodzenie | Pochodzenie syntetyczne |
Słodycz | Średnia słodycz | Wysoka słodycz |
Mikrobiom | Nie wpływa negatywnie na mikrobiom | Możliwy negatywny wpływ na mikrobiom |
Guma guar dla uzyskania kremowej konsystencji
Bez sztucznych dodatków, za to z naturalnym rozpuszczalnym błonnikiem z nasion fasoli guar. Badania pokazują, że ma on pozytywny wpływ na trawienie oraz poziom cukru i cholesterolu we krwi. Dodatkowo daje uczucie sytości, które docenisz zwłaszcza podczas odchudzania.
Świetny stosunek makroskładników bez dodatku cukru
Nasze białko ma mniej niż 125 kcal na porcję, naturalnie wysoką zawartość białka oraz niską zawartość cukru i tłuszczu*, co czyni je świetnym narzędziem do łatwego i jakościowego uzupełniania białka.
*Istotne dla przygotowanego napoju z 30 g białka i 250 ml wody.
Słodzik |
Słodzik |
Słodzik |
Słodzik |
naturalny ze stewii | Syntetyczny słodzik sukraloza | Syntetyczny słodzik sukraloza i stewia | Syntetyczne substancje słodzące acesulfam K i sukraloza |
Przyprawa |
Przyprawa |
Przyprawa |
Przyprawa |
naturalny aromat z prawdziwych składników | syntetyczne środki aromatyzujące | syntetyczne środki aromatyzujące | syntetyczne środki aromatyzujące |
Metoda przetwarzania |
Metoda przetwarzania |
Metoda przetwarzania |
Metoda przetwarzania |
delikatna ultrafiltracja w niskich temperaturach | Nieznany | metoda potrójnego przetwarzania bez dalszych informacji | Nieznany |
Pochodzenie mleka |
Pochodzenie mleka |
Pochodzenie mleka |
Pochodzenie mleka |
krowy wolno pasące się w Holandii | Nieznany | Nieznany | Nieznany |
Nadmiar substancji |
Nadmiar substancji |
Nadmiar substancji |
Nadmiar substancji |
brak | syntetyczne barwniki w niektórych smakach | słabo wchłaniane minerały w postaci tlenków | aminokwasy sztucznie zwiększające zawartość białka (aminospiking) |
Superfood odpowiedni dla każdego
Vilgain Grass‑Fed Whey Protein to wygodny napój, który możesz wypić o każdej porze dnia. Jest odpowiedni dla każdego, kto chce pozostać zdrowy i w świetnej formie. Znajduje swoje zastosowanie we wszystkich sportach, nie tylko u kulturystów.
Jak korzystać z białka?
Porównaj Vilgain® białka
Rodzaj białka |
Rodzaj białka |
Rodzaj białka |
Rodzaj białka |
Vilgain® Grass‑Fed Whey Protein Isolate | Vilgain® Lactose free whey protein | Vilgain® Whey Protein | Vilgain® Grass‑Fed Whey Protein |
Mleko |
Mleko |
Mleko |
Mleko |
Z mleka krów wolno pasących się karmionych trawą | Z mleka krów karmionych mieszankami paszowymi | Z mleka krów karmionych mieszankami paszowymi | Z mleka krów wolno pasących się karmionych trawą |
Kwasy tłuszczowe |
Kwasy tłuszczowe |
Kwasy tłuszczowe |
Kwasy tłuszczowe |
Wyższa zawartość kwasów omega‑3 | Niższa zawartość kwasów omega‑3 | Niższa zawartość kwasów omega‑3 | Wyższa zawartość kwasów omega‑3 |
Słodzik |
Słodzik |
Słodzik |
Słodzik |
Naturalny z liści stewii | Naturalny z liści stewii | Naturalny z liści stewii | Naturalny z liści stewii |
Laktoza |
Laktoza |
Laktoza |
Laktoza |
Niska zawartość laktozy (maks. 1%) | Bez laktozy (maks. 0,04%) | Wyższa zawartość laktozy | Wyższa zawartość laktozy |
Białko |
Białko |
Białko |
Białko |
79 – 80 % | 76 - 79 % | 68 – 70 % | 69 – 78 % |
Tłuszcze |
Tłuszcze |
Tłuszcze |
Tłuszcze |
1,1 – 2,2 % | 6,7 - 6,9 % | 6,9 – 7,1 % | 5,7 – 7,7 % |
Węglowodany |
Węglowodany |
Węglowodany |
Węglowodany |
