Vilgain Bulion wołowy – dodatek smakowy do zup i sosów, ponad ¾ zawartości to mięso z wolnego wybiegu, jedno opakowanie wystarcza na 8 litrów bulionu, bez konserwantów
Vilgain Bulion wołowy – dodatek smakowy do zup i sosów, ponad ¾ zawartości to mięso z wolnego wybiegu, jedno opakowanie wystarcza na 8 litrów bulionu, bez konserwantów
Vilgain Bulion wołowy - aromatyczna przyprawa o wyrazistym smaku i 75% wołowiny z wolnego wybiegu
Przypraw dowolną zupę, sos, pastę do smarowania i wiele innych potraw w mgnieniu oka dzięki naszemu Vilgain Bulionowi wołowemu. Ta łagodna pasta o wyraźnym smaku wołowiny i idealnej rozpuszczalności pokaże Ci, że nie ma czegoś takiego jak rosół.
Tylko 3 składniki
Do przygotowania jednego opakowania Bulionu Wołowego Vilgain użyliśmy 232 g wołowiny pochodzącej od czeskich krów z wolnego wybiegu , co stanowi 75% zawartości słoika. Resztę stanowią warzywa (pietruszka, marchew, cebula i cukinia) oraz sól. Nic więcej. Konsystencja to gładka pasta, która dobrze rozpuszcza się w żywności, pomagając szybko i łatwo nadać smak każdej potrawie.
Rosół gotowany 12 godzin
Uczciwe kości wołowe i indycze stanowią ważną bazę dla wolno gotowanego bulionu. Piecz je razem z warzywami przez 30 minut , a następnie przelej do słoików i pasteryzuj. Wysokiej jakości składniki i pierwszorzędne przetwarzanie nie wymagają żadnych chemicznych ulepszaczy, konserwantów ani barwników.
Jedna łyżka stołowa na pół litra zupy
Vilgain Pasta z bulionu wołowego może być używana do aromatyzowania wszystkich potraw (zup, sosów, past, dodatków...). Wystarczy wymieszać jedną łyżkę stołową w 500 ml wody. Z jednego opakowania można więc przygotować do 7‑8 litrów bulionu.
Vilgain wskazówki:
- Spróbuj rozsmarować bulion na grzance
- W celu nadania smaku, najlepiej roztrzepać bulion w ciepłej wodzie, aż do uzyskania idealnie gładkiej, pozbawionej grudek konsystencji.
- Wymieszaj pastę z masłem, podpuszczką lub twarogiem. Aby rozluźnić bulion, na początku wmieszaj niewielką ilość, a następnie stopniowo dodawaj kolejne warstwy.
- Zupy można aromatyzować bezpośrednio, nie ma potrzeby wcześniejszego mieszania bulionu.
Vilgain Pasta z bulionu wołowego w punktach:
- szczery bulion wołowy
- wysokiej jakości czeska wołowina z wolnego wybiegu
- 75% zawartości mięsa, reszta warzywa i sól
- doprawiony wyłącznie solą
- konsystencja: delikatna pasta
- doskonała rozpuszczalność
- wszechstronne zastosowanie
Składniki
Wołowina 75%, warzywa(pietruszka, marchew, cebula, cukinia) 13%, sól morska.
Jakość składników
- 1x dobrze
Ostrzeżeniedla alergików: produkt może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnychi selera.
Tabele kaloryczne
100 g | |
Wartość energetyczna | 451 kJ / 108 kcal |
Tłuszcz | 5 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,3 g |
Węglowodany | 0,7 g |
- w tym cukry | 0,6 g |
Białko | 15 g |
Sól | 9,7 g |
Zalecenia producenta
- Dodać 1 łyżkę stołową na 500 ml wody, aby uzyskać bulion.
- W celu doprawienia, wymieszać wymaganą ilość bezpośrednio z potrawą.
Zawiadomienie
- Żywność.
- Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu w temperaturze do 25°C.
- Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
- Po otwarciu przechowywać w lodówce w temperaturze do 7°C i spożyć w ciągu 1 miesiąca.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, NIP 29269555.