Losoś w sosie własnym – z norweskiego wybrzeża, bogate w omega‑3, o wysokiej zawartości białka
Losoś w sosie własnym – z norweskiego wybrzeża, bogate w omega‑3, o wysokiej zawartości białka
Soczyste filety z norweskiego łososia
Wyczaruj sobie bardziej wartościowy posiłek w kilka chwil z naszym ręcznie filetowanym łososiem w sosie własnym. Delektuj się prostym składem o intensywnym smaku oraz solidną dawką wysokiej jakości białka i omega‑3.
Bez suchej konsystencji
Dzięki optymalnemu odżywianiu i późniejszemu delikatnemu przygotowaniu filety z łososia zachowują pełnie smaku i soczystości.
Pożywny i pyszny posiłek w minutę ⏱️
Otwórz, dodaj węglowodany i warzywa i ciesz się soczystymi kawałkami łososia. Nasz łosoś doda do Twojego posiłku wysokiej jakości białko i zdrowe tłuszcze, dzięki hodowli opartej na zbilansowanym żywieniu.
Bogate źródło omega‑3
Według badań przeprowadzonych w akredytowanym laboratorium jedna puszka zawiera 244 mg omega‑3. Najważniejszymi kwasami tłuszczowymi omega‑3 są EPA i DHA. Spożywanie co najmniej 250 mg DHA dziennie będzie wspierać prawidłową pracę serca i zdrowy wzrok.
Kobiety w ciąży i karmiące piersią powinny podwoić swoje spożycie EPA i DHA. Spożycie 250 mg EPA i DHA powyżej podstawowego poziomu spożycia przyczynia się do prawidłowego rozwoju oczu i mózgu płodu oraz niemowląt karmionych piersią.
*Beneficjalny efekt osiąga się przy 250 mg DHA dziennie. **Korzystne działanie uzyskuje się przy stosowaniu 250 mg EPA i DHA dziennie.
Uzupełnij ważne składniki odżywcze ✅
i unikaj metali ciężkich 🚫
Łosoś zawiera ponad 18% wysokiej jakości białka, jod, składniki mineralne oraz witaminy. Z jednej puszki organizm otrzymuje potas, magnez, cynk, fosfor, wapń, selen i inne mikroelementy. Aby zapewnić najwyższą jakość i czystość, produkty przechodzą surowe testy laboratoryjne, które potwierdzają brak metali ciężkich. Wszystkie wartości mieszczą się w limitach określonych przez europejskie przepisy.
Składniki
Łosoś (Salmo salar) 70%, woda pitna, sól, przyprawy.
Puszka 170 g zawiera 119 g substancji stałych.
Pochodzenie ryby: Norwegia.
Kraj produkcji: Łotwa.
Metoda hodowli: Podchów pływający.
Ostrzeżenie dla alergików: Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu. Może zawierać śladowe ilości białka mleka, gorczycy i selera. Filety mogą zawierać skórę i ości.
Tabele kaloryczne
100 g | |
Wartość energetyczna | 676 kJ / 162 kcal |
Tłuszcz | 10 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,8 g |
Węglowodany | 0 g |
- w tym cukry | 0 g |
Białko | 18 g |
Sól | 1,2 g |
Uwaga
- Żywność.
- Filety mogą zawierać ości i skórę.
- Przechowywać w suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła i bezpośredniego światła słonecznego.
- Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 24 godzin.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, ID 29269555.