4 – 4,3 % | 6,9 - 7,3 % | 9,6 – 14 % | 7,2 – 14 % |
Kup teraz | Kup teraz | Kup teraz | Kup teraz |
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 66
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 33
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 66
Dawkowanie: 30 g (1 worek)
Dawki w opakowaniu: 1
Dawkowanie: 30 g (1 worek)
Dawki w opakowaniu: 1
Dawkowanie: 30 g (1 worek)
Dawki w opakowaniu: 1
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 66
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 66
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 33
Dawkowanie: 30 g (1 worek)
Dawki w opakowaniu: 1
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 33
Dawkowanie: 30 g (1 worek)
Dawki w opakowaniu: 1
Dawkowanie: 30 g (1 worek)
Dawki w opakowaniu: 66
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 33
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 33
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 66
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 33
Dawkowanie: 30 g (1 worek)
Dawki w opakowaniu: 1
Dawkowanie: 30 g (1 worek)
Dawki w opakowaniu: 1
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 66
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 33
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 33
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 66
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 66
Dawkowanie: 30 g (1 worek)
Dawki w opakowaniu: 1
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 66
Dawkowanie: 30 g (1 worek)
Dawki w opakowaniu: 1
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 33
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 33
100 g | 30 g | |
Wartość energetyczna | 1674 kJ / 396 kcal | 502 kJ / 119 kcal |
Tłuszcze | 6,8 g | 2,1 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 4,3 g | 1,3 g |
Węglowodany | 12,2 g | 3,7 g |
- w tym cukry | 10,7 g | 3,2 g |
Błonnik | 2,2 g | 0,6 g |
Białko | 70,3 g | 21 g |
Sól | 0,43 g | 0,13 g |
Profil aminokwasowy:
100 g* | |
Niezbędne aminokwasy | |
Izoleucyna | 6,3 g |
Leucyna | 10,5 g |
Lizyna | 8,8 g |
Metionina | 2,1 g |
Fenyloalanina | 3,2 g |
Treonina | 7 g |
Tryptofan | 1,7 g |
Walina | 6 g |
Aminokwasy pół-niezbędne | |
Histydyna | 1,7 g |
Arginina | 2,6 g |
Aminokwasy nieistotne | |
Kwas asparaginowy | 11 g |
Glutamina | 17,7 g |
Glicyna | 1,9 g |
Alanina | 5 g |
Prolina | 6,5 g |
Seryna | 4,7 g |
Tyrozyna | 2,9 g |
Cysteina | 2,1 g |
*Jest to zawartość aminokwasów na 100 g białka.
100 g | 30 g | |
Wartość energetyczna | 1594 kJ / 377 kcal | 478 kJ / 113 kcal |
Tłuszcze | 6,1 g | 1,8 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 3,9 g | 1,2 g |
Węglowodany | 7,5 g | 2,2 g |
- w tym cukry | 7,4 g | 2,2 g |
Błonnik | 1,3 g | 0,4 g |
Białko | 72,4 g | 21,7 g |
Sól | 1,9 g | 0,58 g |
Profil aminokwasowy:
100 g* | |
Niezbędne aminokwasy | |
Izoleucyna | 6,3 g |
Leucyna | 10,5 g |
Lizyna | 8,8 g |
Metionina | 2,1 g |
Fenyloalanina | 3,2 g |
Treonina | 7 g |
Tryptofan | 1,7 g |
Walina | 6 g |
Aminokwasy pół-niezbędne | |
Histydyna | 1,7 g |
Arginina | 2,6 g |
Aminokwasy nieistotne | |
Kwas asparaginowy | 11 g |
Glutamina | 17,7 g |
Glicyna | 1,9 g |
Alanina | 5 g |
Prolina | 6,5 g |
Seryna | 4,7 g |
Tyrozyna | 2,9 g |
Cysteina | 2,1 g |
*Jest to zawartość aminokwasów na 100 g białka.
