Vilgain Ghee – masło klarowane nadające się do gotowania i pieczenia z mleka czeskiego i słowackiego
Vilgain Ghee – masło klarowane nadające się do gotowania i pieczenia z mleka czeskiego i słowackiego
Vilgain Ghee - trwałe masło nadające się do pieczenia
Vilgain Ghee lub tłuszcz maślany jest wytwarzany z klasycznego masła, które pochodzi z czeskich i słowackich gospodarstw. Proces przecedzania usuwa wodę i białka mleka i jest odpowiedni również dla osób nietolerujących laktozy.
Jedną z głównych zalet jest wysoki punkt dymienia (250 °C), dzięki czemu nie pali się podczas pieczenia i smażenia i nie powstają przy tym żadne szkodliwe substancje. Możesz go używać do zmiękczania potraw lub jako składnik słodkich deserów. Nadaje potrawom przyjemny orzechowy aromat i kremową konsystencję.
Ghee jest trwalsze niż tradycyjne masło i nie jełczeje tak łatwo. Możesz je przechowywać w temperaturze pokojowej do 3 miesięcy, a w lodówce do roku.
Vilgain Ghee w punktach:
- masło klarowane
- z mleka czeskiego i słowackiego
- 0,01% zawartość laktozy
- wysoki punkt dymienia - nadaje się do pieczenia i smażenia
- łagodzi smak potraw i dodaje orzechowego aromatu
- długi okres przydatności do spożycia
Składniki
100% masło klarowane (z mleka).
Ostrzeżenie dla alergików. Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składnikach produktu.
Tabele kaloryczne
100 g | |
Wartość energetyczna | 3655 kJ / 868 kcal |
Tłuszcz | 99,9 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 72 g |
Węglowodany | 0,01 g |
- w tym cukry | 0 g |
Białko | 0 g |
Sól | 0,01 g |
Laktoza | <0,01 g |
Instrukcja użycia
- Masło klarowane Ghee ma wysoki punkt dymienia (250°C).
- Idealne do smażenia, codziennego gotowania i pieczenia.
Uwaga
- Żywność.
- Przechowywać w temperaturze do 25°C.
- Wszelkie zmiany w konsystencji nie stanowią wady.
- Zużyć w ciągu 5 miesięcy od otwarcia.