Vilgain Ghee – masło klarowane nadające się do gotowania i pieczenia z mleka czeskiego i słowackiego
Vilgain Ghee – masło klarowane nadające się do gotowania i pieczenia z mleka czeskiego i słowackiego
🐮🧈
Czyste klarowane masło z mleka krowiego
Masło klarowane ghee to wszechstronna pomoc kuchenna, która doskonale nadaje się do smażenia, pieczenia i gotowania. Nadaje potrawom przyjemny orzechowy aromat i kremową konsystencję. Nasze ghee ma niską zawartość białka mleka, dzięki czemu jest odpowiednie także dla osób nietolerujących laktozę.
Nie przypala się i wytrzymuje temperatury do 250°C 🔥
Podczas klarowania z masła ghee usuwa się wodę i białka mleka, co zapewnia mu wysoki punkt dymienia - 250°C. Dzięki temu nie przypala się, nie powstają szkodliwe substancje podczas wysokich temperatur, a samo ghee jest idealne do smażenia, pieczenia i duszenia.
Świetny pomocnik w kuchni ✅ Pełen niezbędnych witamin ✅
Składniki
100% masło klarowane (z mleka).
Ostrzeżenie dla alergików. Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składnikach produktu.
Tabele kaloryczne
100 g | |
Wartość energetyczna | 3655 kJ / 868 kcal |
Tłuszcz | 99,9 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 72 g |
Węglowodany | 0,01 g |
- w tym cukry | 0 g |
Białko | 0 g |
Sól | 0,01 g |
Laktoza | <0,01 g |
Instrukcja użycia
- Masło klarowane Ghee ma wysoki punkt dymienia (250°C).
- Idealne do smażenia, codziennego gotowania i pieczenia.
Uwaga
- Żywność.
- Przechowywać w temperaturze do 25°C.
- Wszelkie zmiany w konsystencji nie stanowią wady.
- Zużyć w ciągu 5 miesięcy od otwarcia.