100 g | 30 g | |
Wartość energetyczna | 1663 kJ / 394 kcal | 499 kJ / 118 kcal |
Tłuszcze | 7,3 g | 2,2 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 4,7 g | 1,4 g |
Węglowodany | 10,5 g | 3,2 g |
- w tym cukry | 9,5 g | 2,8 g |
Błonnik | 1,4 g | 0,4 g |
Białko | 70,8 g | 21,2 g |
Sól | 0,47 g | 0,14 g |
Profil aminokwasowy:
100 g* | |
Niezbędne aminokwasy | |
Izoleucyna | 6,3 g |
Leucyna | 10,5 g |
Lizyna | 8,8 g |
Metionina | 2,1 g |
Fenyloalanina | 3,2 g |
Treonina | 7 g |
Tryptofan | 1,7 g |
Walina | 6 g |
Aminokwasy pół-niezbędne | |
Histydyna | 1,7 g |
Arginina | 2,6 g |
Aminokwasy nieistotne | |
Kwas asparaginowy | 11 g |
Glutamina | 17,7 g |
Glicyna | 1,9 g |
Alanina | 5 g |
Prolina | 6,5 g |
Seryna | 4,7 g |
Tyrozyna | 2,9 g |
Cysteina | 2,1 g |
*Jest to zawartość aminokwasów na 100 g białka.
100 g | 30 g | |
Wartość energetyczna | 1604 kJ / 379 kcal | 481 kJ / 114 kcal |
Tłuszcze | 6,2 g | 1,8 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 3,9 g | 1,2 g |
Węglowodany | 8 g | 2,4 g |
- w tym cukry | 6,9 g | 2,1 g |
Błonnik | 2,2 g | 0,7 g |
Białko | 71,9 g | 21,6 g |
Sól | 0,42 g | 0,13 g |
Profil aminokwasowy:
100 g* | |
Niezbędne aminokwasy | |
Izoleucyna | 6,3 g |
Leucyna | 10,5 g |
Lizyna | 8,8 g |
Metionina | 2,1 g |
Fenyloalanina | 3,2 g |
Treonina | 7 g |
Tryptofan | 1,7 g |
Walina | 6 g |
Aminokwasy pół-niezbędne | |
Histydyna | 1,7 g |
Arginina | 2,6 g |
Aminokwasy nieistotne | |
Kwas asparaginowy | 11 g |
Glutamina | 17,7 g |
Glicyna | 1,9 g |
Alanina | 5 g |
Prolina | 6,5 g |
Seryna | 4,7 g |
Tyrozyna | 2,9 g |
Cysteina | 2,1 g |
*Jest to zawartość aminokwasów na 100 g białka.
100 g | 30 g | |
Wartość energetyczna | 1685 kJ / 399 kcal | 505 kJ / 120 kcal |
Tłuszcze | 7,9 g | 2,4 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 4,9 g | 1,5 g |
Węglowodany | 9,5 g | 2,9 g |
- w tym cukry | 9,1 g | 2,7 g |
Błonnik | 1,3 g | <0,5 g |
Białko | 71,7 g | 21,5 g |
Sól | 0,47 g | 0,14 g |
Profil aminokwasowy:
100 g* | |
Niezbędne aminokwasy | |
Izoleucyna | 6,3 g |
Leucyna | 10,5 g |
Lizyna | 8,8 g |
Metionina | 2,1 g |
Fenyloalanina | 3,2 g |
Treonina | 7 g |
Tryptofan | 1,7 g |
Walina | 6 g |
Aminokwasy pół-niezbędne | |
Histydyna | 1,7 g |
Arginina | 2,6 g |
Aminokwasy nieistotne | |
Kwas asparaginowy | 11 g |
Glutamina | 17,7 g |
Glicyna | 1,9 g |
Alanina | 5 g |
Prolina | 6,5 g |
Seryna | 4,7 g |
Tyrozyna | 2,9 g |
Cysteina | 2,1 g |
*Jest to zawartość aminokwasów na 100 g białka.
