Vilgain Bulion wołowy ⁠–⁠ dodatek smakowy do zup i sosów, ponad ¾ zawartości to mięso z wolnego wybiegu, jedno opakowanie wystarcza na 8 litrów bulionu, bez konserwantów

Vilgain Bulion wołowy ⁠–⁠ dodatek smakowy do zup i sosów, ponad ¾ zawartości to mięso z wolnego wybiegu, jedno opakowanie wystarcza na 8 litrów bulionu, bez konserwantów

Vilgain Bulion wołowy - aromatyczna przyprawa o wyrazistym smaku i 75% wołowiny z wolnego wybiegu

Przypraw dowolną zupę, sos, pastę do smarowania i wiele innych potraw w mgnieniu oka dzięki naszemu Vilgain Bulionowi wołowemu. Ta łagodna pasta o wyraźnym smaku wołowiny idealnej rozpuszczalności pokaże Ci, że nie ma czegoś takiego jak rosół.

Tylko 3 składniki

Do przygotowania jednego opakowania Bulionu Wołowego Vilgain użyliśmy 232 g wołowiny pochodzącej od czeskich krów z wolnego wybiegu , co stanowi 75% zawartości słoika. Resztę stanowią warzywa (pietruszka, marchew, cebula i cukinia) oraz sól. Nic więcej. Konsystencja to gładka pasta, która dobrze rozpuszcza się w żywności, pomagając szybko i łatwo nadać smak każdej potrawie.

Rosół gotowany 12 godzin

Uczciwe kości wołowe i indycze stanowią ważną bazę dla wolno gotowanego bulionu. Piecz je razem z warzywami przez 30 minut , a następnie przelej do słoików i pasteryzuj. Wysokiej jakości składniki i pierwszorzędne przetwarzanie nie wymagają żadnych chemicznych ulepszaczy, konserwantów ani barwników.

Jedna łyżka stołowa na pół litra zupy

Vilgain Pasta z bulionu wołowego może być używana do aromatyzowania wszystkich potraw (zup, sosów, past, dodatków...). Wystarczy wymieszać jedną łyżkę stołową w 500 ml wody. Z jednego opakowania można więc przygotować do 7‑8 litrów bulionu.

Vilgain wskazówki:

  • Spróbuj rozsmarować bulion na grzance
  • W celu nadania smaku, najlepiej roztrzepać bulion w ciepłej wodzie, aż do uzyskania idealnie gładkiej, pozbawionej grudek konsystencji.
  • Wymieszaj pastę z masłem, podpuszczką lub twarogiem. Aby rozluźnić bulion, na początku wmieszaj niewielką ilość, a następnie stopniowo dodawaj kolejne warstwy.
  • Zupy można aromatyzować bezpośrednio, nie ma potrzeby wcześniejszego mieszania bulionu.

Vilgain Pasta z bulionu wołowego w punktach:

  • szczery bulion wołowy
  • wysokiej jakości czeska wołowina z wolnego wybiegu
  • 75% zawartości mięsa, reszta warzywa i sól
  • doprawiony wyłącznie solą
  • konsystencja: delikatna pasta
  • doskonała rozpuszczalność
  • wszechstronne zastosowanie
Opakowanie: 300 g
100 g
Wartość energetyczna
451 kJ / 108 kcal
Tłuszcze
5 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
2,3 g
Węglowodany
0,7 g
- w tym cukry
0,6 g
Białko
15 g
Sól
9,7 g

Składniki

Wołowina 75%, warzywa (pietruszka, marchew, cebula, cukinia) 13%, sól morska.

Ostrzeżenie dla alergików: produkt może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych i selera.

Zalecenia producenta

  • Dodać 1 łyżkę stołową na 500 ml wody, aby uzyskać bulion.
  • W celu doprawienia, wymieszać wymaganą ilość bezpośrednio z potrawą.

Zawiadomienie

  • Żywność.
  • Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu w temperaturze do 25°C.
  • Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
  • Po otwarciu przechowywać w lodówce w temperaturze do 7°C i spożyć w ciągu 1 miesiąca.
  • Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, NIP 29269555.

Popularne alternatywy

  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______

Produkty powiązane

  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______

Inni też kupili

  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______