Vilgain Losoś w sosie własnym – z norweskiego wybrzeża, bogate w omega‑3, o wysokiej zawartości białka
Vilgain Losoś w sosie własnym – z norweskiego wybrzeża, bogate w omega‑3, o wysokiej zawartości białka
Soczyste filety z łososia norweskiego
Przygotuj w kilka chwil bardziej wartościowy pod względem odżywczym posiłek z naszym ręcznie filetowanym łososiem w sosie własnym. Prosta receptura pozwala wydobyć jego intensywny smak i jednocześnie nie psuć doskonałej wysokiej jakości białka i kwasów omega‑3.
100% prawdziwe mięso, bez niepożądanych substancji
Czyste, zimne wody Oceanu Atlantyckiego zapewniają idealne warunki do hodowli łososia. Nasz łosoś jest hodowany, co minimalizuje zawartość substancji toksycznych w jego organizmie, co potwierdzają regularne analizy chemiczne.
Bez suchej konsystencji
Dzięki optymalnemu odżywianiu i późniejszemu delikatnemu przygotowaniu filety z łososia zachowują pełnie smaku i soczystości.
Uzupełnia pożywny i smaczny posiłek w minutę
Otwórz i dodaj do węglowodanów złożonych oraz warzyw. Gotowe! Naszym łososiem uzupełnisz swój posiłek o wysokiej jakości białko i tłuszcze nienasycone, których łosoś dostarcza mnóstwo dzięki optymalnej, kontrolowanej diecie.
Bogate źródło omega‑3
Według badań przeprowadzonych w akredytowanym laboratorium jedna puszka zawiera 244 mg omega‑3. Najważniejszymi kwasami tłuszczowymi omega‑3 są EPA i DHA. Spożywanie co najmniej 250 mg DHA dziennie będzie wspierać prawidłową pracę serca i zdrowy wzrok.
Kobiety w ciąży i karmiące piersią powinny podwoić swoje spożycie EPA i DHA. Spożycie 250 mg EPA i DHA powyżej podstawowego poziomu spożycia przyczynia się do prawidłowego rozwoju oczu i mózgu płodu oraz niemowląt karmionych piersią.
*Beneficjalny efekt osiąga się przy 250 mg DHA dziennie. **Korzystne działanie uzyskuje się przy stosowaniu 250 mg EPA i DHA dziennie.
Składniki
Łosoś (Salmo salar) 70%, woda pitna, sól, przyprawy.
Pochodzenie ryby: Norwegia.
Wyprodukowano na Łotwie.
Metoda hodowli: Narybek z pływających sieci.
Ostrzeżenie dla alergików. Może zawierać śladowe ilości białka mleka, gorczycy i selera.
Tabele kaloryczne
100 g | |
Wartość energetyczna | 676 kJ / 162 kcal |
Tłuszcz | 10 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,8 g |
Węglowodany | 0 g |
- w tym cukry | 0 g |
Białko | 18 g |
Sól | 1,2 g |
Uwaga
- Pokarm.
- Może zawierać kości.
- Przechowywać w suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła i bezpośredniego światła słonecznego.
- Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 24 godzin.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, ID 29269555.