100 g | 30 g | |
Wartość energetyczna | 1721 kJ / 407 kcal | 516 kJ / 122 kcal |
Tłuszcze | 6,2 g | 1,9 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 4 g | 1,2 g |
Węglowodany | 7,5 g | 2,3 g |
- w tym cukry | 7,5 g | 2,3 g |
Białko | 78 g | 23 g |
Sól | 0,46 g | 0,13 g |
Profil aminokwasowy:
100 g* | |
Niezbędne aminokwasy | |
Izoleucyna | 6,3 g |
Leucyna | 10,5 g |
Lizyna | 8,8 g |
Metionina | 2,1 g |
Fenyloalanina | 3,2 g |
Treonina | 7 g |
Tryptofan | 1,7 g |
Walina | 6 g |
Aminokwasy półistotne | |
Histydyna | 1,7 g |
Arginina | 2,6 g |
Aminokwasy nieistotne | |
Kwas asparaginowy | 11 g |
Glutamina | 17,7 g |
Glicyna | 1,9 g |
Alanina | 5 g |
Prolina | 6,5 g |
Seryna | 4,7 g |
Tyrozyna | 2,9 g |
Cysteina | 2,1 g |
*Jest to zawartość aminokwasów na 100 g białka.
100 g | 30 g | |
Wartość energetyczna | 1654 kJ / 391 kcal | 496 kJ / 117 kcal |
Tłuszcze | 6,5 g | 2 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 4,2 g | 1,3 g |
Węglowodany | 9,7 g | 2,9 g |
- w tym cukry | 8,3 g | 2,5 g |
Błonnik | 2 g | 0,6 g |
Białko | 72,5 g | 21,8 g |
Sól | 0,45 g | 0,14 g |
Profil aminokwasowy:
100 g* | |
Niezbędne aminokwasy | |
Izoleucyna | 6,3 g |
Leucyna | 10,5 g |
Lizyna | 8,8 g |
Metionina | 2,1 g |
Fenyloalanina | 3,2 g |
Treonina | 7 g |
Tryptofan | 1,7 g |
Walina | 6 g |
Aminokwasy pół-niezbędne | |
Histydyna | 1,7 g |
Arginina | 2,6 g |
Aminokwasy nieistotne | |
Kwas asparaginowy | 11 g |
Glutamina | 17,7 g |
Glicyna | 1,9 g |
Alanina | 5 g |
Prolina | 6,5 g |
Seryna | 4,7 g |
Tyrozyna | 2,9 g |
Cysteina | 2,1 g |
*Jest to zawartość aminokwasów na 100 g białka.
100 g | 30 g | |
Wartość energetyczna | 1641 kJ / 388 kcal | 492 kJ / 116 kcal |
Tłuszcze | 5,9 g | 1,8 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 3,6 g | 1,1 g |
Węglowodany | 11,6 g | 3,5 g |
- w tym cukry | 10,2 g | 3,1 g |
Błonnik | 1,9 g | 0,6 g |
Białko | 71,3 g | 21,4 g |
Sól | 0,42 g | 0,13 g |
Profil aminokwasowy:
100 g* | |
Niezbędne aminokwasy | |
Izoleucyna | 6,3 g |
Leucyna | 10,5 g |
Lizyna | 8,8 g |
Metionina | 2,1 g |
Fenyloalanina | 3,2 g |
Treonina | 7 g |
Tryptofan | 1,7 g |
Walina | 6 g |
Aminokwasy pół-niezbędne | |
Histydyna | 1,7 g |
Arginina | 2,6 g |
Aminokwasy nieistotne | |
Kwas asparaginowy | 11 g |
Glutamina | 17,7 g |
Glicyna | 1,9 g |
Alanina | 5 g |
Prolina | 6,5 g |
Seryna | 4,7 g |
Tyrozyna | 2,9 g |
Cysteina | 2,1 g |
*Jest to zawartość aminokwasów na 100 g białka.
100 g | 30 g | |
Wartość energetyczna | 1477 kJ / 349 kcal | 443 kJ / 105 kcal |
Tłuszcze | 5,8 g | 1,7 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 3,7 g | 1,1 g |
Węglowodany | 6,6 g | 2 g |
- w tym cukry | 6,3 g | 1,9 g |
Błonnik | 2,4 g | 0,7 g |
Białko | 66,4 g | 19,9 g |
Sól | 0,39 g | 0,12 g |
Profil aminokwasowy:
100 g* | |
Niezbędne aminokwasy | |
Izoleucyna | 6,3 g |
Leucyna | 10,5 g |
Lizyna | 8,8 g |
Metionina | 2,1 g |
Fenyloalanina | 3,2 g |
Treonina | 7 g |
Tryptofan | 1,7 g |
Walina | 6 g |
Aminokwasy pół-niezbędne | |
Histydyna | 1,7 g |
Arginina | 2,6 g |
Aminokwasy nieistotne | |
Kwas asparaginowy | 11 g |
Glutamina | 17,7 g |
Glicyna | 1,9 g |
Alanina | 5 g |
Prolina | 6,5 g |
Seryna | 4,7 g |
Tyrozyna | 2,9 g |
Cysteina | 2,1 g |
*Jest to zawartość aminokwasów na 100 g białka.
100 g | 30 g | |
Wartość energetyczna | 1643 kJ / 389 kcal | 493 kJ / 117 kcal |
Tłuszcze | 6,9 g | 2,1 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 4,4 g | 1,3 g |
Węglowodany | 7,5 g | 2,3 g |
- w tym cukry | 6,9 g | 2,1 g |
Błonnik | 2,7 g | 0,8 g |
Białko | 72,8 g | 21,8 g |
Sól | 0,42 g | 0,13 g |
Profil aminokwasowy:
100 g* | |
Niezbędne aminokwasy | |
Izoleucyna | 6,3 g |
Leucyna | 10,5 g |
Lizyna | 8,8 g |
Metionina | 2,1 g |
Fenyloalanina | 3,2 g |
Treonina | 7 g |
Tryptofan | 1,7 g |
Walina | 6 g |
Aminokwasy pół-niezbędne | |
Histydyna | 1,7 g |
Arginina | 2,6 g |
Aminokwasy nieistotne | |
Kwas asparaginowy | 11 g |
Glutamina | 17,7 g |
Glicyna | 1,9 g |
Alanina | 5 g |
Prolina | 6,5 g |
Seryna | 4,7 g |
Tyrozyna | 2,9 g |
Cysteina | 2,1 g |
*Jest to zawartość aminokwasów na 100 g białka.
Składniki
Ultrafiltrowany niezdenaturowany koncentrat białka serwatki(z mleka) (89%), liofilizowany banan (5%), ekologiczne mleko w proszku, guma guar (substancja zagęszczająca), lecytyna słonecznikowa (emulgator), naturalny aromat, substancja słodząca na bazie glikozydu stewiolowego.
Ostrzeżenie dla alergików: alergeny są oznaczone pogrubioną czcionką w składnikach. Może zawierać śladowe ilości orzechów. Wyprodukowano w zakładzie przetwarzającym składniki zawierające mleko, kukurydzę, soję, płatki owsiane, pszenicę, jajko, seler, siarczyny, ryby, skorupiaki i orzechy.
Składniki
Ultrafiltrowany niezdenaturowany koncentrat białka serwatkowego (92%)(mleko, lecytyna słonecznikowa), naturalny aromat, sól himalajska, guma guar (substancja zagęszczająca), mleko pełne w proszku*, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu*, substancja słodząca na bazie glikozydu stewiolowego.
*z rolnictwa ekologicznego.
Ostrzeżenie dla alergików: alergeny są oznaczone pogrubioną czcionką w składnikach. Może zawierać zboża zawierające gluten, orzechy i orzeszki ziemne.
Składniki
Ultrafiltrowany niezdenaturowany koncentrat białka serwatki (88%)(mleko, emulgator: lecytyna słonecznikowa), organiczne mleko pełne w proszku, naturalny aromat, guma guar (substancja zagęszczająca), substancja słodząca glikozyd stewiolowy.
Ostrzeżenie dla alergików: alergeny są oznaczone pogrubioną czcionką w składnikach. Może zawierać białka zawierające gluten, orzechy i orzeszki ziemne.
Składniki
Ultrafiltrowany niezdenaturowany koncentrat białka serwatki (91%)(mleko, emulgator: lecytyna słonecznikowa), naturalny aromat, organiczne kakao w proszku, guma guar (substancja zagęszczająca), substancja słodząca glikozyd stewiolowy.
Ostrzeżenie dla alergików: alergeny są oznaczone pogrubioną czcionką w składnikach. Może zawierać zboża zawierające gluten, orzechy i orzeszki ziemne.
Składniki
Ultrafiltrowany niezdenaturowany koncentrat białka serwatki(z mleka) (90%), mleko pełne w proszku, guma guar (substancja zagęszczająca), lecytyna słonecznikowa (emulgator), naturalny aromat waniliowy, proszek waniliowy, glikozydy stewiolowe (substancja słodząca).
Ostrzeżenie dla alergików: alergeny są oznaczone pogrubioną czcionką w składnikach. Może zawierać zboża zawierające gluten, orzechy i orzeszki ziemne.
Składniki
Ultrafiltrowany niedenaturowany koncentrat białka serwatkowego (mleko), emulgator (lecytyna słonecznikowa).
Ostrzeżenie dla alergików: Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie. Może zawierać śladowe ilości zbóż zawierających gluten, innych orzechów i orzeszków ziemnych.
Składniki
Ostrzeżenie dla alergików: alergeny są oznaczone pogrubioną czcionką w składnikach. Może zawierać zboża zawierające gluten, orzechy i orzeszki ziemne.
Składniki
Ultrafiltrowany niezdenaturowany koncentrat białka serwatki (91%)(mleko, lecytyna słonecznikowa), liofilizowane truskawki w proszku (6%), naturalny aromat, guma guar (substancja zagęszczająca), substancja słodząca glikozyd stewiolowy.
Ostrzeżenie dla alergików: alergeny są oznaczone pogrubioną czcionką w składnikach. Może zawierać zboża zawierające gluten, orzechy i orzeszki ziemne.
Składniki
Ultrafiltrowany niedenaturowany koncentrat białka serwatkowego(mleko, emulgator: lecytyna słonecznikowa) 84%, krem orzechowy w proszku(orzeszki ziemne) 7%, naturalny aromat, kakao w proszku 2%, substancja zagęszczająca: guma guar, substancja słodząca na bazie glikozydów stewiolowych.
Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcion ką w składzie produktu. Może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych, innych orzechów i zbóż zawierających gluten.
Składniki
Ultrafiltrowany niezdenaturowany koncentrat białka serwatki(z mleka), kakao w proszku, naturalny aromat, guma guar, lecytyna słonecznikowa, substancja słodząca glikozyd stewiolowy.
Ostrzeżenie dla alergików: alergeny są oznaczone pogrubioną czcionką w składnikach. Może zawierać śladowe ilości orzechów. Wyprodukowano w zakładzie przetwarzającym składniki zawierające mleko, kukurydzę, soję, płatki owsiane, pszenicę, jajko, seler, siarczyny, ryby, skorupiaki i orzechy.
Zalecenia producenta.
- Możesz dodać nasze białko do owsianki, ciasta do pieczenia, smoothie, naleśników lub gofrów.
- Wymieszaj 1 miarkę (30 g) z 200 - 250 ml wody, dobrze wymieszaj i spożywaj o dowolnej porze dnia, aby uzupełnić dzienne spożycie białka.
- Zobacz nasze Aktin przepisy na więcej praktycznych zastosowań.
Zalecenia producenta
- Możesz dodać nasze białko do owsianki, ciasta do pieczenia, smoothie, naleśników lub gofrów.
- Przygotowanie: Wymieszaj 1 i pół miarki (30 g) z 200 wody, dobrze wymieszaj i spożywaj o dowolnej porze dnia, aby uzupełnić dzienne spożycie białka.
- Zobacz nasze Vilgain przepisy na więcej praktycznych zastosowań.
Uwaga
- Napój w proszku, z substancjami słodzącymi.
- Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji.
- Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, NIP 29269555.
Popularne alternatywy
Jak inni używają produktu
Można też pojawić się w galerii @Vilgain mention na instagramie.